Perastikos: Πυροβολεί Vol2

18


Εδώ είμαστε και σήμερα για να πυροβολήσουμε ή να επαινέσουμε όποιον αξίζει!
Πάμε να δούμε τι έχει το μενού...
Γράφει ο Perastikos

O Alpha είναι πρώτο κανάλι σύμφωνα με τα νούμερα, και σαν πρώτο κανάλι, είναι ξευτίλα να έχει μια τρύπα καθημερινά στο πρόγραμμα με 5% τηλεθέαση... Αναφέρομαι στις ελληνικές ταινίες. Την Τσολάκη την κόψανε επειδή έκανε 7%. Τόσο δύσκολο τους είναι να στήσουν μια εκπομπή της προκοπής, ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο ας πούμε σαν εκείνο που παρουσίαζε ο Μπογδάνος στο Σκάι; Θέλετε να μου πείτε ότι δεν θα έκανε έστω ένα διψήφιο; Ή μήπως δεν έχουν το μπάντζετ; Μιλάμε για το πρώτο κανάλι σύμφωνα με τις μετρήσεις της agb... Όχι για το πρώην Alter που δεν είχε τι να βάλει και πέταγε τριτο-τέταρτες ταινίες κάθε μέρα. Σοβαρευτείτε.

Survivor ήταν και πέρασε. Βλέπετε, οι Έλληνες δεν είναι σαν άλλους λαούς που μπορεί να βλέπουν 5 και 10 χρόνια επί κάθε χρόνο την ίδια εκπομπή, και να τη βλέπουν και το ίδιο φανατικά. Βαριόμαστε εύκολα... Δείτε στο εξωτερικό πόσους κύκλους κάνουν διάφορες σειρές και αντίστοιχα εδώ. Μόνο τις Πεθερές θυμάμαι από εβδομαδιαία σίριαλ. Είναι γεγονός ότι κατά 99% βλέπουμε τον τελευταίο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης στη χώρα μας. Και πώς να μην καεί όταν μέσα σε μόλις 3 χρόνια είδαμε 3 κύκλους survivor, δυο κύκλους nomads, και καπάκι μια ελληνική απομίμηση... Απ' την άλλη, επειδή το ριάλιτι στοιχείο γενικά πουλάει και φέτος σαν τρελό (βλέπε μάστερ σεφ, τοπ μόντελ), δεν είναι σίγουρο ότι το Survivor θα αποτύγχανε φέτος και με διαφορετική σύσταση ομάδων... Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει Ελλάδα-Τουρκία γιατί δεν έχουμε κανέναν λόγο να δούμε τι γίνεται στην τουρκική ομάδα.Φυσικά, φταίνε και οι επιλογές παικτών που άργησαν να δείξουν χαρακτήρα και να "φαγωθούν". Τώρα που "σκοτώνονται" δεν έχει κανένα νόημα. Δεν το έχουμε δει εξ αρχής και όσο και να πέσουν “μπινελίκια και μπουνίδια” (...) δεν υπάρχει κανένας φανατισμός από πλευράς θεατή.


Την πρώτη χρονιά του Survivor, το Πανόραμα με τη Μελέτη ξεκίνησε αφού πρώτα είχε επιτύχει το προϊόν. Οι τηλεθεατές προφανώς ενδιαφέρονταν να ακούσουν παρασκήνια και να δουν τους παίκτες που αποχωρούσαν τι έχουν να πουν. Πέρσι το Πανόραμα ήταν πτωτικό αλλά πάλι κρατούσε κάποια νούμερα επειδή υπήρχε ενδιαφέρον για το ριάλιτι. Φέτος το ριάλιτι ξεκίνησε με χαμηλά νούμερα από την τρίτη μέρα μετάδοσης. Τι περίμεναν ,λοιπόν, ότι θα κάνει μια εκπομπή που θα ασχολείτο αποκλειστικά με το ριάλιτι; Θα ήταν και αξιοπερίεργο αν έκανε έστω και τα ίδια νούμερα. Τελικά έγινε το απολύτως λογικό. Από τη στιγμή που το survivor κάνει δεν κάνει 15%, μια εκπομπή φτιαγμένη πάνω σε αυτό να κάνει το 1/3. Θα μπορούσε να το προβλέψει κι ένα παιδί! Οι ιθύνοντες του καναλιού, επειδή προφανώς είχαν στηρίξει όλο τους το πρόγραμμα στα ριάλιτι του Τούρκου παραγωγού, δεν μπορούσαν...

Συμβουλή μου, αγαπητό μου Σκάι, του χρόνου κάτσε και φτιάξε δικό σου πρόγραμμα με εκπομπές ή καλοφτιαγμένες (το τονίζω αυτό) σειρές, κι άσε στην άκρη τις έτοιμες λύσεις με ριάλιτι. Δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού... Δεν γίνεται κάθε χρόνο τα ίδια ριάλιτι να σε σώνουν. Και το My style rocks μην το 'χεις σιγουράκι. Ο κόσμος κουράζεται να βλέπει 4 ώρες (!) το ίδιο πρόγραμμα με κοπέλες να πηγαινοέρχονται πέρα δώθε και να ακούνε το ίδιο ποίημα. Όπως και στο power of love. Πόσο πια να κάτσουμε και να βλέπουμε 4 ώρες 10-20 αμούστακα παιδάκια να πηγαίνουν από τον καναπέ στην κουζίνα, να κάνουν τις ίδιες βαρετές συζητήσεις που είναι σαν να τις ακούνε από το κοντρολ, να εξηγούν στην παρουσιάστρια αν τα έχουν με κάποιον/α, αν δεν τα έχουν πότε τελικά θα τα φτιάξουν... Δεν έχει κανένα νόημα ούτε να το σχολιάσεις περαιτέρω... Βαριόμαστε ακόμη κι εμείς οι μπλογκο-κριτικοί, πώς να μην βαρεθούν οι τηλεθεατές;

Πυροβολώ - επαινώ

Ομολογουμένως στο Star είναι πολύ ικανοποιημένοι αφού με 2 μόλις εκπομπές έκαναν επιτυχία όλη τη χρονιά, όχι μόνο στη βραδινή ζώνη αλλά και στο πρωινό. Βλέπεις, οι επιτυχίες των ριάλιτι τροφοδότησαν με ίντριγκες και τις άλλες εκπομπές του σταθμού. Κοντά στο βασιλικό που λένε... Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο τους χαροποιούν τα πρόστιμα που ήρθαν ετεροχρονισμένα από το ΕΣΡ και όσα έπονται για Μάστερ σεφ, γιατί είναι σίγουρο ότι οι...τέρμα ποιοτικοί διάλογοι του τηλε-ριάλιτι θα απασχολήσουν το ραδιοτηλεοπτικό οσονούπω... Φυσικά ο διαγωνισμός μαγειρικής δεν θα μπορούσε και φέτος να μην μας χαρίσει στιγμές απείρου κάλλους με παίκτες να απειλούν συμπαίκτες τους, να τους βρίζουν πίσω τους ή μπροστά τους και πολλά ακόμη διασκεδαστικά... Η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας...μαζί με τις συνταγές μαγειρικής για να μην ξεχνιόμαστε! Να υπάρχει κι ένα αντικείμενο, ρε παιδί μου. Αλλιώς πώς να το λέγαμε; Μπράβο μεν, καρα-ριάλιτι δε.

Συμβουλή: Αγαπητό Star, φρόντισε να κρατήσεις χρήματα από τις διαφημίσεις για να πληρώσεις τα πρόστιμα του ΕΣΡ που ακολουθούν...

Επαινώ
Ένα μπράβο στον Αντ1 που μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κάνει ολική επαναφορά στα νούμερα τηλεθέασης με ποιοτικό πρόγραμμα. Μένοντας μακριά από ριάλιτι (όχι ότι δεν τα δοκίμασε στο α' μισό) και επενδύοντας στη Μυθοπλασία, μπορεί να του κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά κατόρθωσε να αλλάξει συνήθειες στο τηλεοπτικό κοινό χωρίς να κινδυνεύει από το άγρυπνο μάτι του ΕΣΡ. Προφανώς και δεν μιλάμε για τρελή επιτυχία στην prime time, αλλά θεωρώ ότι και με τα 17άρια πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Πρέπει να φτιάξουν και τις κενές ζώνες που βάζουν κάτι ταινίες και ξένες σειρές δίχως...νόημα και επιτυχία. Δεν νοείται μεγάλα κανάλια να μην έχουν πρόγραμμα όλες τις ώρες του prime time τη στιγμή που μέχρι πριν από χρόνια είχαν σειρές όλες τις ώρες και ημέρες. Και δεν σου λέω να γυρίσουν ντε και καλά σειρές που φυσικά υπάρχει μεγάλο κόστος. Ας κάνουν εκπομπές. Προσωπικά μου λείπουν εκπομπές όπως το Πλάκα κάνεις, το Κάψε το σενάριο, η Οικογένεια της συμφοράς... Ιδέες σίγουρα υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν. Είναι λίγο ντροπή τα πρώτα κανάλια της χώρας να μην έχουν πρόγραμμα, στη βραδινή ζώνη ειδικά. Δεν είναι τυχαίο που δεν κάνουν και νούμερα!

Δημοσίευση σχολίου

18Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Κλασική κριτικής συνταγή όμοιας με των άλλων ετών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω βαρεθει να βλεπω να κατηγορουν ολοι το Masterchef γιατι εχει γινει "ριαλιτυ".Μα παντα ριαλιτυ ηταν.Τωρα το πηραν ολοι χαμπαρι?Ετσι ηταν και τα προηγουμενα masterchef στο mega.Αμα ηταν μονο μαγειρικη και τιποτε αλλο και το εδειχνε μονο 1-2 φορες την εβδομαδα(βλ. bake-off) θα πατωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα ένα άρθρο με αερολογίες και άνευ ουσίας.
    Συνέλθετε λιγάκι και προσπαθήστε να κάνετε δημοσιογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά τα λέει ο Perastikos όπως πάντα. Να γράφεις συχνότερα Perastike, να ενταχθείς στο TVNEA αν και το πολεμούσες κάποτε θυμάμαι απο εποχές mediakanea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @1.34

    Το κείμενο είναι σχολιαστικό! Δεν είπε κανείς ότι είναι δημοσιογραφικό/ενημερωτικό! Αν δεν σου αρέσει, είναι άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον Α οι Ελληνικές ταινίες και η επανάληψη του Σόι δεν τους πειράζουν και τους πείραξε το τι λέει και το Slam.Τιθα κάνουν? Έτσι θα πάνε μέχρι το τέλος της σαιζόν? Τόσα μαθήματα παίρνει από τις σφαλιάρες που τρώει δεν ξύπνησε...
    Ο Έλληνας δυστυχώς βαριέται πολύ εύκολα τα ριάλιτυ διότι στην Χώρα μας τα πειράζουν συνέχεια και ας παίζονται ακριβώς ίδια στο Εξωτερικό εδώ και 10 χρόνια.
    Το Μάστερ μία χαρά είναι και ας το κατηγορούν ορισμένοι.
    Ο Αντ1 Αν διορθώσει την Βραδυνή ζώνη έως τα ξημερώματα ποιος θα τον πιάνει ύστερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @1.39

    Χαχα! Ευχαριστώ! Κάποτε είμασταν φανατισμένοι με τα μπλογκ, και οι μεν και οι δε. Αν τα θυμάσαι! Τώρα τέλειωσαν αυτά! Ωριμάσαμε και καταλάβαμε την ουσία των πραγμάτων (κι ας ακούγεται κοινότυπο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Perastike....πολύ ωραία τα λες και η γραφή σου είναι απολαυστική ...συνέχισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. περαστικέ μονο μια παρατηρηση, το υφος του κειμενου δινει την εντυπωση πως ολα ειναι απλα και ειναι ευκολη συνταγη η καλη τηλεοραση και πως δεν ειναι δυνατον τα στελεχη να μην καταλαβαινουν τα τοσα απλα που εσυ καταλαβαινεις.δεν ειναι και πολλες οι πιθανοτητες να ειναι ολοι ασχετοι παντως...και οι παρενενέσεις τυπου ΄΄σοβαρευτειτε'' ακουγονται το λιγοτερο ερασιτεχνικες απο εναν δημοσιογραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστα τα λες σε γενικες γραμμες, αλλα μη ξεχνατε, τα καναλια ειναι επιχειρησεις. Επενδυουν 2 και θελουν να βγαλουν 3. 50% κερδος. Αν επενδυσουν 20 και πιασουν 21 το κερδος ειναι 5%. Μη το ξεχνατε. Αν το τι λεει ειχε Χ κοστος, και οι ταινιες με πολυ λιγοτερο εχουν το ιδιο αποτελεσμα, απλα βαλε ταινιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @1:52 ΕΥΤΥΧΏΣ οι Έλληνες βαριούνται εύκολα τα ριαλιτυ. Παρόλα αυτά δεν είναι κακό να υπάρχουν. Απλά να μην υπάρχουν μόνο αυτά. Ο ΣΚΑΙ τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει το πρόγραμμά του μόνο σε αυτά. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΣΤΑΡ. Δύο προγράμματα ολόκληρη η χρονιά στην prime time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα περαστικε. Ωραίο κείμενο. Πόσο μάλλον όταν το εφτά της Τσολάκη ηττήθηκε πατοκορφα από το Μουτσινά που ο αντιπρόεδρος του καναλιού είχε βγει και είχε μιλήσει με τόσο άσχημα λόγια . Πρέπει να πόνεσε πολύ. Όσον αφορά το ριάλιτι πρέπει να υπάρχει κι αυτό όχι όμως σε τρελές δόσεις. Για το survivor συμφωνώ απόλυτα. Εχθές ετυχε να παρακολουθήσω λιγακι και όπως έγραψα σε παραπάνω ανάρτηση έμεινα με αυτά που άκουσα. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα στην τιβι ? Το ΕΣΡ τι κάνει ? Για το ξύλο που πήγε να πέσει μιλάω. Η Μπάγια αδιάφορη. Ένα Κανάλι όπως είναι ο Αντ1 που πέρυσι έπεσε 4η με 5η θέση είναι δύσκολο να ανέβει απότομα και όμως έκανε προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @2.16

    Μα δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε και το site από όσο ξέρω είναι αυστηρά δημοσιογραφικό. Απλά ασχολείται με την τηλεόραση. Έχει ειδήσεις, αλλά και σχολιασμό. Τόσο απλά.

    Steve
    Και να φανταστείς όταν έγραφα το κείμενο δεν είχα δει ούτε το τρέιλερ του χθεσινού επεισοδίου, γι αυτό και έχω σε " " τα μπουνίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @perastikos
    Από τη στιγμή που αρθρογραφείς και δηλώνεις ότι δεν είσαι δημοσιογράφος συμπεραίνω ότι θεωρείς τον εαυτό σου κριτή και γνώστη του ελληνικού τηλεοπτικού πεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5:12 Και εσύ προφανώς δουλεύει σε κανάλι απλά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν είναι το Star η ο ΣΚΑΪ που ο perastikos έχει γράψει πιο αρνητικά σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περαστικε χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω μετα απο πολυ καιρο, δε θυμαμαι ποσο. Ωραίος σχολιασμός! ***Skroutz****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Skroutzzz ε ποτέ! Κοίτα που βρεθήκαμε κι εδώ! Χαχα!
    Έχω γράψει κι ένα προηγούμενο. Πάτα στο hashtag μου, λογικά θα σου το βγάλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το είπε η maria13...ΕΥΤΥΧΩΣ οι Έλληνες βαριόμαστε εύκολα. Συνήθως κοιτάμε μόνο τα καλά του εξωτερικού και τα συγκρίνουμε με τη δική μας πραγματικότητα, δεν βλέπουμε όμως και όλη τη ξενόφερτη σκατίλα. Όλα τα reality shows που κράζουμε απο Αμερική μας έρχονται και ΕΥΤΥΧΩΣ εμείς τα βαριόμαστε εύκολα και τα απομυθοποιούμε.

    Το ελληνικό κοινό π.χ ποτέ δεν θα καθόταν να βλέπει 10 σεζον τη ζωή μιας ζάμπλουτης αργόσχολης celebrity και της οικογένειας της (δες Καρντάσιαν). Εδώ η Βίσση (η μεγαλύτερη star του τραγουδιού στην Ελλάδα) και όταν έκανε το ριάλιτι με τη ζωή της πέρασε και δεν ακούμπησε.

    Μια χαρά ήταν η τηλεόραση μας στα 90s που είχε μόνο δυνατές κωμικές και δραματικές σειρές, ιταλιάνικα shows, ψυχαγωγικές εκπομπές και ενημέρωση. Απο τις αρχές του 2000 που ήρθαν τα εξ Αμερικής reality shows και ταυτόχρονα άρχισαν και τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα άρχισε η ποιοτική της υποβάθμιση. Πολύ πριν η οικονομική κρίση της δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !