Καλωσόρισαν και εγκαινίασαν το δίκτυο της ΕΡΤ

1

Ν. Παππάς:
«Ανατρέπουμε μία ακόμη συνέπεια του “μαύρου” και η Δημόσια Τηλεόραση ανακτά το εκτόπισμά
της, ισχυροποιεί τη θέση και τον ρόλο της, μακριά από λογικές που την ήθελαν παρία».

Λ. Κρέτσος:
«Η ΕΡΤ αποκτά το δικό της αυτόνομο και αυτοτελές δίκτυο. Παύει, έτσι, το ιδιότυπο μονοπωλιακό καθεστώς που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο Υφυπουργός ,Λευτέρης Κρέτσος ,επισκέφθηκαν σήμερα (ενν. 1/1/19) τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου ενημερώθηκαν και εγκαινίασαν τη λειτουργία του ιδιόκτητου δικτύου μετάδοσης του σήματός της.

Μετά την επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης να επιβάλει «μαύρο» στη Δημόσια Τηλεόραση το καλοκαίρι του 2013, που άφησε τον Οργανισμό εκτός ψηφιακής εποχής, και πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την προμήθεια πομπών για το ιδιόκτητο δίκτυό της, η ΕΡΤ εξασφάλισε 135 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, έναντι τιμήματος 1,6 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η αυτονομία της, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, αφού ως σήμερα κατέβαλε ετησίως στη DIGEA το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ για τη διανομή του σήματός της στην επικράτεια.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Η ΕΡΤ ξεπερνά εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικές πιέσεις. Από σήμερα εκπέμπει αυτόνομα σε όλη τη χώρα, εξοικονομώντας 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως, που κατέβαλε στη Digea. Συγχαίρω το προσωπικό και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη του νέου δικτύου. Ανατρέποντας μία ακόμη συνέπεια του “μαύρου”, η Δημόσια Τηλεόραση ανακτά το εκτόπισμά της, ισχυροποιεί τη θέση και το ρόλο της, μακριά από λογικές που την ήθελαν παρία του τηλεοπτικού τοπίου».

Ο Υφυπουργός ,Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε: «Με τις προσπάθειες των εργαζομένων, της διοίκησης και της Κυβέρνησης, η ΕΡΤ εκπέμπει πλέον το σήμα της μέσα από το δικό της αυτόνομο και αυτοτελές δίκτυο. Παύει, έτσι, το ιδιότυπο μονοπωλιακό καθεστώς που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα δίκτυο με 156 κέντρα εκπομπής και 800 αναμεταδότες πομπούς. Το νέο δίκτυο δίνει δυνατότητες να προχωρήσουμε, σε βάθος χρόνου και μετά από διάλογο, στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων πρόσβασης έχουν οι πολίτες στο ψηφιακό σήμα, καθώς η τηλεόραση δεν είναι ένα απλό μέσο ψυχαγωγίας, αλλά ένα μέσο μετάδοσης και διάσωσης πολιτισμού, εξασφάλισης ποιοτικής ενημέρωσης και προώθησης της τεχνολογικής καινοτομίας. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ένα μεγάλο κρατικό (όπλο) το που λέγετε ΕΡΤ βρίσκετε σε χειμερία νάρκη χρόνια τώρα εξυπηρετωντας τους εκάστοτε κυβερνωντας και μένει υποβαθμησμενη και σε ποιότητα προγραμμάτων παρουσιάζωντας συνέχεια παράθυρα με πανέξυπνος σωτήρες που λένε απείρου κάλους ψέματα, και με τεχνολογικό εξοπλισμό δεκαετίας 1970, και τώρα υπερυφανευετε για το αυτονόητο ότι δηλαδή απέκτησε δικό της δυκτιο αφού για χρόνια πλήρωνε στην ντιτζια ένα κάρο χρήματα για να μεταφέρει το υποβαθμησμενης ποιότητας σήμα της.... Σαν δεν ντρέπεστε εκεί στην ΕΡΤ λέω εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !