13 reasons why: Η αφαίρεση επίμαχης σκηνής και η έρευνα...

0


Το Νetflix υποχρεώθηκε να αφαιρέσει μια σκηνή η οποία δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημοφιλή σειρά “13 Reasons Why” η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο,όπου δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τη νεαρή Χάνα Μπέικερ να αυτοκτονεί κόβοντας τις φλέβες της μέσα σε μια μπανιέρα.

 Η συγκεκριμένη σειρά έχει λάβει ναι μεν πολύ καλές κριτικές ωστόσο έχει προκαλέσει και πολλές επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), το οποίο μάλιστα έχει ζητήσει από τον πάροχο την διακοπή της σειράς καθώς όπως υποστηρίζει ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες, ενώ όπως αναφέρει «Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο “13 Reasons Why”».

 Ο πάροχος σε ανακοίνωση του στο Twitter, ανέφερε χαρακτηριστικά πως μετά από τις συστάσεις ιατρών «αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του “13 Reasons Why” να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί».

 Μάλιστα, ύστερα από αμερικανική έρευνα, μετά την πρώτη μετάδοση της σειράς το 2017, υπήρξε αύξηση κατά σχεδόν ένα τρίτο, στα περιστατικά αυτοκτονιών νεαρών.

 Με βάση την έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) η αύξηση που καταγράφηκε μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10-17 έφτασε το ποσοστό 28,9% τον Απρίλο του 2017, ενώ το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου- Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στις ίδιες ηλικίες συγκριτικά με το αναμενόμενο με βάση τα προηγούμενα στοιχεία. Από τη μεριά τους οι ερευνητές δεν μπορούν να συνδέσουν με απόλυτη σιγουριά την προβολή της σειράς με την αύξηση των αυτοκτονιών αλλά ούτε και να το αποκλείσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !