Mediatown: Επιστροφή στα καλύτερα της χωρίς να σαρώνει, η τριπλέτα που έσωσε τον Ποφάντη, άστοχη κίνηση το τούρκικο, Πακεταρισμένο ριάλιτι, παίκτες της συμφοράς.

Κωνσταντίνος Κότσαρης
16

Πρώτο «Mediatown» του 2019. Επιστρέψαμε και είμαστε εδώ για ακόμη μία Παρασκευή για να σας κρατήσουμε συντροφιά. Ελπίζω να περάσατε υπέροχα στις γιορτές....Για πάμε!



Επιστροφή στα καλύτερα της...

Πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η «Επιστροφή» είναι το καλύτερο καθημερινό σήριαλ που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Οι ρυθμοί του είναι τόσο γρήγοροι και  οι εξελίξεις καταιγιστικέςπου κάνουν τον τηλεθεατή να νιώθει πως παρακολουθεί εβδομαδιαία σειρά. Επίσης, κάθε υποκριτική ανεπάρκεια που ήταν έκδηλη στα πρώτα επεισόδια έχει πια παρέλθει και το σύνολο των ηθοποιών δένει εξαιρετικά.

Τα νούμερα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, ωστόσο σίγουρα το 18% δεν αξίζει σε ένα τόσο καλό σήριαλ, το οποίο ξεφεύγει και από τις νόρμες της ελληνικής μυθοπλασίας, κατά τις οποίες υπάρχουν καλοί και κακοί χαρακτήρες. Η «Επιστροφή» κατάφερε να φωτίσει και πρόσωπα που δεν υποβάλουν στον τηλεθεατή το αν θα τα δει με συμπάθεια ή όχι. Βλέπουμε τις πράξεις τους και τις αιτίες τους και σύμφωνα με αυτές κρίνουμε.

Οι λόγοι που η «Επιστροφή» δεν σαρώνει

Ο λόγοι που το πρόγραμμα δεν μπορεί να εκτιναχθεί στα νούμερα είναι τρεις. Πρώτον, βρισκόμαστε την περίοδο που ο ΑΝΤ1 έχει «ταβάνι» στην τηλεθέαση λόγω συνεχών κακών επιλογών κυρίως στην prime time. Δεύτερον, η σειρά ξεκίνησε κάπως χλιαρά στα πρώτα επεισόδια και αυτό ίσως να έκανε ένα μέρος του κοινού να μη δώσει δεύτερη ευκαιρία. Τρίτον, το παραδοσιακό κοινό της σαπουνόπερας που έχει εθιστεί στους αργούς ρυθμούς του «Τατουάζ» και του κάθε «Τατουάζ» δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα ενός τέτοιου σήριαλ. Τέταρτον, για αστυνομικό θρίλερ δεν ταιριάζει



Έτσι σώθηκε ο ΑΝΤ1...

Μπορεί ο ΑΝΤ1 φέτος με τις επιλογές της διοίκησης να οδήγησε σε αποτυχία  7 προγράμματα (Κοινή Λογική, Κάνε γονείς να δεις καλό, Έγκλημα και Πάθος, Beat Buzzer, Nomads, Το ταίρι ξέρει) και μία νεκρή late night ζώνη με διάφορες εξελίξεις (Κόψιμο Λιάγκα, πάγωμα Αρναούτογλου, κακή διαχείριση των επαφών του σταθμού με τον Κανάκη), ωστόσο οι τρεις σειρές «Γυναίκα χωρίς όνομα», «Επιστροφή» και «Πέτα τη Φριτέζα» μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά. Κάτι είναι και αυτό, αλλά ίσως όχι αρκετό.

Αυτά τα τελευταία είναι και οι λόγοι που ο Τζώρτζης Ποφάντης βρίσκεται κανονικά στον ΑΝΤ1, παρά το έντονο φλερτ του σταθμού με την Άλκηστη Μαραγκουδάκη.  Το «Μην ψαρώνεις» και το «Your face sounds familiar» θα κρίνουν πολλά για το αν θα επικρατήσει ένα από τα 3 σενάρια: αποχώρηση-βόμβα στη μέση της σεζόν, ολοκλήρωση συνεργασίας στο τέλος της, ανανέωση και για την επόμενη χρονιά



Άστοχη η κίνηση του ΑΝΤ1....

Να κλείσουμε με τον ΑΝΤ1 τονίζοντας και κάτι τελευταίο. Ήταν πασιφανές από την αρχή πως η επιλογή να προβληθεί το τούρκικο σήριαλ «Μια Ζωή» στην prime time του σταθμού μόνο χαμηλά νούμερα θα μπορούσε να φέρει. Ήταν μία σειρά που ο πρώτος της κύκλος έφερνε μονοψήφια και ήταν αναμενόμενο αυτό να συμβεί και στον δεύτερο κύκλο. Ο ΑΝΤ1 με αυτόν τον τρόπο αφενός ρίχνει τον ημερήσιο μέσο όρο και αφετέρου κάνει κακό στο προφίλ του ως ένας σταθμός που επενδύει ακόμα στα τούρκικα. Παρόλο αυτά, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν την προβολή της συγκεκριμένης σειράς και μας κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε με ποια λογική. Ειδικά όταν μιλάμε για την prime time, στην οποία το προσεχές διάστημα ο ανταγωνισμός θα ρίξει όλα τα δυνατά χαρτιά του και όταν η συγκεκριμένη σειρά δίνει δύο φορές την εβδομάδα lead in στο «2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Να δούμε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί η προσπάθεια του σταθμού να μην κάνει νούμερα φέτος ο Γρηγόρης.

 Πολύ σύντομα ο ΑΝΤ1 θα χρειαστεί να αντικαταστήσει το «Μία Ζωή» με κάτι άλλο. Για να δούμε αν αυτό το κάτι άλλο μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.


Ριάλιτι με ετικέτα ποιότητας 

Το «Πάμε Πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου αποτελεί μία από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που σίγουρα μπορεί κανείς να την κατατάξει σε ένα είδος εναλλακτικού reality. Κατά κύριο λόγο η εκπομπή βασίζεται στην δραματοποίηση του ανθρώπινου  πόνου, αφού άνθρωποι της διπλανής πόρτας καλούνται να κάνουν  κατάθεση ψυχής για την πολυτάραχη  ζωή τους  με σκοπό να βρουν τα αγαπημένα τους  πρόσωπα που τα αναζητούν χρόνια. Μαέστρος αυτής της λογικής είναι η Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία διεισδύει στις κρυφές πτυχές της ζωής αυτών των ανθρώπων χάνοντας την αίσθηση του μέτρου και με απώτερο σκοπό την εκδήλωση ακραίων συναισθημάτων. Το Πάμε Πακέτο βελτίωσε σημαντικά τα νούμερα τηλεθέασης στα νεανικά κοινά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια διότι η  αλλαγή της ημέρας σε συνδυασμό με  μια πιο διαφορετική επιλογή ιστοριών στο πρώτο κομμάτι της εκπομπής  κατάφερε να φέρει την αλλαγή.

Η αλήθεια να λέγεται. Βέβαια, αυτό το είδος εκπομπής παραμένει μία χαρακτηριστική περίπτωση προγράμματος που μπορεί να πλασάρει την κακή πλευρά της τηλεόρασης με ένα ιλουστρασιόν ποιότητας και αισθητικής.



Παίκτες της συμφοράς....

Πολύ έξυπνη κίνηση του ΣΚΑΪ και του Ατζούν Ιλιτζαλί να κάνει πρεμιέρα το «Power of love»  την Πρωτοχρονιά σε ένα  ‘’καμένο’’ τηλεοπτικό τοπίο αφού κανένα κανάλι δεν έχει βγάλει το νέο του πρόγραμμα στον αέρα, με αποτέλεσμα η εκπομπή να μπορέσει να αναπτύξει δυναμική και να χτιστεί συνήθεια  με το τηλεοπτικό κοινό  .Το «Power Of Love» δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στον τηλεθεατή και απαρτίζεται από ανθρώπους  που διψούν για δημοσιότητα και έχουν ως στόχο να αυξήσουν τους followers στο instagram, να κάνουν καριέρα ως παρουσιαστές της τηλεόρασης ή να αυξήσουν τις τιμές γενικότερα....

  Οι παίκτες του Power Of Love για ακόμα μία φορά προωθούν τα τατουάζ,τις πλαστικές και τα γυμναστήρια και το επάγγελμα του personal trainer γίνεται statement. Η παραγωγή φέτος έχει επιλέξει πιο οξύθυμος χαρακτήρες, ώστε να δημιουργείται γρήγορα η ίντριγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης και η Αργυρώ είχαν σχέση πριν από το παιχνίδι, αφού αυτό αποτέλεσε την έναρξη του ντόμινου των τσακωμών μόλις λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα

.Οι συζητήσεις μεταξύ των παικτών πλημμυρίζουν από ανωριμότητα και κακά ελληνικά, υποβαθμίζοντας το επίπεδο του μέσου τηλεθεατή και με κάποιες απόψεις να είναι ακραίες και προσβλητικές. Με λίγα λογία  είναι το σπίτι της ‘’απόγνωσης’’ για την εύρεση συντρόφου γιατί είναι αδιανόητο σε μια ελεύθερη κοινωνία και με αυτή την ταχύτητα που τρέχουν τα social media στο κομμάτι αυτό να μην μπορείς να βρεις τον έρωτα .

Αλλά η παραγωγή και οι παίκτες δεν φταίνε. Τη δουλειά τους κάνουν. Την πλήρη ευθύνη την έχουν όσοι τηλεθεατές που έχουν μηχανάκι της Agb χαρίζουν νούμερα τηλεθέασης σε κάτι τέτοιο. Μην γίνονται μετά παράπονα για το επίπεδο της τηλεόρασης. Τέλος, η δικαιολογία κάποιων πως το παρακολουθούν για πλάκα δεν υπάρχει. Είναι δεύτερος κύκλος...και οι μεγάλες δόσεις «πλάκας» καίνε και τα εγκεφαλικά κύτταρα.



Είδηση-σφηνάκι...

Κατά πάσα πιθανότητα και τη φετινή σεζόν το «Power of love» θα προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη πριν το «Survivor Πανόραμα». Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα...

Αυτά για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη Παρασκευή. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να μη διστάζετε να ξεσπάτε που και που...

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ή να αυξήσουν τις τιμές γενικότερα.. TA EIΠΕΣ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η να αυξήσουν τις τιμές γενικότερα . Καταλάβαμε όλοι ποιες τιμές. Κλαίω . Πολύ ωραία τα είπες. Εμείς φταίμε που αυτά τα εκτρώματα κάνουν νούμερα. Και επιτέλους κάποιος μίλησε ειλικρινά για τη Χατζηβασιλείου που το παίζει και η επιτομή της ποιότητας. Η Πάνια είναι για περιφερειακό κανάλι εκεί να μην τη βλέπει κανείς δε νομίζω ότι χρειάζεται στην τιβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προτιμω τατουαζ! αλλα οσον αφορα την πανια τα ειπες πολυ σωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνω σε όλα, και κυρίως σε όσα έγραψες για την Χατζηβασιλείου, που προσωπικά την βρίσκω απαράδεκτη. Κάκιστο ριάλιτυ κάνει, με μια ψευδοδιάθεση συμπόνοιας, και εξυπηρετεί την δική της προσωπική προβολή.

    Όταν έχεις να διαχειριστείς τον ανθρώπινο πόνο, δε νοείται να επιλέγεις να εμφανίζεσαι με τρομπαρισμένα χείλη, μποτοξαρισμένη μούρη και ντύσιμο πρώην χορεύτριας των Μουλέν Ρουζ....
    Κρίμα μόνο για τον κόσμο που τσιμπάει και την παρακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Αρναουτογλου μια κακη σαχλη εκπομπη και του αξιζουν τα νουμερα που κανει ξεκαθαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπέλτης είστε κύριε Άγγελε. Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά τα νούμερα που κάνει το Power Of Love μην τρελλαθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δει κανείς ότι το ίδιο θα συμβεί αν μετακινηθεί στην απογευματινή ζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάθε φορά που διαβάζω τη στήλη σκέφτομαι πόσο εύστοχες παρατηρήσεις μπορεί να κάνει ΕΝΑΣ άνθρωπος με μια σειρά από επιχειρήματα και απορώ πώς είναι δυνατόν τα στελέχη των καναλιών να μην καταλαβαίνουν κπ πράγματα που βάσει της κοινής λογικής θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα (πχ το τουρκικο στον ΑΝΤ1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασικά ενημερωτικά το λέω πλέον δεν έχουν κάποιοι μηχανάκια της AGB μιας και όλοι όσοι έχουμε τηλεόραση που έχει είτε ενσωματωμένο είτε ξεχωριστά αποκωδικοποιητή έχουν συνεπώς και μηχανάκι όλων πλέον και συμφωνώ μαζί σου για το POL ωστόσο το ίδιο σκουπίδι θεωρείται και το Survivor η το Nomads και αντίστοιχου τύπου σκουπίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπημένε φίλε που παντού βλέπεις φαντάσματα και το "ΜΕΝΙΟ", σε πληροφορώ ότι η απόφαση να βγει το κομμάτι με την Πάνια ήταν καθαρά δικό μου αντικρίζοντας ότι τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπους τα αγγίζεις προσεκτικά χωρίς να θίγεις. Σαν TVNEA.COM πότε δεν το κάναμε. Κάποιες φορές θέλεις να γράψεις τόσα πολλά και στο τέλος ξεφεύγεις.

    Το ότι γράφεις ανώνυμα φίλε μου δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε την IP σου. Όπως σε ενημέρωσα και πρόσφατα δεν είμαι διατεθειμένος να γράφονται χαζομάρες με το ονομα μου, και θα διεκδικήσω την "δικαιοσύνη". Όποιος θέλει , εδώ είμαι να το φτάσουμε στα άκρα και με κάποια μηδενικά εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιο Μένιο ρε φίλε; Ποιος ασχολείται με δαύτον; Στον Καρβέλα πήγε το μυαλό μου! Χαλάρωσε. Μάλλον εσύ βλέπεις φαντάσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα σχόλιο με τα νούμερα της επιστροφής γιατί το σβήσατε; Δεν ήταν αυτά τα χθεσινά νούμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:48 π.μ.

    Υπήρχε σχόλιο για τον Μένιο. Τεσπα, νομίζω εξήγησα γιατί βγήκε η παράγραφος. Δεν ήταν καθόλου λάθος ο Άγγελος σε αυτά που είπες , ωστόσο θεώρησα σωστό και με την σύμφωνη γνώμη του Άγγελου, βγήκε από τον αέρα.

    Αυτάαααα. Καλό Σαββατοκυριακο σε όλους!


    11:49 π.μ
    Δεν ισχύουν τα νούμερα που έδωσε αν δεν κάνω λάθος ένα ΣΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα μάλιστα, αγαπητέ Γιώργο. Με κάλυψες. Όχι, δεν έγραψα εγώ για το Μένιο. Εγώ ρώτησα απλώς πού πήγε το απόσπασμα με την Πάνια και αφαιρέθηκε το σχόλιο και μου φάνηκε άδικο και απότομο. Και ναι, το μυαλό μου πήγε στις ... γνωστές συμπεριφορές του Καρβέλα. Καλό σ/κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειπα ποσο ειχαν φτασει τα νουμερα σε τεταρτα.το μεγαλυτερο ποσοστο.δεν ειπα καθαρο μεσο ορο.δεν νομιζω οτι δεν ισχυουν....αλλα ακομα και αν δεν ισχυουν βαλτε τα νουμερα.σημερα αργησατε γενικα να βαλετε τα νουμερα σε ολες τις ζωνες...καταλαβαινω βεβαια σαββατο ειναι,δεν ειναι σαν τις καθημερινες που τα βαζατε κατευθειαν αλλα απλα το λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !