Mediatown: Οι πρεμιέρες του Open και τα νέα στοιχήματα, όχι...ψάρωμα του χρόνου, η Χατζηβασιλείου τα βλέπει αλλιώς, μεταγραφικά σενάρια στον ALPHA, σκληρή μάχη για τα κανάλια!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
11

Το "Mediatown" είναι και πάλι εδώ! Αυτή την εβδομάδα, δεν έχετε παράπονο από τις στήλες του tvnea αφού αυτές ήταν σε πληθώρα. Για πάμε να δούμε τι έχει το σημερινό μας μενού...


Οι πρώτες πρεμιέρες του Open...

Απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα από τις 3 πρώτες πρεμιέρες του Open με τις εκπομπές, "My Greece", "Passenger" και "Its show time". Τα νούμερα ήταν αναμενόμενα.

Η Δέσποινα Βανδή δεν επιχείρησε να ξεφύγει από τα αναμενόμενα αυτού του τύπου των εκπομπών, οι οποίες έχουν κουράσει πάρα πολύ. Στερούνται περιεχομένου και δίνουν την εντύπωση που βγαίνουν στον αέρα απλά για να βγουν. 

To "Passenger" είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό του "Extreme Sommer" με τον Κώστα Σόμμερ, με τον Μάριο-Πρίαμο Ιωαννίδη να διαθέτει μία από τις πιο αντιτηλεοπτικές προσωπικότητες. Αυτές οι εκπομπές για να έχουν κάποια ελπίδα θα πρέπει να παρουσιάζονται από πρόσωπα με μαζική αποδοχή και ιδιαίτερο τηλεοπτικό ταλέντο. Η λογική αξιοποίησης παικτών ριάλιτι καλά κρατεί και ευτυχώς το κοινό δείχνει να την αποδοκιμάζει. 

Όσον αφορά τον Νίκο Κοκλώνη, είναι άδικο να παραβλέψουμε τη μεγάλη επιτυχία του να φέρει στη χώρα μας την Πάμελα Άντερσον. Για τα δεδομένα του Open,  η παραγωγή είναι αξιοπρεπής και ο παρουσιαστής το προσπαθεί.Το πρόβλημα είναι πως ενδεχομένως η εποχή των σόου χωρίς συγκεκριμένο φορμάτ να έχει περάσει. Στην εποχή του διαδικτύου δεν περιμένει κανένας τηλεθεατής κανέναν celebrity να δει μέσα από ένα υπέρλαμπρο σόου. 



Τα μεγάλα στοιχήματα...

Δύο είναι τα μεγάλα άγχη του σταθμού, διότι εκεί παίζονται πολλά χρήματα. Αναφέρομαι στο "Αλ τσαντρι νιουζ" και το "X-Factor". Για το πρώτο, ο στόχος είναι να ξεπεράσει το 10%, και για το δεύτερο το 15%, μιλώντας πάντα με στελέχη του σταθμού. 

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο, ιδιαίτερα για τον ανταγωνισμό που επικρατεί τις Τρίτες. Η γνώμη μου για τον Λάκη Λαζόπουλο είναι πολύ συγκεκριμένη θεωρώντας πως σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα τέτοιες φιγούρες προσωπικοτήτων δεν θα είχαν θέση στην τηλεόραση

Και το αναφέρω αυτό διότι έχουμε μάθει να ξεχνάμε πολύ εύκολα. Ο Λάκης Λαζόπουλος επί αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσε το βήμα του 60% της τηλεθέασης, κάνοντας σκληρή πολιτική σε συγκεκριμένο ΜΟΝΟ κόμμα . Δηλαδή η μοναδική πολιτική σάτιρα που έχει να προτείνει το Open είναι ο Λάκης Λαζόπουλος;

Από την άλλη, το "X-Factor" μπορεί και να πάει καλά. Αυτό θα κριθεί κυρίως από την παραγωγή και από το αν θα έχει να ζηλέψει κάτι από τα τελευταία δείγματα στον ΑΝΤ1 και στον ΣΚΑΪ. 



"Δεν ψαρώνω για του χρόνου"

Το "Μην ψαρώνεις" προσωπικά μου αρέσει, κυρίως λόγω των χαρακτήρων της σειράς. Ειδικά η Μαρία Ιωαννίδου είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Το πρόβλημα είναι ότι η πλοκή δεν προχωρά και επαναλαμβάνεται ,με αποτέλεσμα το κοινό να κουράζεται. Ενδεχομένως να πρέπει να ρίξει αυλαία με αξιοπρέπεια στα τέλη της φετινής σεζόν και να αναζητήσει ο ΑΝΤ1 μία πιο γερή κωμωδία για του χρόνου. Εκτός και αν φροντίσει η σεναριογραφική ομάδα να τονώσει λίγο την υπόθεση...



Εκείνη θα συνεχίζει να λέει τα δικά της...

13,3% έκανε το Σάββατο η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο "Πάμε Πακέτο". Θα συνεχίζει η ίδια να νιώθει πως είναι βασίλισσα της prime time, αλλά τα νούμερά της μιλούν από μόνα τους. Πάντως, το "γλείψιμο" του Open στις επιδόσεις της με πονηρεύει...


Οι απουσίες και τα μεταγραφικά σενάρια...

Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αγγελική Νικολούλη, Ελένη Μενεγάκη, Αντώνης Σρόιτερ. Είναι 4 ονόματα που η πιάτσα κάνει έντονη συζήτηση για τα μεταγραφικά τους σενάρια και η απουσία τους από την κοπή της πίτας του ALPHA ενίσχυσε αυτή τη φημολογία. Το τι θα γίνει δεν το ξέρει κανείς, αλλά ο συναγερμός έχει αρχίσει να χτυπά επικίνδυνα. Θεωρώ πως θα παίξει πολύ ρόλο το πόσο αποφασισμένη είναι η νέα διοίκηση του ALPHA να "κουρέψει" τα χρυσά συμβόλαια. 

Σε διαφορετικές περιπτώσεις ,συμπεριλαμβάνονται η Ναταλία Γερμανού που λογικά συνεχίζει του χρόνου και η Ελένη Τσολάκη που θα ήταν αμήχανο μετά το κόψιμο της εκπομπής της να παρευρεθεί σε μία τέτοια βραδιά. Βέβαια, η τελευταία κατά πάσα πιθανότητα αντιλαμβάνεται πως τη νέα σεζόν θα βρίσκεται εκτός ALPHA.



Μάχη για γερά νεύρα...

Μάχη για γερά νεύρα είναι αυτή που λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα κανάλια Star-ANT1-ALPHA. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Μάρτιος θα φέρει πολλές ανατροπές και ενδεχομένως οι σταθμοί να έχουν τη σειρά κατάταξης όπως τους ανέφερα παραπάνω. Το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο ALPHA που μπορεί να βρεθεί από την πρώτη θέση στην τρίτη. Για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα...

Αυτά και για σήμερα. Ραντεβού σύντομα μέσα από το tvnea.com!

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ούτε εγώ πάω την Βίκυ Χατζηβασιλείου καθόλου αλλά τα νούμερα μίλανε από μόνα τους
    Είναι πρώτη...

    ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ 982
    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 965
    SURVIVOR ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 777

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ήταν καλο το show του κοκλωνη και φταιει το ειδος.ενας ανθρωπος που απ το πουθενα βαζει με μεγαλα γραμματα το ονομα του μεσα στο πλατο!!Δεν ειναι λοιπον γραφικο αλλα αξιοπρεπες ??? επειδη εβαλε λεφτα και εφερε την παμελα?
    Μαλιστα...το ακουσαμε και αυτο.Μια φραση φτανει για να ακυρωσει ενα ολοκληρο κειμενο με αναλυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tέλειο είναι το μην ψαρώνης και εύχομαι πραγματικά να συνεχίσει και του χρόνου γιατί θα είναι άδικο να σταματήσει φέτος όταν κάνει τα ίδια νούμερα με την φριτέζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @1:44
    Μάλλον κάποιοι φοβούνται τον Λαζόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Unknown. Τόσο στο κομμάτι του Λαζόπουλου όσο και για όλους αυτούς τους αγράμματους που φιγουράρουν στην ελληνική τηλεόραση. Εγώ περιμένω να δω τον Λάκη και μακάρι να μην κάνει τα ίδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχιλλέας Μητρόπουλος8 Μαρτίου 2019 στις 3:27 μ.μ.

    1.44 Και εσύ όπως και άλλοι ξεχνάτε (;) επανειλημμένα στο κομμάτι της προπαγάνδας να αναφέρετε εκτός από σκάι-mega, την ερτ... και για τις ειδήσεις και για τις ενημερωτικές εκπομπές της... Απλά μια υπενθύμιση - συμπλήρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτον τον Λαζόπουλο τον ήθελε το όπεν,γιατί θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.
    Δεύτερον το γλείψιμο του όπεν στις επιδόσεις της Χατζηβασιλείου από πού προκύπτει;Τι έχω χάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Σκορδά πήγε καλεσμένη στον Γεωργαντά ενώ δεν 3χει πάει Αρναούτογλου; Μήπως χαιρετάει τον ΑΝΤ1 σιγά σιγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Κοκλώνης είναι το ίδιο αντιτηλεοπτικός όσο και ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης. Και το ίδιο ουρανοκατέβατος. Κάνει show γιατι έτσι. Χωρίς λόγο και αιτία.

    Επίσης να θυμίσω ότι η πρεμιέρα του ''Μπραβο Ρούλα'' το 2016 στο Έψιλον είχε κάνει 25αρια στο σύνολο και 20αρια στο νεανικό κοινό και είχε αφήσει στη δεύτερη θέση και στα δύο κοινά το ''Στην υγειά μας'' και όλα τα αντίπαλα κανάλια. Και οι περισσότερες από τις επόμενες εκπομπές πέραν της περιέργειας της πρεμιέρας, κυμαίνονταν στα 13-14% σε σύνολο και δυναμικό.

    Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι τα κλασικά variety προσωποκεντρικά shows δύσκολα θα πετύχουν σε τέτοιες εποχές...είναι κι ότι ο παρουσιαστής ΔΕΝ ''τραβάει'' τον κόσμο στην οθόνη του. Και ένα τέτοιο είδος show βασίζεται όλο πάνω στη δυναμική του παρουσιαστή του και τη χημεία του με καλεσμένους και κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπαρχει νοημων κόσμος που θα επιλεξει Λαζοπουλο;Γελανε και οι πετρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάμε πακέτο έχει κουράσει
    Το μην ψαρώνεις είναι πολύ καλή σειρά με πολύ δυνατό Καστ που εμένα με αρέσει πάρα πολύ.
    Η Μαριά Ιωαννίδου είναι η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς και έχει δέσει πολύ με τον ρόλο της.
    Για τις εκπομπές του του Όπεν και ειδικά σόου θέλει δουλειά για να γίνει στα σημερινά δεδομένα.Αρχή είναι ακόμη μπορεί να πάει καλύτερα μπορεί και χειρότερα.
    Η Βανδή δεν είναι κακή απλά η εκπομπή για να γίνει όπως πρέπει 1ον Να μας δείχνουν τα παραδοσιακά εδέσματα και να κάνουν μία συνταγή 2ον Να μας ξεναγεί στην πόλη και στα αξιοθέατα και να έχει περισσότερους καλεσμένους και να μιλάνε για την ιστορία του τόπου τους για να μάθουμε όσοι δεν γνωρίζουμε τον τόπο 3ον να στρώσουν τα πλάνα.
    Passenger έτσι κι έτσι.

    Εμένα αν είναι καλογυρισμένες οι εκπομπές δεν με ενοχλεί με χαρά τις βλέπω κι ας θυμίζουν εκπομπές του 90.
    Γούστα είναι αυτά φίλε μου τι να κάνουμε.
    Με ένα επεισόδιο που είδαμε αμέσως να τους φάμε.

    Λαζόπουλος αν δεν πήγαινε όπεν θα πήγαινε κάπου αλλού.
    Και να τον ήθελε ο Σκάι η ΝΔ θα αντιδρούσε λες και το κανάλι είναι δικό της.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !