Τα νέα δεδομένα για τη διανομή του Τύπου...

0

Νέο επεισόδιο στο κρίσιμο ζήτημα της διανομής του Τύπου. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο
νομοσχέδιο για τη Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, κατέθεσε τροπολογία για την “παρακώλυση κυκλοφορίας του Τύπου” και ενώ προηγήθηκε η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πρακτορείο διανομής Τύπου “Άργος”.

Η τροπολογία ορίζει ότι θεωρείται παρακώλυση και η μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ των εφημερίδων και των περιοδικών και η απόκρυψή τους. Η παραβίαση της νομοθεσίας επιφέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμο από 5.000 ευρώ ως 50.000 ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής φυλάκιση 2 ετών!

Αναλυτικά η τροπολογία του Ν. Παππά έχει ως εξής:
Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της διανομής και πώλησης εντύπων ημερήσιου και περιοδικού τύπου από τυπογραφεία, επιχειρήσεις πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και από επιχειρήσεις πώλησης εφημερίδων και περιοδικών, απαγορεύεται.

Ως παρακώλυση νοείται ιδίως: α. η μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ των εφημερίδων και περιοδικών σε όλα τα υπάρχοντα σημεία πώλησης και β. η απόκρυψη των εφημερίδων και περιοδικών από τις επιχειρήσεις πώλησης αυτών.

Η με πρόθεση παραβίαση της παρ. 1 τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Αν η πράξη της παρ. 1 τελείται από αμέλεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός (1) έτους.

Σε περίπτωση υποτροπής, ή κατ’ επάγγελμα τέλεσης της πράξης της παρ. 1 επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών.».

ΑΠΟ  Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !