Παράταση για τη δόση των τηλεοπτικών αδειών


δείτε πότε θα καταβληθείΤη μέθοδο της παράτασης επέλεξε τελικά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για την καταβολή των δόσεων του τιμήματος για κάθε τηλεοπτική άδεια. Πλέον, η κάθε δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε έτους (αντί για τις 31 Ιανουαρίου κάθε χρονιάς).

Η παράταση κρίθηκε εύλογη, κατά το υπουργείο καθώς:

-Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των σταθμών ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση καταβλήθηκε από τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς μόλις τρεις μήνες πριν 

-Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι σταθμοί έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ιδίως αναφορικά με τις θέσεις εργασίας (μίνιμουμ 400 θέσεις εργασίας ανά σταθμό) και τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού και ανταγωνιστικού προγράμματος, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4339/2015 και την κείμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

-Η Πολιτεία, εκτός από το καθεστώς νομιμότητας που πέτυχε και επέβαλε στο τηλεοπτικό τοπίο, ενδιαφέρεται και για την ύπαρξη επενδύσεων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου. 

E-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ λογική η παράταση, εκλογές έρχονται.
όταν όμως το είχαν αιτηθεί τα κανάλια πέρυσι η κυβέρνηση δεν το είχε δεχτεί τώρα μάλλον το δέχεται διότι έχουμε εκλογές. Γραμματια εκπληρώνονται!