Ψήφισμα δημοσιογράφων ΣΚΑΙ


Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΙ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.
Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργια από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.
Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικου Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις «χρεωθεί» κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.
Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.
Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai. gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς όπως το πάει ο Σκάι σε μερικά χρόνια θα περάσει στα χέρια του τούρκου παραγωγού χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο Αλαφούζος. Ήδη κάνει κουμάντο σε όλο το πρόγραμμα του σταθμού σαν να είναι δικός του. Τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη παραχώρηση του σταθμού. Από την αρχή είχε εκφράσει τις προθέσεις του ακόμα και στο ίδιο τον πρωθυπουργό ο Τούρκος ότι θέλει δικά του media στη χώρα. Μέσω του Σκάι βρήκε τον τρόπο να το κάνει. Θα εκτοπίσει τον Αλαφούζο και θα το αναλάβει αυτός. Θα γίνει ένα καθαρά ψυχαγωγικό κανάλι show χαμηλού επιπέδου. Θυμηθείτε αυτό το σχόλιο σε μερικά χρόνια