H Ευγενία Ξυγκόρου από την «Επιστροφή» στο tvnea.com: «Δεν θεωρώ ότι η Δανάη και ο Παύλος έχουν μια φυσιολογική σχέση»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1

Η "Επιστροφή" του ANT1 είναι μία σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό, με αποτέλεσμα το ίδιο να συμβαίνει και με τους πρωταγωνιστές της. Μία από τις πρωταγωνίστριες είναι και η Ευγενία Ξυγκόρου, που στο σίριαλ υποδύεται τη Δανάη. Το tvnea.com τη συνάντησε, και εξασφάλισε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη της δουλειά στην τηλεόραση και πως βρίσκεται στο 4ο έτος του τμήματος "Θεατρικών Σπουδών", στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Πώς ήταν τα παιδικά σου και εφηβικά σου χρόνια;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αιγάλεω και είμαι μοναχοπαίδι. Μικρή ήμουν αρκετά ντροπαλή μέχρι και την εφηβεία. Πάντα ήθελα να περάσω στο τμήμα που μπήκα, το  "Θεατρικών Σπουδών" ,στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, και να γίνω ηθοποιός.

Έβλεπες από μικρή θέατρο και αποφάσισες να το σπουδάσεις ;
Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς το πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Η μητέρα μου, μου έχει πει ότι στο Νηπιαγωγείο πήγαινα θέατρο και ότι μετά πήγαινα και ''κόλλαγα'' σε όλες τις τάξεις που είχαν εκδρομή και πήγαιναν θέατρο, ακόμη και αν δεν ήταν η τάξη μου! Είχα πάει μικρή και σε ένα θεατρικό εργαστήρι, αλλά δεν σήμαινε αυτό και πολλά. Περισσότερο εξοικειώθηκα μέσω των ταινιών από ό, τι βλέποντας θέατρο. Όταν βλέπεις θέατρο, το βλέπεις και μετά έχει φύγει. Την ταινία τη βλέπεις στο σπίτι σου, είσαι χαλαρός, θα το σταματήσεις, θα βάλεις κάτι να φας. Με λίγα λόγια έχεις περισσότερο χώρο και χρόνο να αποστασιοποιηθείς από αυτό που έγινε και να καταλάβεις ότι "αυτός είναι κάποιος που προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος".

Ήθελα να σε ρωτήσω πώς προέκυψε ο ρόλος στην ''Επιστροφή'' και ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν έκλεισες στη σειρά...
Με βρήκαν μέσω της σελίδας του Πανεπιστημίου μου και από διάφορα προφίλ κατέληξαν σε μένα. Επικοινώνησαν μαζί μου, απλά δεν περίμενα ποτέ ότι όντως θα με πάρουν. Στην αρχή φοβόμουν και δεν ήξερα αν ήταν σωστό να κάνω ένα τόσο μεγάλο βήμα χωρίς να έχω πάει σε κάποια δραματική σχολή. Βέβαια, ακόμη και από δραματική σχολή να είχα βγει, δεν ήξερα άμα μία τόσο μεγάλη έκθεση είναι η σωστή κίνηση. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων προσπαθούσα να είμαι πολύ συγκεντρωμένη, ψύχραιμη και αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα τα κάνω... μαντάρα την πρώτη μέρα! Στην αρχή όταν μου ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα παίξω στη σειρά ήμουν σίγουρη ότι κάτι θα τύχει και σκεφτόμουν ότι δεν γίνεται η όλη κατάσταση να μου έρθει τόσο εύκολα. Τελικά ,όμως, δεν έγινε.



Πώς διαχειρίστηκες την υπόνοια της αιμομιξίας στα πρώτα επεισόδια του σίριαλ;
Στα πρώτα επεισόδια που διαβάζαμε κατάλαβα ότι κάνω μία κοπέλα που νομίζει ότι είναι ερωτευμένη με τον αδελφό της. Αγχώθηκα για το πώς παίζεται κάτι τέτοιο και επίσης αναρωτιόμουν πώς γίνεται να δείξουμε κάτι τέτοιο στην τηλεόραση, μιας και δεν είμαστε Αμερική να κάνουμε "Game of thrones"! Με είχε ιντριγκάρει πάρα πολύ όλο αυτό.

Πώς διαχειρίζεσαι τις τόσο καταιγιστικές εξελίξεις στην πλοκή;
Πρόκειται για ένα καθημερινό σίριαλ και ο χρόνος σε πιέζει. Όταν γυρίζεις σπίτι υπάρχει η πίεση να μάθεις τις σκηνές σου για αύριο. Περνάς από πολλά στάδια, ακόμη και μέσα στην ίδια την ημέρα που θα σκεφτώ από τη μία "είναι πολύ ακραία αυτή η εξέλιξη. Δεν γίνεται στην πραγματικότητα" ,και από την άλλη θα σκεφτώ πως "είναι τόσο ακραίο και μου αρέσει τόσο πολύ".

Να φανταστώ τα επόμενά σου βήματα είναι να τελειώσεις τη "Θεατρολογία" και να πας σε κάποια Δραματική Σχολή; Γενικά έχω την αίσθηση ότι πιο πολύ σε ενδιαφέρει το θέατρο από ό,τι η τηλεόραση...
Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Θέλω να τελειώσω ό,τι μου έχει μείνει από το Πανεπιστήμιο, αφού αυτό το έτος το αφιέρωσα στα γυρίσματα της σειράς . Μετά σκέφτομαι να πάω σε κάποια Δραματική Σχολή. Εννοείται πως θέλω να κάνω θέατρο, διότι δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, όπως και κινηματογράφο. Άλλο η τηλεόραση, άλλο το θέατρο. Το δεύτερο είναι πιο γοητευτικό.



Νομίζω πως ο καθένας παθαίνει ένα σοκ μόλις βλέπει το πραγματικό σου μαλλί! Για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή; Σου αρέσει;  Είναι εμπόδιο στο να σε αναγνωρίσουν στον δρόμο αυτό;
Και όταν σε αναγνωρίζουν θέλω να μου πεις τι σου λένε...
Από ό,τι κατάλαβα έγινε για να υπάρχει μία μεγαλύτερη οικογενειακή ομοιότητα, αλλά και γενικά το ίσιο μαλλί είναι πιο ωραίο στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει το ίσιο, διότι δεν νομίζω ότι μου πάει. Για τον ρόλο της Δανάης ταιριάζει που είναι σοβαρή και συγκροτημένη. Με το σγουρό με αναγνωρίζουν κατευθείαν, ενώ με το ίσιο με το που βλέπουν θα πουν "Α! Είσαι η Δανάη". Το ότι ο ρόλος μου είναι καλός χαρακτήρας, έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να με συμπαθεί και να μου μιλά πολύ όμορφα.

Είναι η Δανάη αιώνιο θύμα του πατέρα της; Θα σταματήσει ποτέ να τον συγχωρεί σε ό,τι και αν κάνει;
Προσωπικά, δεν τη θεωρώ θύμα. Μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό διότι είναι ο πατέρας της. Αυτός στήριξε την οικογένεια και ό,τι έχει η Δανάη μέσα της σε ηθικό επίπεδο είναι φτιαγμένο από αυτόν. Μέχρι στιγμής, συνέχεια τον συγχωρεί, καταλαβαίνοντας ότι ,αυτά που κάνει είναι λάθος αλλά δεν τον εγκαταλείπει ποτέ.



Σαν Ευγενία, η κατάληξη του ρόλου σου θες να είναι στο πλευρό του Παύλου;
Σαν Ευγενία-θεατής θα ήθελα αυτοί οι δύο να συνεχίσουν να είναι μαζί μέχρι τον θάνατο. Αν όμως ήμουν εγώ μέσα σε μία τέτοια σχέση, θα έπρεπε να φύγω. Έχουν γίνει τόσα πολλά και δεν βλέπουμε στην ουσία αυτά τα δύο άτομα να περνάνε καλά ο ένας με τον άλλον. Δεν είναι μία φυσιολογική σχέση. Μονίμως κάτι έχει συμβεί και έχουν μπει όλοι οι άλλοι ανάμεσά τους και δεν θεωρώ ότι είναι μία ωραία σχέση. Για να τη βλέπουμε εμείς απέξω, είναι μία χαρά. Δεν έχουν φτιαχτεί οι σχέσεις για να περνάνε μόνο άσχημα ο ένας με τον άλλον.

Έχεις και εσύ αγωνία για τις εξελίξεις της σειράς, όπως και οι τηλεθεατές;
Στα πρώτα επεισόδια είχα πολλή αγωνία για την εξέλιξη. Μετά ήρθα βέβαια σε επικοινωνία με τη συγγραφική ομάδα και με ενημέρωσαν για τη συνέχεια. Έτσι, δεν είχα ιδιαίτερο άγχος για το τι θα γίνει. Αλλά και να ξέρεις τι θα γίνει, υπάρχει αγωνία για το τι θα γίνει και πώς θα το έχουν γράψει. Στον δεύτερο κύκλο, που είναι ελληνικός, τα πράγματα είναι αλλιώς και οι σεναριογράφοι ψάχνονται. Για να καταλάβεις, τους είχα πάρει τηλέφωνο για να τους ρωτήσω τι θα γίνει στη συνέχεια και μου απάντησαν κάποια πράγματα, αλλά βλέπω στα επεισόδια που έρχονται άλλα πράγματα. Οπότε και αυτοί κάνουν αλλαγές σε αυτά που έχουν σκεφτεί αρχικά. Τώρα έχω περισσότερη αγωνία για τον ρόλο μου, διότι εγώ στα ενδιάμεσα επεισόδια θα πρέπει να έχω ζεστάνει μέσα από το παίξιμό μου το τι θα συμβεί στη συνέχεια.


Θα ήθελα κιόλας να σε ρωτήσω αν φοβήθηκες μήπως ο δεύτερος κύκλος είναι ρίσκο. Το ότι δηλαδή το σενάριο περνά σε ελληνικά χέρια και ότι δεν υπάρχει πια η ασφάλεια ενός μπούσουλα.
Κανονικά θα έπρεπε να το έχω σκεφτεί, τουλάχιστον αυτό είναι το πιο ώριμο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς. Εγώ ήμουν σε μία ροή γυρισμάτων και δεν το είδα ως κάτι διαφορετικό. Χάρηκα απλά διότι δεν θα τελείωνε αυτό τόσο γρήγορα.

Παρακολουθείς τα νούμερα της σειράς; Σε ενδιαφέρουν και μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία σου;
Τα νούμερα δεν με αφορούν. Αυτή είναι η δουλειά του καναλιού, του παραγωγού, και των διαφημιστών Είτε πάμε καλά είτε όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο πώς παίζω εγώ. Φυσικά και υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το πώς πάει η δουλειά σου, και θα ρωτήσω στο γύρισμα το πώς πήγαμε σε ένα κρίσιμο ή αδιάφορο επεισόδιο. Περισσότερο από κουτσομπολιό, παρά από μανία για το πώς πάμε με τα νούμερα! Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τα νούμερα. Το ότι κάνει 20% δεν θα σημαίνει ότι θα είμαι χαλαρή, ούτε αν κάνει 12% πως η προσπάθεια θα είναι χαμένη.



Αντωνόπουλος, Παπαχαραλάμπους, Καρυστινός, Σταύρου. Πες μου δύο λόγια για τον καθένα...
Από τώρα θα ξεκαθαρίσω ότι θα πω μόνο καλά λόγια! Όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή ισχύουν. Είμαι πολύ τυχερή που η πρώτη εμπειρία μου είναι με αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Αντωνόπουλος είναι ένας πάρα πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Ανοίγει το στόμα του και ό,τι και αν πει είναι έξυπνο και καλοπροαίρετο.

Με την Παπαχαραλάμπους έχουμε έρθει αρκετά κοντά και μου αρέσει πάρα πολύ η σχέση που έχουμε αναπτύξει. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα μου πει τη γνώμη της έξω από τα δόντια και θα μου δώσει συμβουλές άφοβα.

Ο Καρυστινός είναι ένας άνθρωπος που στην αρχή, μου φαινόταν αποστασιοποιημένος, αλλά μετά, όσο περνά λίγο ο καιρός και τον παρατηρείς, γίνεται κατανοητό πως έχει απίστευτο χιούμορ. Με έχει βοηθήσει πολύ με τις συμβουλές του πάνω στον ρόλο μου.

Ο Σταύρου είναι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος. Έβλεπα όταν ήμουν μικρή τη "Βέρα στο Δεξί" και τον είχα αλλιώς στο μυαλό μου. Με έχει βοηθήσει με πολύ διακριτικό τρόπο, που με βοηθά σαν να μη φαίνεται ότι με βοηθά. Για παράδειγμα, θα μου πει μία ιστορία που μπορεί να φαίνεται άσχετη αλλά θα είναι σαν να μου υπενθυμίζει μία τεχνική. Δεν θέλει να σε κομπλάρει βοηθώντας. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !