Εννιά ακόμα επεισόδια για την Ευαγγελία Αραβανή

Κωνσταντίνος Κότσαρης
3

Είναι οριστικό. Μία φορά την εβδομάδα θα παρακολουθούμε στο ΟΡΕΝ το φιλόδοξο "Project Runway". Αντί για τα δύο επεισόδια της Πέμπτης και της Παρασκευής, το ακριβό πρότζεκτ θα περιοριστεί μόνο στις Παρασκευές, όπου θα έχουμε επεισόδιο αποχώρησης και όλα αυτά από την ερχόμενη Παρασκευή.

Σίγουρα δεν ήταν καλά τα μαντάτα για την Ευαγγελία Αραβανή προχθες στα γενέθλια της, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα καλή και ενημερωμένη στην παρουσίαση. Από την αρχή όμως υπήρχαν σκέψεις, στα μέσα του κύκλου, τα δύο επεισόδια την εβδομάδα να γίνουν ένα, καθώς όταν από τους 16 παίκτες που μπήκαν αρχικά στο παιχνίδι θα έμεναν οι 10 και μετά λιγότεροι, θα έπρεπε η πλοκή να γίνει πιο σφιχτή.

Η απόφαση να σπάσει σε δύο επεισόδια την εβδομάδα το Project Runway ήταν μια καινοτομία που έγινε στην ελληνική version (στο αμερικανικό "project runway" παίζεται μια φορά την εβδομάδα) για να εισάγει τον τηλεθεατή στο κόνσεπτ, το οποίο του ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

Είναι μια πολύ μεγάλη και ακριβή παραγωγή, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που όμως δεν κέρδισε το μερίδιο τηλεθέασης στο οποίο στόχευαν οι επικεφαλής του καναλιού. Η πρεμιέρα του σταθμού που έγινε στα τέλη Οκτωβρίου είχε αντίκτυπο στις τηλεθεάσεις του prime time, καθώς στα ανταγωνιστικά κανάλια οι πρεμιέρες σε σειρές και σόου έγιναν πολύ νωρίτερα (GNTM στις 10 Σεπτέμβρη, my stylerocks που έχει gala τις Παρασκευές επίσης 10 Σεπτέμβρη) και οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν. Επίσης του έλειπε το στοιχείο riality σε τέτοιο βαθμό που να ιντριγκάρει το κοινό.

Στέφανος Κωνσταντινίδης-gossiptv

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλύτερα ένα επεισόδιο. Έτσι όπως ήταν μέχρι τώρα το πρώτο επεισόδιο ήταν ψιλιβαρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω ποιος φωστήρας είχε την ιδέα να σπάσει η διαδικασία σε δυο επεισόδια. Κρίμα που το σόου αυτό δεν έχει επιτυχία. Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και αξιόλογα προγράμματα στο εξωτερικό. Ωστόσο εδώ έγιναν πολλά λάθη από την αρχή:

    1. ξεκίνησε αργά, όταν ήδη είχαν ξεκινήσει τα προγράμματα στον ανταγωνισμό.

    2. Σε αντίθεση με πολλούς, πιστεύω πως τα αρχικά επεισόδια, ως προς τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τη ροή και την αισθητική γενικότερα δεν ήταν καλά και έδειχναν μια πρόχειρη αντιμετώπιση. Θύμιζαν παλιές εποχές αντίστοιχων σόου (next top model στον αντ1 -δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο αντ1 σέβεται τα προγράμματα που φέρνει από έξω. Οι προσαρμογές του είναι πρόχειρες και αισθητικά τουλάχιστον φθηνές, από τα πλατό μέχρι τις διαδικασίες που αλλάζουν με τη δικαιολογία της προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα). Μια σύγκριση με την εικόνα που παρουσιάζει το φετινό GNTM στο Star -ή το x factor στον ΣΚΑΙ- είναι αρκετή για να να καταλάβει κανείς τι θα πει καλή και σύγχρονη παραγωγή. Βέβαια στα επόμενα επεισόδια στο project runway βελτιώθηκε πολύ η σκηνοθεσία το μοντάζ, η εικόνα, κ η ροή.

    3. Το σπάσιμο της διαδικασίας σε δύο επεισόδια ήταν μια αρνητική έκπληξη. Την πρώτη εβδομάδα, που πρέπει να κερδίσει κόσμο, έρχεται το κανάλι και πρωτοτυπεί με τα δύο επεισόδια, με αποτέλεσμα να βλέπεις στην πρεμιέρα το Project και όχι το Runway. Αυτό, σε συνδυασμό με

    4. Τη μεγάλη διάρκεια των πρώτων επεισοδίων (ειδικά αυτών με τη προετοιμασία) κούραζε τον τηλεθεατή. Πάντως, για το "3" και το "4" είναι λες κ τις αποφάσεις πήραν κάποιοι που είχαν δουλέψει σε αντίστοιχες παραγωγές σε προηγούμενα χρόνια σε άλλα κανάλια, όταν και η αισθητική και η "λογική" των προγραμμάτων ήταν διαφορετική, και με βάση τα όσα έκαναν τότε, πήραν και τώρα αντίστοιχες αποφάσεις και λειτούργησαν με παρόμοιο τρόπο. Δεν το γνωρίζω...αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς νέα πρόσωπα με νέες ιδέες επανέφεραν λογικές παλιές. Οι εποχές έχουν αλλάξει και απορώ πώς δεν το έχουν αντιληφθεί στα κανάλια όπως και ότι πλέον ο κόσμος είναι τόσο εξοικειωμένος με την ξένη tv, οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και οι ίδιοι πιο απαιτητικοί.

    5. Oi μέρες και οι ώρες προβολής. Δε φτάνει που ξεκίνησε πιο αργά το πρόγραμμα, όταν ήδη τα άλλα κανάλια έχτισαν κοινό, αλλά το βαλαν και απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό και μάλιστα τα πρώτα επεισόδιο προβάλλονταν και πολύ αργά, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια και το ότι δεν κατέληγε κάπου, δηλαδή στο runway, καταντούσε κουραστικό. Ακόμα και όταν άλλαξαν ώρα προβολήw, αυτό έγινε τη μέρα που μπήκαν στο nomads οι survivors (όταν και ανέβηκαν τα νούμερα) και βρέθηκε απέναντί του, κάτι που αφενός θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν πότε αυτοί θα μπουν στο παιχνίδι, αφετέρου δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν αν τελικά αυτή η αλλαγή ήταν σωστή, καθώς έγινε σε περίεργη στιγμή (αν γινόταν μια βδομάδα πριν μπουν οι νέοι παίκτες στο nomads ίσως είχε κερδίσει κοινό). Και οδηγούμαστε στο:

    6. Η απόφαση να γίνουν σε αυτό το σημείο ένα τα δύο επεισόδια είναι λάθος και έπρεπε να γίνει από την αρχή ή έστω την δεύτερη εβδομάδα και ΟΧΙ τώρα, στη μέση του παιχνιδιού, άκομψα. Αφού ξεκίνησαν έτσι, μπορούσαν να μειώσουν τη διάρκεια των δυο επεισοδίων (όπως ήδη έχει γίνει), να κάνουν βελτιωτικές αλλαγές και αλλαγές προγραμματισμού και να στήριζαν την απόφασή τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

    Η ΛΥΣΗ:
    Το πρόγραμμα θα μπορούσε να μεταφερθεί ΣΚ ή να παραμείνει σε καθημερινή με τον εξής τρόπο: Θα μπορούσαν να παραμείνουν τα δυο επεισόδια και να υιοθετηθεί η λογική του My style rocks και power of love. Τι εννοώ; Θα μπορούσε να κρατηθεί η επιλογή των δυο επεισοδίων (με μικρότερη διάρκεια και πιο σφιχτή ροή) να επιλεγεί μια μόνο μέρα προβολής την εβδομάδα (ακόμα και καθημερινή) και να παίζει ως εξής: Μεσημέρι ή απόγευμα το πρώτο μέρος (το επεισόδιο με την προετοιμασία των ρούχων) και το ίδιο βράδυ (ίσως στις 9 ή και πιο αργά) το runway, (όπως δηλαδή το αντίστοιχο Gala των τούρκικων εκπομπών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Συγκεκριμένο είναι για Σταρ ξεκάθαρα μαζί με της Ντίνας βέβαια.
    Βάση με αυτό που είδα και βλέπω χωρούσαν άνετα και τα δύο στο Σταρ.


    Το ξένο με το δικό μας έχει τεράστια διαφορά και το χαλάσανε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !