(Δεν) ενδιαφέρεται πια κανένας για το SURVIVOR;

7

Το Survivor επέστρεψε, αλλά ποιον ενδιαφέρει πια; Κάθισα και σκέφτηκα μερικούς καλούς λόγους
που το Survivor έπρεπε να κάνει χρόνια να επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση.

- Αναμφίβολα, ό,τι παίζει μετά από ένα έπος κάποια στιγμή καταντά σκιά του εαυτού του. Ο κύκλος του 2017 ήταν πραγματικά ένα τηλεοπτικό παράδοξο με τον Ντάνο ακόμη και σήμερα να φαντάζει «ιερό τέρας» επιβίωσης. Χωρίς Ντάνο και με τέσσερις κύκλους επιβίωσης να έχουν παίξει σε διάστημα δύο ετών, δεν αντέχεις τη λάσπη ούτε στιγμή.

- Χωρίς celebrities το Survivor επιστρέφει στο γνωστό «πεθαμένο» format του στο MEGA. Αυτή τη στιγμή ο μόνος λόγος να δεις το reality είναι ο Τανιμανίδης και όποια περίεργη λέξη μπορείς να ακούσεις από το στόμα του, όπως «πάζελ», «καφετερία», και πάει λέγοντας. Φαίνεται πως ο ΣΚΑΪ ή ο Acun δεν έμαθε από το λάθος του Nomads να μη βάλει κανένα πραγματικά αναγνωρίσιμο παίκτη στο reality ,και τώρα έχει 15 μέτριους άγνωστους παίκτες που βαριέσαι να τους γνωρίσεις καν.

- Μα καλά, ποιος σκέφτηκε πως το «Ελλάδα VS Τουρκία» ήταν η καλύτερη επιλογή για το β' μισό της σεζόν του 2019; Δεν μένω στα προφανή ή στα περί πατριωτισμού, μένω σε ένα εύρημα που είδαμε για πρώτη φορά πριν πολλά πολλά χρόνια, δεν μας άρεσε, δεν έκανε ιδιαίτερη επιτυχία, και ξεχάστηκε ανά τους αιώνες.

- Το Survivor αφού τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλειωσε κάθε τηλεοπτικό αντίπαλο και με τρόπο που κανείς δεν υπολόγιζε – δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι σήμερα αγωνιστικό ριάλιτι να παίζει πέντε (!) φορές την εβδομάδα – έκανε τα κανάλια να αποφασίσουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Έτσι, τόσο το MasterChef όσο και το Your Face Sounds Familiar στο είδος τους είναι πολύ καλύτερες επιλογές από μία χιλιοειπωμένη διεκδίκηση μιας σοκολάτας ή ενός μπέργκερ!

- Μένοντας στον ανταγωνισμό, η εμμονή του ΣΚΑΪ να βγάζει συνέχεια εθιστικά ριάλιτι πέρα από ομοειδή προϊόντα δημιούργησε και μία τάση προς τη μυθοπλασία, ως απάντηση στη «φτήνια» της εποχής. (Μας αρέσει η λέξη, αλλά να παραδεχθούμε πως το Survivor δεν είναι καθόλου φθηνό προϊόν). Έτσι, ο ανταγωνισμός δεν περιορίζεται σε άνευρες εκπομπές αλλά επεκτάθηκε σε καλές σειρές που κάθε άλλο παρά αδιάφορες είναι.

- Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΚΑΪ επιμένει να βγάζει ξανά και ξανά ακριβά show/ reality με μία δεκάδα ανθρώπων που ανακατεύονται σαν τράπουλα δημιουργώντας μία ανούσια συνήθεια που μπορεί να έχει κάποια καλά (Καπουτζίδης, Τανιμανίδης, Σπυροπούλου) αλλά έχει και δεκάδες ανιαρά στοιχεία με κύριο αυτό της επανάληψης. Όπως πιστεύεις ότι οι κριτές του Voice πέφτουν σε χειμερία νάρκη με το τέλος κάθε κύκλου και ξυπνούν στην αρχή του επόμενου, έτσι και το Survivor πιστεύεις ότι ξεκινά για να τελειώσει σαν σεζόν σε κρατική κατασκήνωση.

- Και ας μάθουμε επιτέλους σε μία μερίδα τηλεθεατών πως το Survivor, όπως και κάθε σκληρό reality, δεν είναι ψυχαγωγία. Είναι ένα άγριο τηλεοπτικό σποτ που δεν συγκρίνεται με την όποια καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να περιέχει ένα show με μουσική και υποκριτική, ή φυσικά ένα reality τραγουδιού και μαγειρικής. Το να βλέπεις non stop τρία χρόνια «επιβίωση» είναι απλώς... κάψιμο.

Αν είσαι φανατικός, δες το. Αν είσαι εργαζόμενος στο κανάλι, υποστήριξέ το. Αν είσαι οποιοσδήποτε άλλος, βρες κάτι πιο αξιόλογο να δεις τα βράδια σου.

Πηγή:Yupiii - Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Κυριε Μανωλη Τσιχλακη,καλο θα ηταν,πριν παρετε το πληκτρολογιο σας και γραψτε κατι να κανετε μια ερευνα,για το κατα ποσο το πρωτο Survivor Ελλαδα-Τουρκια ηταν επιτυχια.Τοτε ο Μ.Ο τοσο στο συνολο οσο και στο νεανικο κοινο ηταν πανω απο 30%.Μονο αποτυχια δεν ηταν η εκπομπη αυτη.Ειχε καλυτερη πορεια,δε,απο το Survivor 2 που ειχε δειξει το MEGA το 2004.Η αποτυχια στο MEGA ηρθε με την Παταγονια μονο,και δεν ειχε καν το τιτλο Survivor.Αυτα για να ξερουμε τι λεμε,και να μην δημιουργουμε εντυπωσεις,με ψευδεις ειδησεις.

    Υ.Γ. Επισκεφειτε το site της AGB και δειτε τα ποσοστα τηλεθεασης,απο Οκτωβρη του 2006 εως Δεκεμβρη του 2006.Για να μην ψαχνεστε καθε Τριτη και Πεμπτη παιζοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 4:24μμ ...μια και είσαι τόσο καλός στην έρευνα θα έπρεπε να διαβάσεις την πηγή του άρθρου στο τέλος της δημοσίευσης καθώς είναι μια απλή αναδημοσίευση και όχι άρθρο του Τσιχλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήταν αποτυχία το Survivor στο μεγκα τοτε αλλά δεν ήταν και επιτυχία όταν το ΜΕΓΚΑ έκανε μεγαλύτερα νούμερα από της σειρές που είχε...θυμάμαι το μόνο ενδιαφέρον τοτε ήταν ο έρωτας της ελληνίδας μοντέλο με έναν Μελαχροινο τούρκο...ήταν και το τελευταίο survivor γιατί ήξεραν ότι αν κάνουν άλλο θα ήταν ακόμη πιο χαμηλά τα νούμερα...πέρασαν χρόνια και ήρθε ο Ντανος με αγωνίσματα που τα βλέπαμε πρώτη φορά...ήρθε το survival που νομίζω κατέστρεψε και το όλο κονσεπτ..είδαμε nomads ήρθε και το survivor 2 Ε πόσο πια...συμφωνώ απόλυτα με τα όσα διάβασα στο άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 38 σεζόν στην Αμερική το survivor (βέβαια διαφορετικά εκεί) και έρχεται ο έλληνας τηλεθατής - κριτικός να μιλήσει για ένα αποτυχημένο και ξεπερασμένο προιόν. ΟΚ. Πείτε τους τότε για your face (που πέρα από τα γραφικά, σιγά το stage που προσπαθείτε να πείσετε ότι είναι και σούπερ ουάου) να γελάνε μέχρι του χρόνου (το οποίο μου αρέσει αλλά όχι ότι είναι και η υπεραραγωγάρα επιπέδου).Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σύγχρονη εικόνα, τότε να μιλήσουμε για το x factor του ΣΚΑΙ που όντως το stage θύμιζε δουλειές του εξωτερικού ή και για το rising star. Αλλά και πάλι ελληνικά σαιτς γράφανε για το x factor ότι πρόκειται για ξεπερασμένο σόου, όταν στη Βρετανία παίζει εδώ και 18 χρόνια. Και για ποια μυθοπλασία μιλάτε; Τι αξιόλογο έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια η μυθοπλασία στην Ελλάδα; Σε τι έχει εξελιχθεί; Με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που περιφέρονται σαν ζόμπι από δουλειά σε δουλειά, με ό,τι να ναι διαλόγους και προσαρμογές απαράδεκτες, ξεχείλωμα ακόμα και σε στάνταρ σενάρια; Για ποιες εκπομπές μιλάμε; Για εκπομπές με παρουσιάστριες που μιλούν για σύνδρομο down town; Και επιτέλους αφήστε τους ανθρώπους να βλέπουν ό,τι θέλουν και σταματήστε να τους βάζετε σε κατηγορίες και τους δημιουργείτε ενοχές διαμορφώνοντας τα ιν και τα άουτ της φετινής σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενο, είχα βεβαιότητα ότι το υπογράφει ο συγκεκριμένος. Συμφωνώ στα περισσότερα που λέει, αλλά να μιλάει για πάζελ και καφετερίες αυτός (ανάμεσα στους άλλους) που σφυρίζει κλέφτικα για Αίγια Πελάγη και σύνδρομα down town, γιατί αν τολμήσει να τα πει, θα εξαφανιστεί από το χάρτη, ε πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεί που διάβασα ότι το Μάστερ Σεφ είναι καλύτερη ψυχαγωγία από το Survivor, σταμάτησα να διαβάζω. Τα δυο τελευταία μάστερ σεφ ειναι το πιο σκληρό ριάλιτι που έχει δείξει η ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Είναι εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου. Είναι αυτό ποιοτικό; Και στη συνέχεια όταν μπουν στο σπίτι θα παρακολουθήσουμε ένα ριάλιτι με σενάριο, με βρισιές και με παίκτες που δεν ξέρουν να βράσουν ένα αβγό, όλα φυσικά στο βωμό της τηλεθέασης. Χίλιες φορές survivor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @5:51, και το Big Brother στην Αμερική στην 38η σεζόν είναι και σκίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πάει καλά 'η υπάρχει πια. Στην Αγγλία κόπηκε φέτος μετά από 20 χρόνια. Η διαφορά με τα reality της Αμερικής είναι ότι το κοινό εκεί είναι τεράστιο και όλα χωράνε. Επίσης υπάρχουν τεράστια επιτελεία από πίσω που τα ανανεώνουν κάθε χρόνο. Το survivor θα έχει εδώ την ίδια τύχη που είχε και το Big Brother, μετά από 3 σεζόν έρχεται η βαρεμάρα. Όταν βγει ξανά σε 10 χρόνια θα πάει ξανά καλά. Τα talents shows είναι άλλη φάση, δεν είναι τα τυπικά reality και μπορούν να αντέξουν περισσότερο στο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !