ΤΙΒΙ-ΜΠΑΛΟΘΙΑ:ΣΚΑΪ υπό τουρκικό ζυγό-Ποια εκπομπή έχει εντάσεις στα παρασκήνια; -Όαση οι ΑΡΒΥΛΑ-Έσωσαν την εκπομπή-Ξεχασμένο το πρόγραμμα-Ποιο πρόσωπο άλλαξε κανάλι αλλά έκανε πίσω λόγω τηλεθέασης;

34
μαζί σας η ΤΙΒΙ-ΜΠΑΛΟΘΙΑ με κριτικές και δύο δυνατά κουίζ!


Οι τηλεοπτικές εξελίξεις ήταν στα...πολύ πάνω τους αυτή την εβδομάδα, και η ΤΙΒΙ-ΜΠΑΛΟΘΙΑ είναι και σήμερα στον αέρα του tvnea .com ,για να ρίξει τις μπαλοθιές της εκεί που πρέπει αλλά και όπως πρέπει!


#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_πρώτη: ΥΠΟ...ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ Ο ΣΚΑΪ  

Δεν θα μπορούσα φυσικά τη σημερινή στήλη να μην την αρχίσω με το ελληνοτουρκικό θέατρο, που αποφάσισε να βάλει στην prime time του ο Σκάι. Ελληνοτουρκικό Survivor .Πρέπει να ήταν Δεκέμβριος όταν πια έγινε -επίσημα- γνωστό ότι ο σταθμός προχωρά κανονικά στην υλοποίησή του,γιατί μέχρι και κάποιο διάστημα ,όπως προέκυπτε τουλάχιστον από το ρεπορτάζ, το κανάλι δεν ήταν βέβαιο αν θα το προχωρούσε. Να που ,όμως, η αμφιταλάντεσή του κατέρρευσε, και η ζυγαριά έπεσε...στην Τουρκία!  

Οι πρώτες σκέψεις που με κυρίευσαν όταν έμαθα για τη...φαεινή αυτή ιδέα ,ήταν δύο: πρώτον, ότι ο Τούρκος επιβάλλεται για άλλη μια φορά, καταπατώντας κι αγνοώντας(φυσικά) επιδεικτικά την Ιστορία μας ,και δεύτερον , ότι ένα τέτοιο τηλεοπτικό εύρημα θα εκτόπιζε ξανά το ριάλιτι στους πίνακες της Nielsen. Από τη μία ,λοιπόν, έχουμε τον παράγοντα ''πατρίδα'', κι από την άλλη τον παράγοντα ''επιτυχημένη (τηλεοπτικά) κίνηση''.  

Aς βάλουμε ,όμως,τα δεδομένα σε τάξη,και ας δούμε το όλο σκηνικό υπό δυο διαφορετικά πρίσματα. Αν το εκλάβουμε καθαρά με επιχειρηματικά κριτήρια, τότε ο ΣΚΑΪ έκανε μια έξυπνη κίνηση που θα του αποφέρει κέρδη, καθώς μετά από 2 SURVIVOR και 2 NOMADS ,σύνολο 4 σερί ριάλιτι, μόνο ένα τέτοιο τηλεοπτικό ερέθισμα θα μπορούσε να κερδίσει το κοινό, κ' άρα να σώσει το κατά τ' άλλα χιλιοπαιγμένο και καθόλου ανατρεπτικό SURVIVOR.   Αν ,όμως, το εκλάβουμε με κριτήρια την Ιστορία μας, το εθνικό μας παρελθόν, την Πατρίδα, που μέρα με τη μέρα ξεπουλιέται με υπογραφές ανιστόρητων, τότε είμαστε μπροστά από ένα τεράστιο ιστορικά ατόπημα ,με συνέπειες που δεν θα γίνουν φανερές αλλά θα ριζώσουν στα μύχια του καθενός ,κι όταν πρέπει θα αναδυθούν .Είμαστε μπροστά από ένα τεράστιο ιστορικά ατόπημα, που μαρτυράει, ή καλύτερα, επαληθεύει, πως στον βωμό του κέρδους και της τηλεθέασης το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα ,περνά απαρατήρητο.  

Ο ΣΚΑΪ επέλεξε να συμπλεύσει με τις απαιτήσεις και αποφάσεις του Τούρκου παραγωγού, Ατζούν Ιλίτζαλι, που ήθελε να φέρει στις οθόνες μας αυτή την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Στην ουσία, ήθελε να φέρει στις οθόνες μας 24 παίκτες ,Έλληνες και Τούρκους, που πάνω τους θα έβγαζε ο τηλεθεατής όλο τον φανατισμό του.  

Δεν είναι το πρόβλημα ότι βλέπουμε ελληνοτουρκικό ριάλιτι, άλλωστε αυτό έχει ξανασυμβεί όταν το SURVIVOR ήταν στο Mega. Ούτε φυσικά το πρόβημα έγκειται γενικά στο ότι ''παίζουμε'' με άλλη χώρα, είτε λέγεται Ολλανδία, είτε Τουρκία, είτε...είτε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το τηλεοπτικό -θα επαναλάβω-θέατρο έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν βαθύτατη κρίση. Έρχεται σε μια στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στα ελληνικά εδάφη τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Εν ολίγοις, έρχεται σε μια κρίσιμη ,για την ιστορία μας, περίοδο, που το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να εντείνει την απέχθεια και τον φανατισμό.  

Μάλιστα, πέραν της έντασης που προκαλεί η Τουρκία και επιτείνει τον μεταξύ των δύο χωρών "πόλεμο"  , αποκορύφωμα είναι η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Με άλλα λόγια, οι υπογραφές των ανιστόρητων που ξεπούλησαν τη Μακεδονία ,και στην ουσία έφεραν τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε ένα σημείο που μέσα τους ''βράζουν'' και καλλιεργούν μέρα με τη μέρα μεγαλύτερο μίσος .  '' Κρύφτηκε'' μέσα τους πια για τα καλά η όποια καλοπροαίρετη διάθεση, και αναδύεται ο εθνικισμός και η ακραία λογική. 

Σε αυτόν τον Έλληνα ,λοιπόν, που είναι πλέον διχασμένος  και εξοργισμένος ,ο ΣΚΑΪ δεν έκανε πίσω αλλά του έφερε ελληνοτουρκικό SURVIVOR. Σε αυτή την περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από έναν σύγχρονο σουλτάνο, ο ΣΚΑΪ δίνει τη συγκατάθεσή του στον ...υπηρέτη τού Ερντογάν να αποτυπώσει ,όπως ήθελε, στη μικρή οθόνη αυτή τη μάχη, που στο κάτω κάτω ,ακόμη κι αν αναιρέσουμε όλα όσα γράφω εδώ, δεν είναι τίποτα καινούργιο κ' ούτε έφερε κάτι το ανατρεπτικό.

 Και επειδή το εν λόγω ζήτημα και η οπτική μου ίσως...εγείρει τα πνεύματα ,αλλά και για να προλάβω όσους θεωρήσετε πως μεταφράζω ένα απλό τηλεοπτικό πρόγραμμα ως γροθιά στην ιστορία, ναι, θεωρώ πως αυτό που γίνεται εισχωρεί ξεκάθαρα στα μυαλά των μαθητών.Των μαθητών που ακόμα διαμορφώνονται,κι ακόμα χτίζουν συνείδηση-ιστορική και μη. Και θα επικαλεστώ την άλλη μου ιδιότητα, εκείνη του Φιλολόγου, για να σας διαβεβαιώσω πως αυτό που αντιλαμβάνονται οι μαθητές κι αυτό που αφομοιώνουν και ενστερνίζονται παρακολουθώντας τέτοιου είδους ''αντιπαλότητες'', πιστέψτε με, θα σας τρόμαζε αν το βιώνατε εκ των έσω.  

Δεν θα επιμείνω άλλο στις ιστορικού ύφους προεκτάσεις που γεννά αυτό το ριάλιτι, άλλωστε, το κεφάλαιο δεν εξαντλείται σε μια στήλη. Ας δούμε ,λοιπόν, αυτό το τηλεοπτικό προϊόν εξαιρουμένων των παραπάνω. 

Προσωπικά, βλέπω μεν μια άρτια παραγωγή με εντυπωσιακά πλάνα που σε ξεκουράζουν και σε ταξιδεύουν(το μόνο θετικό τέτοιων πρότζεκτ), όμως, η ροή του κάθε επεισοδίου κάνει κοιλιά .Κι αυτό φυσικά οφείλεται στην απαραίτητη προβολή υποτίτλων όσο παρουσιάζει ο Τούρκος παρουσιαστής. Είναι τηλεοπτικά λεπτά χαμένα, το κοινό κουράζεται να βλέπει υποτιτλους, και γρήγορα χάνει το ενδιαφέρον του. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο (το εξέφρασα και σε συζήτησή μου με ανθρώπους του καναλιού) να αναγκάζεται το κοινό να ακούει τι παρουσιάζει η άλλη πλευρά. Ούτε διευκολύνει το κοινό,ούτε το ενδιαφέρει ,ούτε βοηθά στην εξέλιξη.  

Κλείνοντας, θα θέσω απλά τα εξής δύο ερωτήματα:  

1) Το καλοκαίρι ,ο ΑΝΤ1 ήταν ένα βήμα πριν βγάλει στον αέρα το NOMADS ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ, όμως, ο Τζώρτζης Ποφάντης ,με δική του απόφαση , μπλόκαρε την ιδέα γιατί δεν επικροτούσε αυτό που θα γινόταν, δηλαδή τον φανατισμό των Ελλήνων με τους Τούρκους. Άραγε, ο σταθμός του Φαλήρου γιατί δεν έκανε ποτέ πίσω; Ο ΣΚΑΪ υπό τουρκικό ζυγό...  

2) Από το κανάλι διατείνονται πως κανέναν φανατισμό δεν προωθούν και πως το ριάλιτι είναι απλά ένα δυνατό πρότζεκτ για τον σταθμό χωρίς καμια περαιτέρω ιστορική-πολιτική απόχρωση.Αφού ,λοιπόν, είναι έτσι, γιατί σε ρεπορτάζ στο ΜΑΖΙ ΣΟΥ της Τατιάνας ,δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα του ριάλιτι, ο ρεπόρτερ έκανε εναγωνίως ερωτήσεις στους περαστικούς προκαλώντας ξεκάθαρα εθνικιστική διάθεση;

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_δεύτερη: Ποιο δίδυμο παρουσιαστών έχει ένταση στα παρασκήνια; 

Σήμερα η μπαλοθιά σάς έχει και δύο κουιζάκια για δυνατούς λύτες, έτσι για να περάσετε την εβδομάδα σας ...σε σκέψεις!  Πάμε στο πρώτο: Σε ποιο κανάλι το δίδυμο των παρουσιαστών τσακώνεται στα παρασκήνια και υπάρχουν συνεχώς εντάσεις και διαφωνίες; Η εκπομπή ,μάλιστα, είναι...πολυσυζητημένη!

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_τρίτη: ΟΑΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ!  

Τη μεγάλη του πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ το θρυλικό ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Μέσα από ένα νέο κανάλι και μετά από ένα τρίμηνο οπότε και πρωταγωνίστησαν στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, οι ΑΡΒΥΛΕΣ επανήλθαν και τάραξαν τα πάντα. Ομολογώ περίμενα την επάνοδό τους με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί η οπτική της σάτιράς τους πάντα με έλκυε και με εντυπωσίαζε, αλλά και γιατί σίγουρα με την πρεμιέρα τους θα έλεγαν πολλά.  

Όπως κι έγινε. Θα σταθώ,όμως, σε 2 πράγματα: πρώτον, στην ατάκα-φωτιά που σίγουρα δεν περιμέναμε, τις...ευχές δηλαδή του Κανάκη στον ΣΚΑΪ για να μπορέσει να αντέξει την κριτική και το χιούμορ τους ,και δεύτερον και πιο βασικό, στη μεγάλη ελευθερία που είχαν να σατιρίσουν τους πάντες μέσα στον σταθμό -αυτό εν ολίγοις που όλοι αναρωτιόμασταν αν συμβεί κι όλοι περιμέναμε να δούμε, και άρα, πολλά μπράβο στον ΣΚΑΪ. 

Η εκπομπή ήρθε μέσα από νέο κανάλι, μέσα από ελαφρώς ανανεωμένο πλατό, αλλά ευτυχώς με την ίδια διάθεση για σάτιρα. Όαση τηλεοπτική το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ!  

Υ.Γ.1: Απολύτως έκδηλη η διάθεση του Κανάκη να λιθοβολήσει τα ριάλιτι του καναλιού, κάτι που επιβεβαιώνει και την κοσμοθεωρία του και την ελευθερία που του δόθηκε από τον σταθμό.  

Υ.Γ.2: Διέκρινα ολοκληρωτική απουσία των προγραμμάτων του ΑΝΤ1 από τη σάτιρά τους. Εμπάργκο ή τυχαίο γεγονός; Αν είναι το πρώτο, τότε δεν τιμά τον χαρακτήρα της εκπομπής, αν είναι το δεύτερο ,θα φανεί σύντομα!  

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_τέταρτη: ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ!  

Σε μια κίνηση-ματ προχώρησε ,προς έκπληξή μας, η ΕΡΤ, αφού με άψογα αντανακλαστικά, αποφάσισε να μετακινήσει τα Σάββατα τη μουσική της εκπομπή, ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ , με τους Μαρίνο - Δραγούμη. Οι ιθύνοντες με αυτή την απόφαση έσωσαν την εκπομπή, κι εννοώ αρχικά επικοινωνιακά. Κανείς δεν νομίζω να ήθελε να συγκριθεί με το ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, που πια θα βγαίνει Παρασκευές, και που η νίκη του ,λόγω της πορείας του, θα ήταν δεδομένη .Αφήστε δε που κάλυψαν το κενό του και αυτό σιγά σιγά θα αποτυπωθεί και στα νούμερα, καθώς ο τηλεθεατής Σάββατο βράδυ είχε συνηθίσει σε μουσικό πρόγραμμα, και πια δεν θα το είχε λόγω της μετακίνησης του Παπαδόπουλου. Πάντως, προσωπικά, αναζήτησα αυτό που είχα συνηθίσει κι έτσι είδα τελικά ΕΡΤ...  

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_πέμπτη: ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...  

Στα μονοπάτια της μυθοπλασίας μπήκε και φέτος ,μετά την απόπειρα με τη σειρά του Μαρκίδη, ο ΣΚΑΪ , με το σίριαλ της Ρένας Ρίγγα. Η σειρά ,αν και άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς και παρά το ότι είχε ενδιαφέροντα στοιχεία, δεν άγγιξε το κοινό, και τα μονοψήφια έγιναν ''θεσμός''.Σε μια προσπάθεια ανόρθωσης, το κανάλι τη μετακίνησε στη μεσημβρινή ζώνη, αλλά εκεί τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο δραματικά.Για να μη σας τα πολυλογώ, το σίριαλ έριξε αυλαία πριν κάτι μέρες. Δεν το ξέρατε, ε; Λογικό ,αφού για τον Σκάι ήταν ένα ξεχασμένο πρόγραμμα χωρίς κανένα πουσάρισμα!  

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_έκτη: Ποιο πρόσωπο άλλαξε κανάλι αλλά συμβιβάστηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης;

Πάμε τώρα και στο δεύτερο κουιζάκι: Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο, που άλλαξε φέτος κανάλι, συμβιβάστηκε με ό,τι πρότειναν οι ιθύνοντες γιατί δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί τίποτα λόγω της χαμηλής τηλεθέασης που έφερνε στο προηγούμενο κανάλι; 


Αυτά για σήμερα από την ΤΙΒΙ-ΜΠΑΛΟΘΙΑ. Ανανεώνουμε το διαδικτυακό μας ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη.

Δημοσίευση σχολίου

34Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αγαπητέ μου Μανώλη θα συμφωνήσω για το κομμάτι του άρθρου σου που αφορά τον ΣΚΑΪ σε τουρκικό ζυγό. Αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ΣΚΑΪ κατάντησε επίσημα και πλέον τουρκοκάναλο. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ μας λένε τι γίνεται στην Τουρκιά. Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΚΑΪ θα ελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό στο 2021 όταν θα εορταστούν τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια και ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αλλα θεωρω οτι "πολυ κακο για το τιποτα".Κανεις δεν φανατιστηκε, κανεις δεν τσιμπησε, κανεις δεν ασχολήθηκε.. Δεν περιμένουμε απο την τηλεοραση ουτε να σεβαστεί ουτε και να διδάξει την ιστορια, γιατι κατα βαση κοιτάζει αριθμούς... Το καθε πραγμα να το βλεπουμε στη διασταση που του αρμόζει, για τον Τούρκο ηταν εμπορικη κινηση πιο πολυ, καθώς με το ιδιο προϊόν κ τα ιδια εξοδα, αποκομίζει διπλα εσοδα. Το τηλεοπτικό κοινο του 2019 εδειξε οτι δεν πείθεται απο εσκεμμενες προπαγανδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ΣΚΑΙ μπορει να ειναι υπο τουρκικο ζυγο,το τηλεοπτικο κοινο οχι,για αυτο και ο ΣΚΑΙ απο πρωτο καναλι,θα γινει τεταρτο καναλι.Για αυτο και η μονη ζωνη που θα πηγαινει καλα θα ειναι το 06.00 με 15.00,μετα αρχιζει ο τουρκικος θιασος,και τα νουμερα θα πηγαινουν κατα διαολου.Κακη επιλογη να εχεις 8ωρες του προγραμματος σου βασισμενο σε τουρκικες παραγωγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Αρβυλα επαιξαν το downtown της Σκορδα, οποτε δεν μιλαμε για εμπαργκο, απλως για αλλαγη κατευθυνσης, τωρα που αλλαξαν καναλι και προφανως σχολιαζουν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.11
    Δεν ισχύει αυτό που λες. Πάντα ήταν ίδια παραγωγή. Άλλωστε άλλο μοντάζ υπάρχει εδώ άλλο στη γείτονα χώρα.
    Σε λίγο μερικοί θα μας που ότι είναι και φθηνό και βγάζει τα λεφτά του. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κανάκης Σίγουρα θα έθεσε όρο για να έχει πλήρη ελευθερία και να σατιρίζει όποιον θέλει ακόμη και από τον ίδιο τον Σκάι...
    Όλα τα λεφτά ήταν!!!
    Ας έκαναν Ελλάδα-Ιταλία τουλάχιστον καλύτερα θα ήταν...
    Τι Ελλάδα-Τουρκία? με τα τόσα που γίνονται είναι προκλητική κίνηση αυτή που κάνανε.

    Μπράβο στην ΕΡΤ!!!


    Μπράβο Μανώλη!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τονίσουμε επίσης ότι ο ΣΚΑΙ είναι το κανάλι που έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης κατά της συμφωνίας των Πρεσπων. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσο για τον Κανάκη μπορεί απλά να έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο να σατυρισει τα προγράμματα του σταθμού στον οποίο βρίσκεται, ακριβώς για να δείξει ότι έχει την ίδια ελευθερία που είχε και στον ΑΝΤ1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. maria13 σατιρίσει όχι σατυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι εκτος απο τις σχέσεις των δύο χωρών η γλώσσα τους δεν υποφέρεται. Ειδικά οταν μιλάει ο Τούρκος. Ευτυχώς δεν μιλάει πολύ. Καλύτερα θα ηταν Ελλάδα - Κολομβία η Μεξικό. Θα μαθαίναμε και την Ισπανική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:42 το μηνυμα μου αφορούσε κατι αλλο, το οποιο δεν κατανοησες. Δεν με αφορα το κοστος του Survivor, αυτο που ειπα ηταν οτι το κοινο αδιαφόρησε κ δεν φανατιστηκε απέναντι σε προπαγανδιστικες τακτικές που εχουν ως σκοπο να γεμίσουν οι τσέπες παραγωγών και καναλιών. Εφοσον περνάει απαρατήρητο, στόχος δεν επετεύχθη κ τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δίκιο έχεις. Με έφαγε ο κορεκτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μας ενώνει τίποτα με τους τούρκους. Ούτε φυλετικά, ούτε πολιτισμικά, ούτε θρησκευτικά. Το ότι έτυχε να βρεθούμε γεωγραφικά κοντά δεν λέει κάτι. Με το ζόρι να τους τρώμε στη μάπα από το τουρκοκάναλο. Ας έκαναν σαρβαιβορ και να παίζαμε με τους Ιταλούς, τους Σέρβους έστω τους Ρουμάνους. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Αλλάχ. Τα αποτελέσματα της τουρκοποίησης του σκαι έχουν αρχίσει και φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Maria13 πάντα ο κορεκτορας φταίει για τα ορθογραφικά μας😉😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.«Σε αυτή την περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από έναν σύγχρονο σουλτάνο, ο ΣΚΑΪ δίνει τη συγκατάθεσή του στον ...υπηρέτη τού Ερντογάν να αποτυπώσει» Πολιτική προπαγάνδα σε τηλεοπτικό site ;

    2. Σχετικά με τους μαθητές. Αν αφήνουν οι γονείς τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεόραση μέχρι αργά το βράδυ, δεν ευθύνονται τα κανάλια, αλλά οι γονείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @3,16,
    Καμία πολιτική προπαγάνδα. Οι σχέσεις των, είναι έκδηλες και χωρίς κάλυμμα .Κι ως προς το 2ο σκέλος, λυπάμαι, αλλά είσαι τελείως εκτός τόπου και χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλάμε για πολιτική προπαγάνδα με θέμα τον ΣΚΑΪ, θα τρελαθώ αλήθεια...
    Χαλαρά φίλοι μου, μπορώ να καταλάβω τον πανικό που επικρατεί αλλά οκ, έτσι είναι η τηλεόραση. Θα βρείτε άλλο πρόγραμμα να κάνει καλύτερους νούμερα από το 15 του Nomads. Ουψ σόρρυ Survivor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εννοούσα ότι δεν με διόρθωσε. Κορεκτορας σου λέει. Εγώ έκανα το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για όσους θεωρούν υπερβολές τα περί εθνικισμού να θυμίσω πως Κύπριος παίχτης ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως εκπροσωπεί την Κύπρο, δίνοντας έτσι ξεκάθαρα πατριωτικό, λέμε τώρα, περιεχόμενο στο παιχνίδι.
    Επίσης αγαπητέ 13, οι δυο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και παρά τις διαφορές μας υπάρχουν κοινά στοιχεία (εκτός κι αν δεν έχει η Τουρκία μουσική ή λογοτεχνία που να αξίζει...). Η πολιτική και τα συμφέροντα είναι αυτοί που μας βάζει να τρωγόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατί είμαι εκτός τόπου και χρόνου ; Για τα παιδιά ευθύνεται η οικογένεια, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Αν οι σημερινοί γονείς πετάνε μπροστά σε μια τηλεόραση ένα παιδί, είναι άξιοι της μοίρας τους και ακατάλληλοι. Και λίγη ευγένεια δεν βλάπτει κύριε Τσιχλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ σε όλα.

    Απλά θέλω να πω επειδή καλώς ή κακώς η Μακεδονία δεν ήταν ΠΟΤΕ μόνο ελληνική. Το μεγαλύτερο μερίδιο έκτασης της ναι ανήκει στην Ελλάδα αλλά ανήκει μερίδιο έκτασης και σε πΓΔΜ και Βουλγαρία (πολύ μικρό).
    Επίσης δεν έβλεπα κάποιον να αντιδρά που όλα τα κράτη του κόσμου είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία τα Σκόπια και που στα διαβατήρια όσων έχουμε πάει σε αυτή την χώρα υπάρχει σφραγίδα "Μακεδονία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το 'εκτός τόπου και χρόνου' δεν ήταν αγενεια, αλλα ξεκάθαρη περιγραφή της οπτικής σου. Λυπάμαι αν το εξελαβες αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι λέξεις «δημοκρατία» και «άποψη» σας λένε τίποτα, κύριε Τσιχλάκη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι θιασώτης τους μαλιστα!Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και οι τρεις κυκλοι του σαρβαιβορ ξεκινησαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο απο αποψη πλανων, παρουσιαστη, φιλοσοφιας κτλ. Κανεις δεν ειχε παρει μυρωδια τον ντανο σε δυο επεισοδια. Τρανταχτη αποδειξη γιατι πλεον ολοι γραφουν τηλεκριτικη μετα το ραβασακι της τηλεθεασης. Επιπλεον ειναι απαραβατος κανονας να μην μπλεκεται η τηλεθεαση με το περιεχομενο της εκπομπης σε ενα κειμενο κριτικης. Δεν το λεω επικριτικα για το ωραιο σου κειμενο Μανωλη, αλλα για τους τσακωμους και καλα για "ποιοτητα". Απλα πραγματα: Πλην του σταρ, που με παμφθηνο προγραμμα παει για δευτερη θεση φετος ολοι οι αλλοι ειναι σε κλυδωνισμο. Τωρα να μιλαμε για καλη τηλεοραση επειδη η οθονη στο σοου της μπεκατωρου ειναι καλη? Που παρομοιες εχει στις τηλεορασεις των βαλκανιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για όνομα του Θεου δηλαδη!!! Ποια είναι η ιδιότητα σας? Δημοσιογράφος, κριτικός? Που είναι η αντικειμενικοτητα και ο σεβασμος που θα έπρεπε να σας χαρακτηρίζει από τη στιγμή που εργάζεστε σε αυτό το κλάδο?? Σας έκανε κάτι ο συγκεκριμένος Τούρκος παραγωγός?? Οκ το καταλάβαμε ότι δεν συμπαθητε το εν λόγο πρόγραμμα (όπως και εγώ αλλωστε γιατί το θεωρώ αδιάφορο) αλλα η αποτύπωση σας είναι απαράδεκτη... Βγαλατε όλο το άχτι σας για Τούρκους Σκοπιανούς στη και καλά κριτική σας για το survivor?? Αφιερώσατε σελίδες ολόκληρες για να μας αποδείξετε ότι ξέρετε ιστορία επειδή είστε φιλόλογος?? Ε τότε γιατί δεν αναφερθήκατε και στη ελληνογερμανικη διχόνοια, ελληνοιταλικο πόλεμο, στη Τροία κτλ.... Η Ελλάδα εξάλλου ποτέ δεν πείραξε κανέναν πάντα είναι το θύμα και όλοι θέλουν το κακό της...και σχετικά με την άστοχη αναφορά σας στους μαθητές, τα παιδιά σε αυτήν την τρυφερή ηλικία ίσως υιοθετήσουν αρνητικές απόψεις επί του θέματος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και από αρθρα σαν αυτά και όχι από ρεαλιτι που το μείζον ζητούμενο τους είναι το χρήμα... Και κάτι τελευταίο... Άμα κερδίσει η Τουρκία στο τέλος θα βγάλετε αρθρο περί εκδίκησης του ατζουν?? Σταματηστε να ρίχνετε λάδι στη φωτια και φερθητε πάνω απ όλα σαν άνθρωπος όχι όλα στο βωμό για ένα κλικ! Και όλα αυτά από μια 22 ετών φοιτήτρια ευρωπαϊκών σπουδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @7,15,
    Aγαπητή ανωνυμη,
    1ον) ενοχλεί κάπου-κάποιον η ιδιότητά μου;Δεν διακρίνω!

    2ον)Δεν γράφω για να αποδείξω ότι ξέρω Ιστορία(αυτό το έκανα στο Πανεπιστήμιο γιατί χρειαζόταν).

    3ον) Διχόνοιες υπάρχουν φυσικά με πολλές χώρες, με τη συγκεκριμένη ,όμως, υπάρχει αυτή την περίοδο ''νέα κρίση''.

    4ον) Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου να μη συμφωνείς με μια κριτική, αλλά τέτοιο πάθος να υπερασπίσεις ένα κανάλι, ομολογώ δεν έχω ξαναδεί. Αν είσαι εργαζόμενη σ'αυτό ,τότε σε κατανοώ απόλυτα.

    Κριτική κάνουμε κι όχι σφαγή .Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Χρηστος Γ,
    μου δίνεις καλή ''πάσα'' να αναφέρω ,για πολλούς λόγους, πως το κείμενο γράφτηκε πριν βγουν τα νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κ. Τσιχλακη 1)δεν παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση και φυσικά δεν είμαι εργαζομενη του σκαι..2) Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σας αλλά προσωπικά πιστεύω δεν είχαν χώρο και σχέση με το αντικείμενο σχολιασμού 3) ο λόγος που πήρα την πρωτότυπη απόφαση να σχολιάσω είναι επειδή βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω σε οποιαδήποτε είδος ενημερώσης λόγια το οποία δεν προσφέρουν- διευρύνουν-επιμορφωνουν το κοινό αλλά το αντίθετο... Καταλαβαίνω ότι είναι ένα τηλεοπτικό ρεαλιτι αλλά ίσως παραστρατησατε λίγο βλέποντας και πολλους σχολιάστες να συμμεριζονται την οπτική μου... Είστε νέος, κάντε την διαφορά και όχι τα ίδια με προγενέστερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το πρόβλημα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών;Ήμαρτον! Μιλάω ξεκάθαρα για ''επιγεννήματα'' κι ΟΧΙ για τη συμφωνία καθ' αυτή .Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασχολησου με τηλεοραση καλυτερα και ασε τα αλλα για οποιον ξερει λιγη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρώτον: Το ποιος ξέρει ιστορία και ποιος όχι δε θα το κρίνετε εσείς... Δεύτερον: Οτιδήποτε βλέπουμε στην τηλεόραση είναι άμεσα συνδεδεμένο με τί θέλουν να περάσουν υποσυνείδητα στο κοινό.. Τρίτον: Το άρθρο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, δε γίνεται να εθελοτυφλούμε σε θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, ανεξαρτήτου "ιδιότητας" και μέσου..! Keep...writing Μανώλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ σωστό το κείμενό σου Μανώλη. Αυτοί που βγήκαν να κράξουν τα με επιχειρήματα λεγόμενά σου είναι, οι γνωστοί που ξέρουμε πολύ καλά.
    Αν το Μακεδονικό αποτέλεσε ευκαιρία να μπει ο ιός του Εθνικισμού στα μυαλά ειδικά των μαθητών στα σχολεία, το SURVIVOR είναι το κερασάκι ώστε να ριζώσει υποσυνείδητα μέσα τους το μίσος... Ακόμα και οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ το λένε η μήπως όχι; Sorry Χάρη, Κατερίνα κτλπ που λέμε την αλήθεια.

    Μανώλη αυτοί που λένε ότι ξέρουν από ιστορία ας μας την πουν λοιπόν και με ονοματεπώνυμο. Και ναι, το ριάλιτι αυτό είναι καθαρά πολιτικό και θα έχει επίσης και πολιτικό σχολιασμό αν αυτό χρειαστεί. Αλήθεια ποιός είπε στον Έλληνα που πήρε μέρος και το είπε στην κάμερα ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα. Συνέλθετεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από το 60 στο 15 με το ζόρι και με ένα πρόγραμμα ακριβό μάλλον το θεωρείς Βατερλώ κανονικό. Ένα ολόκληρο κανάλι πίστεψε σε αυτό κι ότι θα σώσει την παρτίδα και την πάτησαν παταγωδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !