Θεοχάρης Ιωαννίδης: ''Με πήρε τηλέφωνο ο Πανταζούδης και την επόμενη μπήκα για γύρισμα''


Στην ''Επιστροφή'' πρωταγωνιστεί υποδυόμενος έναν χημικό , ο Θεοχάρης Ιωαννίδης .
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο MYtv τόσο για το πώς μπήκε στο σίριαλ όσο και για την αγάπη του στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία...

Πριν σε δούμε στην «Επιστροφή» βρισκόσουν στο εξωτερικό. Πώς έγινε η πρόταση και αποφάσισες να συμμετάσχεις στη σειρά;  
«Έλειπα στο εξωτερικό και εκείνη την περίοδο επέστρεφα στην Ελλάδα με άδεια από την εταιρεία παραγωγής όπου δούλευα εκεί. Στην Ελλάδα θα καθόμουν έτσι κι αλλιώς περίπου τέσσερις μήνες. Με πήρε τηλέφωνο ο Αλέξανδρος Πανταζούδης, με τον οποίο είμαστε φίλοι χρόνια, μου πρότεινε τον ρόλο,και την επόμενη μέρα μπήκα για γύρισμα. Ήταν εντελώς τυχαίο, σαν αυτά που συμβαίνουν καμια φορά στη ζωή. Τον Αλέξανδρο τον γνωρίζω χρόνια και ξέρω τις δουλειές του, οπότε είπα κατευθείαν ''ναι''»!

Θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα στην Αμερική και να μην έρθεις ξανά στην Ελλάδα;  
«Δεν θα μπορούσα με τίποτα, προς το παρόν, στα 34 μου. Είμαι παιδί μεγαλωμένο στο εξωτερικό, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο. Αν είσαι παιδί που έχει μεγαλώσει έξω, επιδιώκεις να ζεις εδώ. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος ενεργειακά δυνατό και έχω στήσει σχέσεις ζωής εδώ πέρα. Θέλω να κάνω πηγαινέλα. Δεν αντέχω στη μονιμότητα. Και αυτό το κάνω και στο επάγγελμά μου. Είμαι μία μπροστά από την κάμερα και μία πίσω».

Γι' αυτό ασχολείσαι και με την παραγωγή;  
«Αυτό το κάνω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αφενός σπούδασα σκηνοθεσία και παραγωγή, έχω την ανάγκη να βγαίνω και μπροστά αλλά να είμαι και ινκόγκνιτο. Στη δουλειά μου θέλω να έχω μία άποψη και για μπροστά και για πίσω».

Τι σου αρέσει περισσότερο;  
«Όσο μεγαλώνω μου αρέσει η ησυχία που υπάρχει πίσω από τις κάμερες. Το μπροστά, εννοώντας τους ρόλους που αναλαμβάνω, όμως, είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία. Οι ρόλοι είναι ψυχοθεραπεία για εμένα. Τους δουλεύω πολύ, μου αρέσει να παίζω, και μου αρέσει η επικοινωνία με τον σκηνοθέτη. Δεν θέλω να τη χάσω από τη ζωή μου ποτέ».

Θα ήθελες να κάνεις κάτι δικό σου στην παραγωγή; Είναι εφικτό στην Ελλάδα;  
«Δεν ξέρω αν θέλω. Παντού είναι εφικτό. Όπου θέλεις κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να το θέλεις, να το κάνεις σκέψη, και να το φέρεις εις πέρας, θέτεις στόχους και τους εξυπηρετείς. Αν θέσεις στόχο, είσαι πιστός στη διαδικασία και ακολουθείς τα βήματα πιστά, για ποιον λόγο να μην κάνεις οτιδήποτε;».

Πώς τα βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα;  
«Η Ελλάδα έχει αρχίσει και παίρνει άλλη ρότα. Κάτι γίνεται γενικότερα. Και για τους δημοσιογράφους και για τους ηθοποιούς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια