Τι συμβαίνει με την ειδική διαχείριση του Mega


Εγκλωβισμένοι στον νομικό κυκεώνα της ειδικής διαχείρισης για την πτώχευση του Mega
παραμένουν οι εργαζόμενοι, με το υπουργείο Εργασίας να τους προτείνει να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ,«Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος», που εγκρίθηκε πρόσφατα. Το πρακτικό της συνάντησης των εκπροσώπων της ΕΤΙΤΑ με την ειδική διαχείριση του Mega στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα είναι αποκαλυπτικό.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα πως είναι απλήρωτοι εδώ και 31 μήνες, το κανάλι δεν έχει ανοίξει, παρά τη δικαστική απόφαση, δεν βρίσκονται πλέον σε επίσχεση εργασίας και περιμένουν να πληρωθούν. Επί πλέον τόνισαν ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει ασφαλιστικές εισφορές από τον Μάρτιο του 2018! Η ειδική διαχείριση από τη δική της πλευρά υποστήριξε πως η εκπομπή του Mega μέσω διαδικτύου είναι λειτουργία… καναλιού, ενώ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τις αποδοχές του προσωπικού και θα καταθέσει τα στοιχεία των ασφαλιστικών εισφορών.

Γεγονός είναι πως λύση δεν βρέθηκε, ο δε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ζήτησε από την ειδική διαχείριση να δώσει τις βεβαιώσεις ασφάλισης στους εργαζομένους προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν επίδομα αφερεγγυότητας, ενώ κάλεσε τους εργαζομένους να χρησιμοποιήσουν το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για τους «εγκλωβισμένους» της οικονομικής κρίσης.

ΑΠΟ Typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια