Το "MasterChef" επιστρέφει απόψε - Μάθετε τα πάντα και δείτε απόσπασμα από την πρώτη audition πριν προβληθεί στην τηλεόραση!

0

Αυτή τη χρονιά οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δεν ζητούν την τελειότητα, την απαιτούν! Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό!

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα  κερδίσει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef  και το έπαθλο των 50.000 ευρώ! Και αυτή τη σεζόν, ιδιαίτερο ρόλο στο MasterChef 3 θα έχει ο Γιάννης Αποστολάκης.

Reward Day

Μετά την ομαδική δοκιμασία του MasterChef, τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη.

O Γιάννης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, σύγχρονες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες).

Μέσω αυτής τα διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chef, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν τη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ο παλιός γνώριμος, Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

Food and Beverage Manager
Στο MasterChef 3, ο άνθρωπος, που θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Χάρης Αντωνόπουλος.

Ο Χάρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός κατάλαβε ότι του αρέσει να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους του, μαγειρεύοντας. Τελείωσε τη σχολή Swiss Alpine Centre με εκπαίδευση στο Freiburg της Γερμανίας και εργάστηκε στο εστιατόριο Vedema στη Σαντορίνη δίπλα σε καταξιωμένους Executive Chefs με κλασσική παιδεία.

Στα 20 του μετακομίζει στο Εδιμβούργο και πλέον ως Chef de Partie στο εστιατόριο Creelers, προορισμό για ψαροφαγία στην βόρεια Αγγλία, όπου εξειδικεύεται στα θαλασσινά του Ατλαντικού και όχι μόνο. Ως ανήσυχο πνεύμα, τολμά και σε ηλικία 24 ετών ξεκινά το πρώτο του επιχειρηματικό  βήμα, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο, το Santorini,  με ελληνικούς μεζέδες, το οποίο κράτησε για τα επόμενα 5 χρόνια. Η πορεία του συνεχίζεται νοτιότερα, στο Λονδίνο, σε μια από τις πιο σκληρές κουζίνες της πόλης, αυτή του θρυλικού Lindsay House βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin, με Chef Patron τον Richard Corrigan και “nose-to-tail eating” φιλοσοφία  στα μενού του.

Με την  επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρίσκουμε στην ομάδα του «Matsuhisa Athens» με υψηλού επιπέδου fusion κουζίνα, δουλεύοντας συχνά με τον ίδιο τον Nobu san. Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι-αποκάλυψη στην Ιαπωνία το 2011, πηγαίνει στο Παρίσι, για να εργαστεί στο εμβληματικό  L’Atelier De Joël Robuchon στο St.Germain, βελτιώνοντας τις ικανότητές του στη διοίκηση και στην εκπαίδευση νέων μαγείρων, σε ένα διάστερο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. Ακολούθησε το «New Hotel» ένα πρωτοποριακού design ξενοδοχείο στην Αθήνα με market style comfort food. Στο “All Senses Gastronomy” εργάστηκε με τους Δανούς Ronnie Emborg (El Bulli) και Trine Frausing παρουσιάζοντας μια μοναδική οπτικοακουστική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα. Όπως ο ίδιος δηλώνει, μαγειρεύει πάντα από καρδιάς, με έμπνευση τα ταξίδια του, αποσκοπώντας στην ευφορία των καλεσμένων του, στο δικό του πλέον εστιατόριο, το “Franzesca Bistro”, στην Αγία Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια των οντισιόν, οι Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είδαν, γεύθηκαν,  απογοητεύθηκαν αλλά και γοητεύθηκαν! Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.

Ποιος θα «κάψει» έναν – έναν τους αντιπάλους του; Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος; Ποιος θα γευθεί τη νίκη; Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Σήμερα το πρωί, μέσα από την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου-Κου", προβλήθηκε απόσπασμα από το αποψινό επεισόδιο:



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !