Καλησπέρα! Είναι ώρα για το 5ο XXXTV και τον Alpha!

O Alpha για μένα είναι το πιο άρτιο αισθητικά κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης! Έχει χτίσει το πρόγραμμα με αργά και μελετημένα βήματα, και έχει καταφέρει να είναι ο κορυφαίος τηλεοπτικός σταθμός, που το prime time πρόγραμμά του έχει σταθερή τηλεθέαση με διψήφια νούμερα, ανεξαρτήτως ανταγωνισμού.

Happy day στον Alpha!

Το μεγάλο σκηνικό που ζητούσε η Σταματίνα, εδώ και πολύ καιρό αποτελεί γεγονός! Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται έδωσαν όλο τον προϋπολογισμό εκεί. Πού λεφτά για γραφικά! Αποτέλεσμα είναι το λογότυπο, τα παράθυρα και οι τίτλοι να μη δένουν με το πλατό. Ούτε καν το άσπρο χρώμα τον γραφικών δεν ταιριάζει. Θα έπρεπε να επιλεγεί ένα παλ χρώμα,και σίγουρα όχι μαύρη γραμματοσειρά στα σουπεράκια.Alpha ρεπορτάζ 

Το πλατό είναι μικρό και παλαιού τύπου. Έχει αυτό το σκηνικό-διαστημόπλοιο που προτιμάται για κάποιο λόγο στην Ελλάδα! Τα γραφικά είναι ωραία. Τα σουπεράκια είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με πέρυσι με την προσθήκη του καιρού. Γενικά όμως είναι μια εκπομπή που όλα δένουν μεταξύ τους στο αισθητικό κομμάτι!


Ελένη

Τι να πει κανείς για το σκηνικό της Ελένης Μενεγάκη! Είναι πανάκριβο και αμερικανικού στυλ και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Τα γραφικά και τα σουπεράκια είναι οκ. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα προγράμματα του Alpha. Είναι απλά οκ! Δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο.


Τι λέει!

Ωραίο...μικρό στούντιο! Ωραία και τα γραφικά! Άψογα σουπεράκια. Μια ακόμη σχολιαστική εκπομπή. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα κανάλια επιμένουν σε αυτά τα κόνσεπτ.  Οι συντελεστές της εκπομπής είναι όλοι πολύ ταλαντούχοι. Γιατί να μην αξιοποιηθούν σε κάτι που τους αξίζει και θα τους αναδείξει; Ειδήσεις

Ο Alpha εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μας έχει μάθει τι θα πει εντυπωσιακό στούντιο ειδήσεων (με εξαίρεση την εποχή Ευαγγελάτου και τη "γερμανική" εποχή).

Ίσως το καλύτερο studio ειδήσεων του Alpha μέχρι στιγμής. Tα κόκκινα σουπεράκια είναι απλά αλλά καλαίσθητα. Επιλέγουν μεγάλη γραμματοσειρά σε σουπεράκια και κάρτες, χωρίς να χάνεται η αισθητική. Το μόνο μειονέκτημα είναι τα χαμηλής αισθητικής "τρισδιάστατα" εφέ του πλατό που επαναλαμβάνονται και καλύτερα να μην υπήρχαν ή να παρουσιάζονταν με άλλο, πιο σύγχρονο τρόπο.

Να σημειωθεί πως ο Alpha ήταν ο πρώτος ελληνικός σταθμός που αντικατέστησε την ελληνική λέξη "Ειδήσεις" με το "News" κάνοντας και τα υπόλοιπα κανάλια να το θεωρήσουν... τρομερή ιδέα, αντιγράφοντάς το.

Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση

Η εκπομπή ξεκίνησε με μια αναπροσαρμογή του studio της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Φέτος που μεταφέρθηκε στα studios του Star, έγινε μικρότερο (και κατά τη γνώμη μου σωστά έγινε) διότι παραήταν μεγάλο για μια τέτοια εκπομπή. Ο δεύτερος όροφος δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί. Τα γραφικά είναι απλά και μονοδιάστατα όπως μας συνηθίζει ο Αlpha! Καλύτερα δε γίνεται!

Το studio παραπέμπει σε πολύ πολύ πολύ βραδινή εκπομπή και τα γραφικά είναι συνηθισμένα. Αυτά μόνο έχω να πω.
Μετά τα μεσάνυχτα

Τα γραφικά είναι αξιοπρεπή αλλά το στούντιο είναι πολύ "ακατάστατο" και μου θυμίζει τα παλιά στούντιο του ΟΛΑ! Το βίντεο wall στο κέντρο του πλατό  μου θυμίζει μια άλλη τηλεόραση από το παρελθόν.


Deal

Ακολουθεί ένα ξένο φορμάτ που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλαίσθητο. Ώρα για νέο concept!
Σειρές

Οι κωμικές σειρές του Alpha, μου θυμίζουν τις παλιές καλές ελληνικές σειρές, με τη διαφορά ότι τα studios είναι σαφώς πιο αληθοφανή!
Tο Τατουάζ, είναι σαφώς καλογυρισμένο. Όσο για την υπόθεση.... οκ, καθημερινή σειρά είναι... δεν είναι το Game of Thrones!

BAKE OFF

Υπέροχη παραγωγή! Ένα πρωτότυπο studio σε τέντα. Τα γραφικά πολύ προσεγμένα. Η εικόνα είναι άψογη.Φως στο Τούνελ


Όλα αυτά τα χρόνια το πλατό της εκπομπής μου φαίνεται κακοφτιαγμένο και μικρό για τις ανάγκες της εκπομπής (που ουσιαστικά είναι ένα βραδινό.., show). Επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο που αποτελεί μέρος του studio, θα έπρεπε να απαρτίζεται από περισσότερα άτομα... αλλιώς καλύτερα να μην εμφανιζόταν καθόλου μέσα στο πλατό.Πάμε πακέτο

Μια εκπομπή που την αγαπάει ο κόσμος και που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς όμως άντεξε και το πλατό που παραμένει τόσα χρόνια ουσιαστικά ίδιο, αν και το ανανεώνουν... 'Ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή!


Χρήστος Παπαδημητρίου @xppdm


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα η εκπομπή του Μάνεση φέτος μου φαίνεται πιο σκοτεινή σε σχέση με πέρυσι.Φταινε τα φώτα;Έχουν βάλει λίγο πιο σκούρα χρώματα στα σκηνικά;Δεν ξέρω....Πέρυσι ήταν πιο φωτεινό.

loading...