Πέρασαν από το ταμείο...

0

Στο ταμείο για τη δεύτερη δόση των τηλεοπτικών αδειών προσήλθαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha,
Star, ANT1, ΣΚΑΪ και Open, η οποία ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα από τις πέντε άδειες εθνικής εμβέλειας είναι για το Δημόσιο ως τώρα στα 35 εκατ. ευρώ.

Κάθε σταθμός στη δεκαετία είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 35 εκατ. ευρώ. Ως τα μέσα Απριλίου είχαν καταβληθεί από τους υπόχρεους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης 28,9 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, για τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, που αφορούν το διάστημα 2015 – 2019. Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης το διάστημα 2015 – 2019 έφερε έσοδα 145,8 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών μειώθηκε από 20% σε 5%.  Η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης για τους ελεύθερης μετάδοσης περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς προκάλεσε ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της άνισης μεταχείρισης μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών καναλιών.

Παραμένει ,ωστόσο, η άνιση μεταχείριση για τους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης, για την οποία ο αντίστοιχος φόρος (10%) δεν έχει μειωθεί, όπως δεν έχει μειωθεί και ο φόρος 5% για το διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του 2019 τα έσοδα από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης έχουν υπολογιστεί στα 8 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα έσοδα από τη συνδρομητική τηλεόραση (Nova – Cosmote TV) ανέρχονται σε 21 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα τέλη συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο φόρος διαδικτύου, τα προϋπολογισμένα έσοδα του κράτους ανέρχονται σε 64 και 195 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !