ΜΕGA: Η πλευρά της ενημέρωσης και η πλευρά της ψυχαγωγίας...

2

Το «μαύρο» έπεσε στο Mega,  και αυτοί που χαίρονται ιδιαίτερα είναι ποιοι άλλοι ,παρά οι, επί πολλά χρόνια, αντίπαλοί του καναλάρχες, μιας και έφυγε επιτέλους από τη μέση ένας σκληρός ανταγωνιστής που άφηνε τη λιγότερη τροφή γι' αυτούς στο πιάτο… Και τι κερδίζουν στο εξής;

Μα εκατομμύρια ευρώ από την πίτα της διαφήμισης που έπαιρνε το Mega επί 1,5 χρόνο παίζοντας μόνο επαναλήψεις από τα σήριαλ που άφησαν εποχή… Ένδειξη ότι ο κόσμος αγάπησε το Mega της ψυχαγωγίας.

Ισχύει όμως το ίδιο και με το Mega της ενημέρωσης;  Κατηγορηματικά όχι… Αν το Mega εξέπεμπε και πάλι, ο τομέας της ενημέρωσης θα έπιανε πάτο, καθώς, πολύ πριν από το «μαύρο», είχε υποπέσει σχεδόν σε καθολική ανυποληψία χάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατών του… Ειδήσεις, εκπομπάρχες, ακόμη και ρεπόρτερ πλήρωσαν από το 2010 και μετά την απαρέσκεια του κοινού που άρχισε να τους εγκαταλείπει κατά κύματα και ταυτόχρονα να εκφράζει αισθήματα θυμού και αγανάκτησης για αυτούς.  Εάν στις οθόνες του Mega ξαναεμφανιζόταν το σήμα του δελτίου ειδήσεων η θεαματικότητά του θα ήταν περιορισμένη. Σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι του καναλιού, πληρώνοντας τις αμαρτίες των ολίγων τοξικών τηλεπαραθυράτων δεν θα μπορούσαν να πείσουν επ' ουδενί το τηλεοπτικό κοινό ώστε να τους εμπιστευτεί, όπως πριν από το 2010.

Δεν είναι τυχαίο ,άλλωστε, ότι την περίοδο του «μαύρου» ζήτησαν από το τηλεοπτικό κοινό συγγνώμη για τη στάση τους απέναντι σε κοινωνικές ομάδες παρακαλώντας να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Η πλάκα είναι ότι αυτοί που ζήτησαν συγγνώμη δεν ήταν αυτοί που προξένησαν το κακό.

Οι πραγματικοί καταστροφείς (ολετήρες) της ενημέρωσης του καναλιού παρίσταναν και συνεχίζουν να παριστάνουν τις πάπιες. Και έτσι όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτό τον τόπο έφτασαν να την γλυτώνουν τα ξερά και να καίγονται τα χλωρά κλαδιά. Εάν οι ικανοί ρεπόρτερ του καναλιού ξαναεμφανίζονταν στην οθόνη του Mega θα πλήρωναν, θέλοντας και μη, τις αμαρτίες των αστέρων συναδέλφων τους που έσπειραν έχθρα και θυμό στην κοινωνία με τις νουθεσίες από τηλεοπτικής καθέδρας.  Δεν αποτελεί σχήμα λόγου ότι οι πολίτες έφτασαν μετά το 2010 να απεχθάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες και να εχθρεύονται τη φιλομνημονιακή (μέχρι βρασμού) στάση της ενημέρωσης που τους παρείχε το κανάλι εν αντιθέσει με τον τομέα της ψυχαγωγίας…

Έτσι, όσο πολύ αγάπησε ο κόσμος το ψυχαγωγικό Mega, τόσο πολύ περισσότερο μίσησε μετά το 2010 το ενημερωτικό Mega… Όλα εδώ τελικά πληρώνονται. Να λοιπόν και γιατί κάποιο νεότευκτο κανάλι ενώ χρησιμοποίησε δημοσιογράφους του Mega δεν πέτυχε και πολλά. Είναι άδικο για τους ρεπόρτερ του καναλιού να πληρώνουν αυτοί τη «νύφη» της καχυποψίας που αφορά κατά βάση τους τοξικούς τηλεαστέρες ,που έριξαν την ενημέρωση του καναλιού στα βράχια… Ευτυχώς που οι τελευταίοι εξακολουθούν να παραμένουν στα τηλεοπτικά αζήτητα. Ευτυχώς!

Του Θάνου Πασχάλη
Enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πόσο εμμονικο άρθρο?
    Συμφωνείς ή διαφωνείς για την. Ενημέρωση του Μέγκα, σε κάθε περίπτωση θα πήγαινε καλά ακόμα και τώρα γιατί πολύ απλά είχε τον τρόπο να επιχειρηματολογεί αυτά που έλεγε. Όσο κι αν δεν άρεσαν σε πολλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι ειδήσεις του mega είχαν πιάσει πάτο και έκαναν πολύ άσχημα νούμερα. Δεν βλέπω πουθενά καμία εμμονή στο άρθρο. Ποιος θα ξεχάσει τα ΑΤΜ με εικόνες από την Αργεντινή που τις παρουσίαζαν ότι είναι από το Σύνταγμα. Ο ορισμός της προπαγάνδας και η απόλυτη ξεφτίλα της δημοσιογραφίας. Το έκαναν Θυνταγμα. Τώρα αν στον από πάνω του άρεσαν αυτά τα καραγκιοζιλίκια αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !