H Έλενα Ακρίτα βάζει και άλλο λάδι στη φωτιά...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
8
Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Έλενα Ακρίτα. Η ίδια μιλώντας  στο Down Town και στον Πάνο Ζόγκα, μίλησε για την προσωπική της ζωή και τον ηλικιακό ρατσισμό που έχει δεχθεί. Φυσικά αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφερλή  και σε όλα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους.

Ναι, μιλάς και γι΄αυτές τις υποθέσεις, αλλά μιλάς και για το Σεφερλή.
θα σου πω και γι’ αυτό. Ο Σεφερλής, επειδή έγραψα την άποψή μου κόσμια και τεκμηριωμένα, όπως γράφω πάντα άλλωστε, έκρινε ότι πρέπει να μου κάνει αγωγή, που εκδικάζεται αρχές του Οκτώβρη. Ζητάει, λοιπόν, 100.000 ευρώ από εμένα και 100.000 ευρώ από την εφημερίδα. Και μέχρι εδώ πες ότι, ΟΚ, αλλά ζητάει και προσωποκράτηση δική μου και του διευθυντή της εφημερίδας. Προσωποκράτηση; Καταλαβαίνεις για ποια ελευθερία του Τύπου μιλάμε;

Για ποιο λόγο σου κάνει αγωγή;
Δεν έχει καταλάβει κανείς, ούτε η δικηγόρος μου ούτε η εφημερίδα. Ότι τι; Ποινικοποιείται η άποψη που μπορεί να έχω για έναν καλλιτέχνη; Γιατί μόνο γι’ αυτό που παράγει και προβάλλει δημόσια έγραψα. Τίποτα παραπάνω.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος πώς εμπλέκεται σ’ αυτήν την ιστορία;
 Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος βγήκε και πήρε και το μέρος του. Μίλησε ο Γεωργουσόπουλος στην Espresso χωρίς να έχει ερωτηθεί και είπε τι καλός που είναι ο Σεφερλής και πόσο η Επίδαυρος χωρίς τον Σεφερλή είναι φτωχιά, εν πάση περιπτώσει. Λες και θα φτωχύνει η Επίδαυρος αν δεν παίξει ο Σεφερλής. Και καλός το λέει, γιατί είναι η άποψή του. Εγώ, λοιπόν, έχω εντελώς διαφορετική άποψη. Τι να κάνουμε; Να μπω φυλακή;
 
Ναι διάβασα την άποψή σου.
Εγώ δεν μιλάω για το ταλέντο του ανθρώπου αυτού, άλλωστε έγραψα ότι πιθανόν να είναι καλός ηθοποιός. Αλλά διαφωνώ πλήρως με αυτό που παράγει. Δεν ανέχομαι με κανέναν τρόπο, ως γυναίκα, ως άνθρωπος, να προβάλλονται με τόσο χυδαίο τρόπο τα πρότυπα. Από αυτό που έγραψα δεν αλλάζω ούτε ένα σημείο στίξης. Που ακούστηκε ότι όταν δεν αρέσει η γνώμη μας σε κάποιον να πηγαίνουμε φυλακή; Δεν ανέχομαι να βρίζουν έναν νάνο επειδή είναι νάνος, έναν gay επειδή είναι gay, έναν υπέρβαρο επειδή είναι υπέρβαρος. Εγώ δεν το ανέχομαι, δεν γελάω, με ενοχλεί. Έχω δικαίωμα πια να πω «Όχι» σε αυτήν την υπερανεκτική κοινωνία που σατιρίζει μια κοπέλα επειδή ο ποπός είναι λίγο μεγαλύτερος. έχω δικαίωμα να θυμώνω με αυτούς τους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «το χιούμορ είναι αριστοφανικό», δεν καταλαβαίνων τον Γεωργουσόπουλο που λέει ότι είναι λογοπλάστης ο Σεφερλής. επειδή είπε «πισωγλέντης». «Πισωγλέντης» είναι χυδαιότατη βρισιά. Είναι κακοποιητικός λόγος. Μην ακούσω πια για τον Αριστοφάνη. Αν εξαιρέσεις τον Πλούτο, όλα τα υπόλοιπα έργα του δεν μου λένε τίποτα πια. Με το να δω έναν ηθοποιό να κυνηγάει με έναν φαλλό από πλαστικό έναν άλλο ηθοποιό δεν γελάω. Το βλέπω χρόνια και ως γνωστόν με κανένα αστείο δεν γελάς δύο φορές.

Τώρα θα πουν ότι η Ακρίτα βρίζει τον Αριστοφάνη. 
Αυτό θέλω να το διευκρινίσουμε. Εμένα, ως Έλενα, δεν μου λέει κάτι ο Αριστοφάνης πια, με εξαίρεση τον Πλούτο. Όμως, δεν μου λέει τίποτα και ο Ρούμπενς ως ζωγράφος, γιατί κάνει ένα είδος ζωγραφικής το οποίο μου είναι εντελώς αδιάφορο. Μιλάμε για προσωπικό γούστο. Τον Βάγκνερ ούτε απ’ έξω δεν θέλω να τον ακούσω, που είμαι της όπερας. Όμως είναι μέγιστος μουσικός, όπως και ο Αριστοφάνης είναι μέγιστος θεατρικός. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος εγγονός ή εγγονή του Αριστοφάνη και του Βάγκνερ να μου κάνει μήνυση.

Τελικά με τον Σεφερλή το έγινε;
Ο Σεφερλής βγήκε και είπε: «Αχ, στεναχωρήσατε το παιδί μου με αυτό που γράψατε». Πρώτον, εγώ δεν έχω γράψει κάτι για το παιδί κανενός ποτέ και, δεύτερον, του είπα πως «αν το παιδί σας δεν στεναχωριέται με αυτά που βλέπει από εσάς και στεναχωριέται με αυτά που γράφω εγώ, δεν έχω λόγια». Και μετά βγαίνουνε οι θαυμαστές του και με βρίζουν και λένε: «Το παιδί του πιάσατε στο στόμα!». Ποιο παιδί του; Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι έχω γράψει. Δηλαδή, είναι μια παράνοια, ένας κύκλος χωρίς αρχή και τέλος, που όλοι βρίζουν όλους, χωρίς να ξέρουν το γιατί. Και από την άλλη, είναι αυτοί που ο Χρονάς, που νομίζει ότι θα με πληγώσει λέγοντάς με «γριά», αν και σε μεγάλο βαθμό είναι η αλήθεια πως με στεναχωρεί το «γριά». Γιατί, μη νομίζεις, και εγώ στην ηλικία που είμαι θέλω να είμαι όμορφη, θέλω να είμαι γοητευτική.  Δεν είμαι από τις γυναίκες που είναι παραιτημένες με την εμφάνισή τους και σαφώς με στεναχωρεί.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μας έχει παρακουράσει πλέον κυρίως με το ύφος της...και την απάντηση στον εαυτό της την δίνει ουσιαστικά μόνη της μέσα από την φράση: "έχω δικαίωμα να θυμώνω με αυτούς τους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους".

    Τόσο την δική μας άποψη, όσο και την δική σου, μαντάμ, δε την έχει τόσο ανάγκη η ανθρωπότητα για να την παρουσιάζουμε σαν κάτι βαρυσήμαντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη βρε παιδιά τι είναι αυτά τα πράγματα? Δηλαδή θα αφαιρέσουμε το λόγο από τη γυναίκα ? Δηλαδή είναι κακό να θεωρεί ότι το χιούμορ αυτό είναι απαράδεκτο? Το γεγονός ότι μερικοί η πολλοί γελάτε είναι άλλο θέμα. Είναι δικαίωμα της να το θεωρεί αισχρό. Το παιδί του ο Μάρκος ο ίδιος το έβαλε στην κουβέντα στις εκπομπές που πήγε περίλυπος. Αν θέλετε τη γνώμη μου κακως η Έλενα απάντησε με αιχμηρό τρόπο σε αυτό το κομμάτι με το παιδί αλλά δεν το έβαλε εκείνη στην κουβέντα. Εγώ βλέπω τα τελευταία χρόνια ο κύριος Σεφερλής είναι όλη την ώρα στο προσκήνιο με κακό παρασκήνιο. ε δε μπορεί να έχουν όλοι άδικο. Ειδικά ο κύριος Παρτσαλάκης δε νομίζω να ψεύδεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθόλου δεν μου αρέσει κι εμένα ο Σεφερλής, αλλά ούτε αυτό το ύφος της Ακρίτα δεν μου αρέσει! Όταν κουνάς το δάχτυλο με αυτό τον τρόπο λογικό είναι να μην περνάς καν το μήνυμα που θέλεις να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτό συμφωνώ που λες αν είδες έγραψα και εγώ ότι δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι. Αλλά τι σημαίνει αυτό ότι θα τη φιμωσουμε ? Εσύ σα λογικό ον και εγώ μπορούμε να διαφωνήσουμε η να την αγνοήσουμε . Δε μπορείς όμως να τη φιμωσεις. Το άλλο είναι γεγονός. Δεν ανέφερε αυτή πρώτη το παιδί του Μάρκου αλλά ο ίδιος. Για το ύφος της με βρίσκεις σύμφωνο. Αλλά και να μη μας αρέσει το προσπερναμε και την αγνοούμε. Τι πάει να πει προσωποκράτηση? Φίμωση του λόγου ? Τραγικά πράγματα. Επειδή δεν της αρεσει ο Σεφερλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να την φιμώσουμε όχι...δεν μπορούμε! ...να της κουνήσουμε όμως κι εμείς το δάχτυλο μπορούμε...γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλι συμφωνω αφου αν δεις λεω η να διαφωνησουμε η να την αγνοησουμε. Η προσωποκρατηση ειναι φιμωση ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η προσωποκράτηση είναι καθαρά θέμα εντυπωσιασμού που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ παλι οτι σε αυτο Είμαι 100% με την Ακρίτα,το μονο που δεν μου αρεσει σε αυτη είναι που παίρνει σε ολα θεση.Για το ν σεφερλη εχει δικιο,ειπε την αποψη της.Για εμένα ο Μαρκος ηταν καλός στο πρωινό,πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !