Από ''του ομογενή'' πήγαμε στο ''παρόν''!

15

Κατά καιρούς ,η ελληνική τηλεόραση, πέραν του άθλιου από άποψης ποιότητας προγράμματός της, που δυστυχώς βρίσκει ανταπόκριση στο κοινό, μας έχει...πετάξει τα μάτια έξω και με άλλο τρόπο.
Τα παραδείγματα είναι πολλά, που αν τα βάζαμε κάτω θα γράφαμε μέχρι να μας μπει το 2019!

Αναφέρομαι ασφαλώς στα τραγικά και κυρίως εξόφθαλμα γραμματικοσυντακτικά λάθη που κοσμούν τα σουπεράκια σε εκπομπές και Δελτία! Η βιασύνη εκεί στα κοντρόλ και η απροσεξία κυριαρχούν ,όμως, παράλληλα, άνθρωποι είμαστε ,οπότε και η βιασύνη και η απροσεξία συγχωρούνται και διορθώνονται.

Εκείνο που δεν συγχωρείται είναι η ΑΓΝΟΙΑ. Και για δικό μας κακό, εκείνη υπερτερεί των παραπάνω. Μετά ,λοιπόν, του ''ομογενή'', που πριν λίγες μέρες έδινε κι έπαιρνε σε ΟΛΑ τα κανάλια κι ΟΛΑ τα έντυπα, με αφορμή τη δολοφονία Κατσίφα, ήρθε ο ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί να δώσει ''το παρόν'', και να (μου) δώσει πάλι τροφή να...εκραγώ.

Όχι, δεν μου φταίει ο ΑΝΤ1 ούτε φυσικά είναι εκεί το πρόβλημα. Ο ΑΝΤ1 και το ''Πρωινό'' ,ήταν απλά μια ακόμη κακή αφορμή για να ξαναμιλήσουμε σήμερα για την αμορφωσιά που στοιχειώνει την έρμη ελληνική tv. Γιατί ,πιστέψτε με, το κάθε λάθος που πετάγεται στην οθόνη, έχει τη δική του βαρύτητα, και κυρίως το κάθε λάθος φανερώνει ,εκεί που πρέπει, το αν έγινε...βιαστικά ή αν έγινε επειδή...''δεν βαριέσαι, έτσι το 'μαθα να το γράφω!'' .

Και το ''παρόν'' ,μου δείχνει πως ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Και του ''ομογενή'' το ίδιο.
Και το σίριαλ αυτό θα δίνει...το παρών με μεγάλα νούμερα και στο μέλλον!

Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Χα χα ζητας απο μια εκπομπη που η παρουσιαστρια μπερδευε το αιγαιο με το αιγιο να γνωριζει τις ουσιαστικοποιημενες μετοχες? Δεν πειραζει εκανε τους παρευρισκομενους πραγματα. 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου αρθρογράφε,

    όταν κάνεις ολόκληρο άρθρο για κάτι που δεν ξέρεις ή που δεν μπήκες καν στον κόπο για να ψάξεις, τότε δεν αξίζει καν τον κόπο να βάζεις μεγαλεπήβολους τίτλους...

    Το παρόν είναι ολόσωστο. Είναι ουδέτερο και ναι θέλει με ο. Δήλωσε το παρόν. Με ω που υπονοείτε, θέλει το αρσρνικό, ο παρών. Εγώ δηλώνω ότι είμαι παρών.

    Ψάξτε λιγάκι πριν γράψετε ό,τι γράψετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Κύριε αρθρογράφε, η εφημερίδα "Το Παρόν" γράφεται με ω;;;

    Καλό είναι να αναθεωρήσετε με update το άρθρο σας και να ζητήσετε συγγνώμη και όχι να διαγράψετε την ανάρτηση καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τα σχόλιά μας.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δίνω το «παρών» παρευρίσκομαι κάπου, συμμετέχω.

    Μανώλη, μη μασάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Steve 13, άνοιξε κι εσύ καμιά γραμματική... Σου προτείνω τη γραμματική του Τζαρτζάνου. Εμ και δεν γνωρίζετε, εμ και το παίζετε και ξερόλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκωσαν όλοι οι αγράμματοι στα σχόλια και κουνάνε και δάχτυλο. Δίνω το παρΩν! Μάλλον εσύ δεν έχεις ανοίξει Τζαρτζανο ποτέ 8.41.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ο Steve 13 έχει δίκιο.

    Ουσιαστικοποιημένη μετοχή είναι. Θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω.

    Πάντα ενδιαφέρουσα η ελληνική μας γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίνω το «παρών» (με εισαγωγικά) μεταφορικά σημαίνει εμφανίζομαι κάπου, δηλώνω την παρουσία μου, παρίσταμαι.

    Δίνω το παρόν σημαίνει στην κυριολεξία δίνω το τώρα. Άρα αυτή η πρόταση είναι λάθος και κυριολεκτικά και μεταφορικά, όταν θέλουμε να δηλώσουμε ότι κάποιος εμφανίστηκε σε ένα μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι έγινε; Κατάπιαν τη γλώσσα τους οι Τζαρτζανοι; Που συνεκριναν τη φράση δίνω το παρών με την εφημερίδα το παρόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά το λένε. Δίνω το παρών με την έννοια παρεβρίσκομαι/εμφανίζομαι κάπου, θέλει ω. Και πες αυτό είναι δύσκολο το κάνουν λάθος πολλοί. Κάνουν όμως και πιο απλά συντακτικά ή γραμματικά λάθη. Και δικαιολογία δεν έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοι μου δεν περιμενα απο σας που με παροτρυνατε να ανοιξω Τζαρτζανο, το εχω κανει στα μαθητικα μου χρονια επισταμενως.. Σας αντιπροτεινω εγω λοιπον να κοιταξετε το κεφαλαιο με τις ουσιαστικοποιημενες μετοχες και την εννοια του δινω το παρον και δινω το παρων. οταν μιλαμε για την εννοια του παρευρισκομαι και θελουμε να πουμε οτι δινω το παρων ειναι με ωμεγα.Μιλαμε δηλαδη για ανθρωπο που παρευρισκεται οχι για πραγμα. Συν οτι δε μιλαμε για το παρον με την εννοια του τωρα (χρονικη εννοια). Προτου κραξετε λοιπον τσεκαρετε τις γνωσεις σας. Πολυ φιλικά. Καλό βραδυ σε ολους αγαπητοι συναναγνωστες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συν οτι η εφημεριδα το παρον εννοει το χρονικο σημειο του τωρα οχι το γεγονος οτι βρισκομαι. Το ενα ρημα ειναι το αρχαιο ειμί και το αλλο το είμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Αίγιο ανήκει στα ψάρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι θέμα εισαγωγικών, δηλαδή: δίνω το παρόν = δίνω το "παρών". Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλα πείτε την αλήθεια.... Ο ΑΝΤ1 σας έβαλε να γράψετε ως επιχείρημα ότι το παρόν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ουδέτερο κ να το συγκρίνετε με τον τίτλο της εφημερίδες...μπας κ σωθεί η ασχετοσύνη τους... Χάχα α... ΕΛΕΟΣΣΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !