Perastikos: Πυροβολεί Masterchef, Survivor ,και αποκλειστικά ένα "τηλεφώνημα" για πολλά δάκρυα!

14
Περαστικός είμαι και είπα να σας πω ένα γεια! Κάποιοι σίγουρα με θυμάστε από αλλού ή και από δω. Κι επειδή το χόμπι μας ποτέ δεν πεθαίνει, είμαι εδώ για να αναλύσουμε κάποια τεκταινώμενα...
Πάμε κατευθείαν στο ψητό!

Και μιας και είπα ψητό, ξεκίνησε το Κάτι ψήνεται. Στον ΑΝΤ1 αυτή τη φορά. Τελευταία έγινε της μόδας να βλέπουμε το ένα κανάλι να "παίρνει" εκπομπές άλλου καναλιού. Το είδαμε και με τα voice, x-factor κ.ο.κ. Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια εκπομπή που ο Αlpha έκοψε γιατί (νόμιζε ότι) κούρασε το κοινό και ξεφούσκωσε. Αν κρίνουμε από τις μετέπειτα επιδόσεις του καναλιού στο 8-9 , έπραξαν σωστά. Στον ΑΝΤ1 φαντάζομαι ότι δεν περίμεναν κάτι παραπάνω από 15% σε μια ζώνη που το κοινό έχει δείξει τις προτιμήσεις του (Μουτσινάς, Καγιά). Οπότε ,όλοι happy. Στα της εκπομπής, κάποια τρελή διαφορά από την έκδοση του Αlpha δεν βλέπουμε. Μόνο ότι οι παίκτες στο σύνολό τους βαθμολογούν πιο αυστηρά και...θάβουν με ευκολία όταν χρειαστεί. Ριάλιτι κάνουμε, άλλωστε.

Σε ριάλιτι και μάλιστα σκληρό εξελίσσεται και το φετινό Masterchef, δικαιώνοντας την επιλογή του Σκαρμούτσου να μην συμμετέχει στους δυο τελευταίους κύκλους. Κι αν πέρσι θύμισε ριάλιτι από όταν μπήκαν στο σπίτι, τώρα από τις οντισιόν παίρνουμε μια γεύση για το τι...μας περιμένει. Σχεδόν σε κάθε διαγωνιζόμενο βλέπουμε μια ολόκληρη συνέντευξη μπροστά στους κριτές. Μια συνέντευξη που είναι 10 λεπτά προσωπικές ερωτήσεις και τα τελευταία 2 λεπτά "τι μαγειρεύεις;". Δεν ξέρω αν μόνο σε μενα θυμίζει την εκπομπή της Στεφανίδου, αλλά σίγουρα όταν περιμένεις να δεις εκπομπή μαγειρικής και φτάνουμε να ακούμε τόση ώρα τα προσωπικο-οικογενειακά του παίκτη χωρίς καν ο σκηνοθέτης να μας δείχνει τι μαγειρεύει (προφανώς μη θεωρηθεί άσχετο το πλάνο ενώ ακούμε εκπομπή βιογραφίας...), ξενερώνεις άσχημα. Θα προτιμούσα να επικεντρώνονταν σε αυτό που μαγειρεύει κάποιος κι αν θέλουν να το κάνουν ριάλιτι, ας είναι πιο αυστηροί. Η εκπομπή δεν έχει καμία σχέση με διαγωνισμό μαγειρικής ως τώρα και απορώ με τα νούμερα... Όσο για το επίπεδο των πιάτων που "πέρασαν"; Τα λόγια περιττά. Πολύ χαμηλό μέχρι στιγμής. Και μαγειρικά και αισθητικά!

Survivor... Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από τον χαμό Χανταμπάκη-Ντάνου ή το...βάδισμα της Ντίνας στους στίβους μάχης. Αν μη τι άλλο το survivor στους δυο προηγούμενους κύκλους, μας χάρισε άφθονο γέλιο και στιγμές που αναζητήσαμε στο youtube ξανά και ξανά. Αναμφισβήτητα για κάποιους ήταν σταθερό ραντεβού στη ζώνη των 9. Κάποιοι δεν έχαναν ούτε το πρώτο επαναληπτικό μισάωρο ενώ όσο έπαιζε το επεισόδιο, τα social media πέρνανε φωτιά. Φέτος, Σκάι και Τούρκος παραγωγός αποφάσισαν ότι είναι καιρός για αλλαγές και μας έφεραν το Ελλάδα-Τουρκία. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η κακή περίοδος ανάμεσα στις δύο χώρες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι από την αρχή φαινόταν ότι δεν θα πάει καλά. Ο λόγος δεν είναι ότι ξαφνικά όλοι του γυρίσαμε την πλάτη επειδή παίζουν Τούρκοι. Ακόμη και στα social τα σχόλια είναι ελάχιστα! Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Μάλλον, ξεχνούν ποια ήταν η επιτυχία των προηγούμενων κύκλων. Το ριάλιτι. Οι χαρακτήρες και το "μπέρδεμά τους" στις καλύβες. Τώρα φυσικά δεν μπορεί να γίνει διαμάχη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί... Δεν πρόκειται να δούμε ένα "δικό" μας να καβγαδίζει, να βρίζει face to face έναν Τούρκο. Εκτός αν αλλάξουν οι κατευθυντήριες οδοί... Επίσης, δεν έχουμε κανένα λόγο να δούμε αγωνίσματα τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι "επιλέγονται" με σκοπό να ισορροπήσουν οι νίκες ή οι ήττες και να μην τρωγόμαστε ότι πάλι επέλεξαν ανίκανα άτομα επίτηδες... Το πρόβλημα δεν είναι ότι (κυρίως) χάνουμε. Σάκη μου, είδα το μήνυμα-βίντεο που μας λες να κάνουμε υπομονή. Νομίζεις ότι αν αρχίσουμε να νικάμε, ξαφνικά όλοι θα βάλουμε Σκάι στις 9 και θα πορωθούμε... Νομίζεις... Δεν έχεις καταλάβει ότι από πέρσι που θέλατε να το κάνετε κυρίως αγωνιστικό άρχισε η κατρακύλα. Σίγουρα ,όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που παρουσιάζεις το Survival.... Σόρυ, survivor ήθελα να πω... Καλή επιστροφή στην Ελλάδα, Σάκη. Κάτι μου λέει ότι θα είναι πιο νωρίς από ποτέ. Μπορείς ήδη να ψάχνεις για καλοκαιρινούς προορισμούς με τη Χριστίνα!

Κεφάλαιο Σκάι
Και να τους έβγαινε το Survivor χαλάλι. Να αλλάζεις όλο σου το πρόγραμμα, να χαντακώνεις εκπομπές που την Κυριακή έκαναν νούμερα βάζοντάς τες Σάββατο, να χαντακώνεις και το γκαλα του PoL, που καλύτερα νούμερα θα έκανε βράδυ από το Σαρβαιβορ (μη σου πω και κάθε βράδυ), να χαντακώνεις την απογευματινή ζώνη με το Πανόραμα που δεν έχει κανένα νόημα να παρακολουθήσει κάποιος που δεν βλέπει το Σαρβαιβορ (άρα σχεδόν όλοι), να μετακομίζεις και τον Σπύρο που χρόνια τώρα έχτισε τη ζώνη του Σαββάτου... Να αλλάζεις ώρα μέχρι και στο Δελτίο... Για ποιο λόγο ,αγαπητό μου καναλάκι; Δεν είχες άλλη επιλογή; Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πολλές εξελίξεις σε κανα μήνα... Με αυτά τα νούμερα δεν πας καλοκαίρι!

Κεφάλαιο Μπάγια
Ακολουθεί ένας διάλογος εντελώς φανταστικός! 
Ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα!
-ΑΝΤ1 σε Μπάγια: Μπάγια, σε θέλουμε πίσω στην εκπομπή. Τι λες;
-Μπάγια: Είστε τρελοί; Μετά από ό,τι έγινε; Ξεχάστε το!
-ΑΝΤ1: Άρα, τι κάνουμε; Θες να πας στο Δελτίο να κάνεις ρεπορτάζ;
- Μπάγια: Τι λέτε καλέ; Ήμουν στη νούμερο ένα πρωινή εκπομπή και θα πάω ρεπόρτερ στο Δελτίο; Ούτε καν! Βρείτε μου μια εκπομπή να την παρουσιάζω και βλέπουμε...
-ΑΝΤ1: Α καλά κρασιά... Μπάγια μου, αύριο στο λογιστήριο να πάρεις την απόλυση. Φιλιά!

2 μήνες μετά...
-Ατζούν τηλεφωνεί σε Μπάγια: Μπάγια μου, έχω να σου κάνω μια πρόταση. Φυσικά θα ξέρεις ότι και φέτος θα γίνει Σαρβαιβορ...
-Μπάγια: Ατζουν μου, τι τιμή! Έκανες πολύ καλά που με σκέφτηκες να το παρουσιάσω! Πότε φεύγουμε για Άγιο Δομίνικο; Προλαβαίνω να το ανεβάσω στο Ινστα;
-Ατζουν: Μπάγια, είσαι καλά; Αν σου συμβαίνει κάτι, κλείνω και τα λέμε άλλη ώρα...
-Μπάγια: Τι εννοείς, Ατζούν;
-Ατζούν: Θέλω να παρουσιάσεις το Πανόραμα...
-Μπάγια: Ποιο; Τέλος πάντων... Έστω...
-Ατζούν: Βρε κουτό, μην το βλέπεις έτσι. Ξέρεις τι επιτυχία θα κάνεις;; Έχουμε Ελλάδα-Τουρκία φέτος... Τα 60άρια θα πάνε σύννεφο... Ε κι εσύ ένα 25 να μας κάνεις και θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.
-Μπάγια: Ελλάδα-Τουρκία; Καλά, φοβερή ιδέα! Τι λες τώρα, έχω πορωθεί. Οκ με έπεισες. Δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Πότε υπογράφουμε;;

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Συντάκτης κειμένου:  Perastikos

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. "Εκτος αν αλλαξουν οι κατευθυντηριες οδοι". Πολυ φοβαμαι οτι θα προσπαθησουν με αυτο τον τροπο να ανεβασουν τα νουμερα του survivor αν και δεν θα εχει θεαματικο αποτελεσμα. Μια αλλη λυση που εχει πεσει στο τραπεζι με λιγες πιθανοτητες ειναι να χωριστουν τα survivor (δηλαδη να φερουν καποιους Eλληνες και Τουρκους και να χωριστουν οι Ελληνες σε δυο ομαδες κανοντας το δικο τους survivor και αντιστοιχα το δικο τους οι Τουρκοι). Βεβαια με αυτο τον τροπο θα εχει περασει η τουρκικη προπαγαναδα πως "αναγκαστηκαμε να το διακοψουμε γιατι οι Ελληνες εχαναν συνεχεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σου πω ότι η επιτυχία του Master chef δεν έχει να κάνει με το ριάλιτι, αλλά με τους κριτές και την μεταξύ τους χημεία. Το γεγονός ότι το παρομοιάζεις με εκπομπή της Τατιάνας είναι αστείο. Όσο για τα σχόλια σχετικά με τα πιάτα δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη αφού δεν δοκιμάζουμε. Σε σχέση με την Μπάγια συμφωνώ ότι έκανε μια λάθος επιλογή, αλλά δεν πειράζει. Δεν είναι κακό ένας άνθρωπος να θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και σε διαφορετικά πράγματα και ας αποτύχει. Το ίδιο έκανε και η Σάσα και η Τσολάκη ακόμα και ο Μουτσινάς που από πανελιστας έγινε κεντρικός και σιγά σιγά πέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ σε όλα. Η Μπάγια έκανε λάθος επιλογή. Αποφάσισε να κάνει το Πανόραμα και γιατί ήθελε εκπομπή ως βασική παρουσιάστρια -το δελτίο το έβλεπε ως υποβάθμιση πιστεύω- αλλά και γιατί είχε στο μυαλό της τα νούμερα του πρώτου κύκλου και τα νούμερα της Μελέτη. Πίστεψε ότι θα γίνει ότι και τότε και την πάτησε. Αλλά πιστεύω οι υπεύθυνοι των καναλιών δεν πρέπει να την κρίνουν τόσο αυστηρά γιατί νομίζω είναι κατανοητό σε όλους ότι η εκπομπή της στηρίζεται στο Survivor. Αν δεν πάει αυτό καλά τότε δεν θα πάει και η εκπομπή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Maria13

    Εκπομπή της Τατιάνας θύμισαν αρκετοί παίκτες στις οντισιον (όχι στα επεισόδια του Bootcamp). Αν τις είδες, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Μάλιστα υπήρχε και παίκτης που μιλούσε πάνω από 10 λεπτά για την ιστορία του με το που μπήκε στους κριτές και δεν ανέφερε τίποτα για το πιάτο του τόση ώρα. Επίσης πολλές από τις ερωτήσεις των κριτών (γενικότερα) δεν είχαν να κάνουν με τη μαγειρική αλλά μόνο με τα προσωπικά... Αυτό εσύ το λες Μαστερ σεφ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξαναπώ για το Μαστερσεφ ότι το κείμενο γράφτηκε έχοντας δει μόνο τα επεισόδια των οντισιον (αυτά και μόνο κρίνω), όχι του bootcamp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Μαγειρική δεν κουράζει και κακώς νόμιζε ο Α ότι κούρασε...Άλλα κουράζουν.

    Η Μπάγια δεν φτάνει που ήθελε να είναι κεντρικιά η σε πρώτη εκπομπή ,έκανε και λάθος επιλογή κατά την γνώμη μου.

    Κάπου διάβασα ότι ο Τούρκος ζήτησε να αντικαταστήσει την Μπάγια και να βάλει άλλη κοπέλα να παρουσιάσει το πανόραμα επειδή δεν τραβάει. Ισχύει κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς τον Περαστικό! Συμφωνώ! Περιμένω και το επόμενο πέρασμά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Γιάννη!
    Ναι θα...ξαναπεράσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα δεν είπε κανείς ότι είναι εκπομπή μαγειρικής με την έννοια ότι θα μάθουμε να μαγειρεύουμε. Ριάλιτι μαγειρικής είναι με σκοπό να βρουν τον καλύτερο μάγειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαφωνώ για master chef ο κάθε μάγειρας είναι ωραίο να έχει τη δική του ιστορία ριαλιτι σόου είναι ...αν ήταν μια εκμπομπη μαγειρικής καθαρά θα έπαιζε σε άλλη ζώνη...Και στην εκμπομπη του Αλφα έχουν διαφωνίες οι παίκτες κι εκεί υπάρχει κόντρα απλά δεν ασχολείστε γιατί δε κάνει τρέλα νούμερα...Όσο για το διάλογο σκαι τάζουν...θεϊκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΟΣ σε όλα. Ειδικά στο θέμα του masterchef . Και όχι Τατιάνα αλλά μικρούτσικο στα 90ς μου θυμίζει. Εγώ απορώ με τον κόσμο που το βλέπει ή κάποιες ομάδες που δεν ξεσηκώθηκαν με τον άνθρωπο με τα κινητικά προβλήματα. Για να μην παρεξηγηθώ η χυδαία εκμετάλλευση με εκνευρίζει. Και όσο ήδη ήταν κακογυρισμένα και κακομονταρισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστά τα όσα γράφεις συμφωνω απόλυτα . Παιδιά είδα ένα τρέιλερ του survivor σήμερα και παίζουν ξύλο κανονικά . Φουλ στημένο για την τηλεθέαση αλλά εσρ δεν υπάρχει? Γιατί να επιτραπεί να παίξει τέτοια σκηνή στην prime time ? Τρελάθηκα που το είδα. Και το διαφήμιζαν και μεσημέρι. Είναι δυνατόν να περνάνε τέτοιες σκηνές Σάββατο βράδυ που και παιδιά ίσως το δουν ? Τραγικό. Σκουπίδια τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε περαστικε το master chef Είναι ένα reality μαγειρικής...άρα εγώ το βλέπω για αυτό ακριβώς τον λόγο...Δεν είναι εκπομπή μαγειρικής.. .αν θέλω να μάθω συνταγές και "μυστικά" μαγειρικης θα δω πετρετζικη και λοιπούς...άρα καλά κάνει η παραγωγή και το εξελίσσει έτσι γιατί αλλιώς δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρωτος ειπα οτι ειναι διαγωνισμος μαγειρικης και στα bootcamp ηταν μια χαρα. Αλλα στις οντισιον σε αρκετους παικτες δεν υπηρχε μαγειρικη. Ασχοληθηκαν με τις προσωπικες τους ιστοριες κυριως. Αυτο ειδαμε. Αυτο ειπα οτι με ενοχλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !