H...αδράνεια στο CHANNEL 9 του Κοντομηνά και το μέλλον του

4
τι θα γίνει άραγε με τον άλλο σταθμό του ισχυρού άνδρα των ΜΜΕ;

Πριν από έναν μήνα υλοποιήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στον χώρο των media, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να παραδίδει τον έλεγχο της τηλεόρασης και των ραδιοφώνων του Alpha στη Motor Oil, της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Αφήνοντας όμως «στην απ' έξω» δύο από τα κανάλια που ελέγχει.

Ο λόγος φυσικά για το Channel 9 της Αθήνας και το Κανάλι 9 της Θεσσαλονίκης. Δύο τηλεοπτικοί σταθμοί που, παρά το ότι μετρούν αμφότεροι παραπάνω από 10 χρόνια στον αέρα, αξιοποιήθηκαν ελάχιστα έως καθόλου. Κι όλα αυτά τη στιγμή που, ειδικά εντός Αττικής, οι πληροφορίες και φήμες για συζητήσεις για ενοικίαση ή εξαγορά τοπικής εμβέλειας καναλιών δίνουν και παίρνουν.

Για την ιστορία, το Channel 9 βγήκε στον αέρα πριν 13 χρόνια ως ένα αμιγώς ενημερωτικό κανάλι με πληθώρα δελτίων ειδήσεων και εκπομπών. Το στήσιμό του έγινε από τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος είχε παρουσία και στη μετοχική σύνθεση του σταθμού, υπό την σκέπη του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά. Το εγχείρημα κράτησε μόνο για λίγους μήνες καθώς οι δύο πλευρές τα «έσπασαν», με το Channel 9 να παίζει όλη μέρα μόνο παιδικά.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2010, μετατράπηκε σε οικονομικό κανάλι, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη. Ούτε όμως εκείνη η προσπάθεια διήρκησε πολύ κι έτσι το πρόγραμμα του Channel 9 «κατέλαβαν» οι ζώνες τηλεμάρκετινγκ και κάποιες (ελάχιστες) εβδομαδιαίες εκπομπές, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια διάφορα ονόματα επιχειρηματιών και δημοσιογράφων έχουν ακουστεί, έστω και σε επίπεδο φημών, ότι θα αναλάμβαναν το κανάλι ,όπως της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Θέμου Αναστασιάδη, του Βίκτωρα Ρέστη, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του Ιβάν Σαββίδη και του Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς ο σταθμός να αλλάζει, εν τέλει, χέρια. Στην τωρινή του μετοχική σύνθεση υπάρχουν διάφορες υπεράκτιες εταιρείες (54,76%), η Μαρία Κοντομηνά (44,84%), ο Νίκος Ευαγγελάτος (0,29%) και εταιρείες του Δημήτρη Κοντομηνά (0,11%).

Το Channel 9 πλέον έχει φτάσει να μεταδίδει σε μια τυχαία μέρα μέχρι και 17 ώρες το 24ωρο τηλεμάρκετινγκ, με τα δελτία ειδήσεων να διαρκούν μετά βίας μια ώρα τη μέρα, παρά το γεγονός ότι η άδειά του είναι για ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Παίζει, μάλιστα, με τα ίδια σήματα και το ίδιο λογότυπο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το 2005.

Η τελευταία φορά που αξιοποιήθηκε σοβαρά το Channel 9 ήταν μετά την πώληση των 2/3 των μετοχών του Alpha από τον Δημήτρη Κοντομηνά στους Γερμανούς του RTL, ένα παρόμοιο deal δηλαδή με εκείνο που έγινε προ μηνός. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την πλευρά του πρώην ισχυρού άνδρα του Alpha για το μέλλον του Channel 9 αλλά και του -μη ενημερωτικού κι επίσης αναξιοποίητου- Καναλιού 9 της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: E-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Χάρις το Channel 9 και του Cosmos Tv (πρώην Channel 9 Θεσσαλονίκης) μάθαμε τα παιδικά του Nickelodeon όπως Μπόμπ Σφουγγαράκης, Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια, Τα στοιχεία της Μπλου, Rugrats κλπ. Μετά έπαιζαν άλλα παιδιά. Τώρα πια μόνο τηλεμάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη. Παίζει βέβαια και κάποιες παλιές εκπομπές του ALPHA όπως Άλλαξε το, Στην κουζίνα της μαμάς, Στη γειτονιά μας, Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σοβαρό πανελλαδικό θεματικό κανάλι με ιατρικά θέματα η τέχνης-πολιτισμού η ντοκιμαντέρ δεν έχουμε πάντως.
    Μπουχτήσαμε με τα τηλεμάρκετινγκ,την επανάληψη εκπομπών που τις δείχνει στο δεύτερο κανάλι που έχει ο ιδιοκτήτης του,μπουχτήσαμε επίσης εκπομπές που γυρίζονται από εταιρίες και τις βλέπουμε σε αρκετούς σταθμούς και σε διαφορετικές ώρες να παίζονται.
    Εδώ το SMILE που στην cosmote παίζει 24 ώρες το 24ωρο παιδικά ενώ στην Digea την μισή ημέρα παιδικά και την υπόλοιπη ημέρα τηλεμάρκετινγκ και Βελόπουλο....
    Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου πάντως.
    Αυτό το πράγμα που να φτιάχνεις ένα κανάλι και το χαλάς για να παίζεις τηλεμάρκετινγκ πάρα πολλές ώρες και να βάζεις ένα δελτίο η εκπομπή που την οποία την γράφει εταιρία και την δίνει σε πολλούς σταθμούς της χώρας και την βλέπεις σε διάφορες ώρες.
    Το ξεκίνησαν στο εξωτερικό πάνω από 10-15 χρόνια (όσοι έχουμε δορυφορικά το έχουμε δει που συνέβει).Στην γειτονική μας Ιταλία γίνεται μάχη με τέτοια κανάλια.
    Καθαρά κανάλια τηλεμάρκετινγκ υπάρχουν άφθονα όπως και από όλα τα κανάλια μας στο εξωτερικό.
    Ενημέρωση που να παίζει 24 ώρες μόνο ο ΣΚΑΊ θα έχει που φτιάχνει δεύτερο κανάλι.
    Στην Χώρα μας στροφές παίρνουν αν περάσουν 10 χρόνια και ύστερα.
    ευκαιρία είναι με τις θεματικές άδειες που θα δοθούν να φτιάξουν ωραία κανάλια και όχι μπάχαλα.
    Θεματικό κανάλι είναι το 4Ε και δικαιούται από τα πρώτα να την πάρει αν μπορέσει,το ΣΚΑΙ24 η NEWS24 που έρχεται.Αυτά ναι είναι θεματικά!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομη ομως και ο ΣΚΑΙ το καναλι που ετοιμαζει ειναι καναλι "κουρελου", αφου θα αναμεταδιδει τις ενημερωτικες εκπομπες του κανονικου ΣΚΑΙ και μονο τις ωρες που υπαρχουν ριαλιτι κλπ στον κανονικο ΣΚΑΙ θα υπαρχει πρωτογενες υλικο του ΣΚΑΙ24. Μεσοβέζικες λύσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !