Mediatown: Αδικημένη η ''Φριτέζα'', Υπομονετικό το STAR, Η προσπάθεια της Ελεονώρας, Αμφιλεγόμενο το Dot, Έξυπνη κίνηση ο ΣΚΑΪ ,και δυνατό κουίζ..

Κωνσταντίνος Κότσαρης
4

Εδώ είμαστε και αυτή την Τετάρτη στο "Mediatown",στην κλασική μορφή της στήλης κάνοντας μία βόλτα από διάφορα τηλεοπτικά στέκια αυτού του μιντιακού μας τοπίου.
Για πάμε...


Αδικημένη Φριτέζα

To "Πέτα τη Φριτέζα" θεωρώ πως είναι η καλύτερη κωμική σειρά των τελευταίων 5 χρόνων, με ένα κείμενο που διακατέχεται από συναίσθημα, ατάκες, και ενδιαφέρουσα πλοκή. Τα πλάνα είναι μαγευτικά, η σκηνοθεσία άρτια, ενώ το cast αποτελείται από πολύ δυνατούς κλασικούς ηθοποιούς και ταλαντούχα νέα πρόσωπα.

Δυστυχώς, σε επίπεδο τηλεθέασης αδικείται ελέω κακής συνολικής πορείας του ΑΝΤ1. Αυτή η σειρά στο Mega πριν 5 χρόνια θα έκανε 40%, αλλά δυστυχώς αν δεν υπάρχει μία ροή στο πρόγραμμα που να φέρνει τηλεθεατές στο κανάλι, τότε χαντακώνεται ακόμη και ένα διαμαντάκι. Ελπίζω μόνο να εκτιμηθεί πως το συγκεκριμένο project φέρνει τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις στο prime time του σταθμού. 


Η υπομονή έφερε αποτελέσματα...

Το STAR τα κατάφερε! Μετά από πολλά χρόνια υπομονής μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολύ σημαντικές ζώνες με υψηλές τηλεθεάσεις. Το μυστικό είναι πως χρόνο με τον χρόνο προσπαθεί να "χτίσει" και από κάτι καινούργιο, χωρίς να κάνει τα κεκτημένα του. Το "Next top model" είναι μία άρτια παραγωγή, που κατάφερε από το πρώτο επεισόδιο να γίνει talk of the town, επειδή φρόντισε να έχει όλα τα στοιχεία που θα το κάνουν να συζητηθεί. Η στήριξη στη Ζήνα Κουτσελίνη όλα αυτά τα χρόνια και η παραμονή της με το ίδιο concept και την ίδια θεματολογία ,έφερε σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται αρκετά μπροστά από την Τατιάνα Στεφανίδου. Το ότι δόθηκε πράσινο φως στη "Φωλιά των κου κου" για δεύτερη χρονιά φάνηκε η πιο σωστή κίνηση, αν κρίνουμε πως τις περισσότερες μέρες η διαφορά με το πρωινό του ΑΝΤ1 είναι πολύ μικρή. Και μην ξεχνάμε πως το δίδυμο Καραβάτου-Κατούλης παίρνουν καθημερινά lead in κοντά στο 5%, κάτι που αποδεικνύει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της της εκπομπής. Το "Shopping Star" σαρώνει, επειδή τα στελέχη του σταθμού πριν κάποια χρόνια αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην απογευματινή ζώνη ένα νέο φορμάτ διαφορετικό από τα άλλα, και να σκεφτούν να τοποθετήσουν τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο στο πιο καίριο πόστο. 

Και ο ΣΚΑΪ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει τη δυναμική του, με τη διαφορά ,όμως, πως το κανάλι του Φαλήρου "ξεφουσκώνει" γρήγορα, ενώ το STAR αναπτύσσεται διαρκώς...


Η νέα προσπάθεια της Ελεονώρας 

Η Ελεονώρα Μελέτη ανήκει στην κατηγορία των παρουσιαστών που μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει  "πολυεργαλείο"   ,με αποτέλεσμα να θεωρείται "διαμάντι" για έναν τηλεοπτικό σταθμό που την έχει στην κατοχή του. Έχει τη δυνατότητα  να "ακροβατεί" ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Είναι μια παρουσιάστρια που πάνω από  όλα είναι δημοσιογράφος με σωστά ελληνικά, ισχυρή άποψη έχοντας το θάρρος της γνώμης της  - το κοινό θέλει και αναζητά τέτοιους ανθρώπους- ,και για αυτό αξίζει να έχει θέση στην τηλεόραση. 

Τη φετινή σεζόν μας συστήνεται ξανά στη βραδινή ζώνη του Αlpha με το "Μετά τα μεσάνυχτα", μια εκπομπή που δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις late  night έτσι όπως τα  έχουμε συνηθίσει, αλλά μας θυμίζει έντονα τη θεματολογία των "Πρωταγωνιστών" του Μega αλλά με έντονο το  δημοσιογραφικό στοιχειό, εστιάζοντας σε κοινωνικά θέματα της επικαιρότητας. Τα "Μετά τα μεσάνυχτα" βασίζεται σε ιστορίες ανθρώπων που έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν.H εκπομπή έχει παρά πολύ καλή ροή και δεν σε κουράζει ,ωστόσο, η Ελεονώρα πρέπει να βρει λίγο τον εαυτό της και να εκφράζει την άποψή της έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει μέσα από τα social media και τις συνεντεύξεις .

Υ.Γ. : Τραγική στιγμή της εκπομπής η καλεσμένη από το "Next top model" με τις πλαστικές. Προσωπικά, δεν θεώρησα λάθος που πήγε καλεσμένη (έχουμε πει πως όλοι έχουν δικαίωμα στο να μιλάνε), αλλά το γεγονός πως η Ελεονώρα δεν μπόρεσε να εκφράσει τον απαραίτητο αντίλογο. 

Καλές συνεντεύξεις, αλλά...

Πριν το "μπαμ" του διαδικτύου ο μοναδικός τρόπος που τα διάσημα πρόσωπα μπορούσαν να προβάλλουν  και να προωθήσουν  τον  εαυτό τους και τη δουλειά τους εκτός από την τηλεόραση ήταν τα περιοδικά , και για αυτό είχαν άλλη βαρύτητα από ό, τι έχουν σήμερα . Η πορεία του διδύμου Ζαμπέτογλου-Αναγνωστόπουλου στα περιοδικά είναι γνώστη  και συγκεκριμένα εργάζονταν για  χρόνια  στο ιστορικό "Down Town". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία τόσο στις συνεντεύξεις όσο  και στον χειρισμό των "celebrities" .Μετά την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα και την πτώχευση του περιοδικού, το δίδυμο είχε τη φαεινή ιδέα να μεταφέρει το περιοδικό  στην τηλεόραση, κάτι που ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή  .Η ιδέα αυτή προσπάθησε να αντιγραφεί από πολλά κανάλια άλλα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. 

Το δίδυμο Ζαμπέτογλου-Αναγνωστόπουλου έχει τρομερή χημεία ,αυτοσαρκάζονται και έχουν την αίσθηση του χιούμορ, με τον  έναν να συμπληρώνει  τον άλλον. Η επιτυχία της εκπομπής βασίζεται  στις συνεντεύξεις διότι προκύπτουν πάντα τίτλοι και έχουν πληροφορία. Η υπόλοιπη θεματολογία δεν εμφανίζει κάποιο ενδιαφέρον, διότι είναι στήλες κλασικού πρωινάδικου με την διαφορά ότι τις εμφανίζουν με έναν εναλλακτικό τρόπο που μπορεί να μην ενδιαφέρει το τηλεοπτικό κοινό. 

Ίσως μία αναπροσαρμογή σε κάποια σημεία δεν θα έβλαπτε...


Ο ΣΚΑΙ πήρε μπρος...

Σχεδόν σίγουρο είναι πως ο ΣΚΑΪ στο Β μισό της σεζόν ετοιμάζει την ελληνοτουρκική εκδοχή του "Survivor". Προσωπικά, πιστεύω πως αυτή η λύση είναι η μοναδική για να γλυτώσει ο τρίτος κύκλος του παιχνιδιού από βέβαιη πανωλεθρία, και αυτό δείχνει για ακόμη μία φορά τα αντανακλαστικά του Αντζούν. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί ο ΑΝΤ1 δεν σκέφτηκε να πράξει κάτι ανάλογο με το "Nomads", όπως το επεξεργαζόταν πριν από κάποιους μήνες (δες εδώ). Σίγουρα με κάτι τέτοιο, θα μπορούσε ο ΑΝΤ1 να έχει αποφύγει τα φετινά 12άρια...


Κουίζ

Παρουσιαστής και δημοσιογράφος έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με ανώτερή του, με αποτελέσματα αυτή να τον προωθεί. Εκείνος έχει αρχίσει στον τηλεοπτικό σταθμό που βρίσκεται να κατέχει σημαντική θέση. Ίσως και αυτό είναι ένα από τα πολλά που αύριο-μεθαύριο θα της καταλογίσουν για τη λύση της συνεργασίας τους...

Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα, που θα είναι και η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου. Να είστε καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας...

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συμφωνώ για το Σταρ το καλύτερο κανάλι...και το μοναδικό που βάζει ώρα Λες ταινίες χρονιά τώρα...Να βλέπουμε κι εμείς οι νέοι κάτι που δε παρακολουθούμε σιριαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως πολύ αδικημένη η φριτέζα όπως και όλες οι σειρές του Αντ1. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ έχει γενικότερο θέμα φυσιογνωμίας.
    Έχει απολέσει την φυσιογνωμία του leader, που κατείχε κάποτε, εναλλασόμενος στην κορυφή με το MEGA.
    Δεν διάβασε τον ανταγωνισμό ορθά με αποτέλεσμα τα τελευταία 2 χρόνια παρά την μεγάλη επένδυση σε πρόγραμμα να υφίσταται κυριολεκτικά βατερλώ, ειδικά στο πράιμ τάιμ.
    Στην πραγματικότητα βρίσκεται στην θέση του ALPHA την δεκαετία του 2000, όπου παρά την μεγάλη επένδυση σε πρόγραμμα ήταν ο τρίτος παίκτης, πολύ πίσω από το πρωταγωνιστικό δίδυμο.
    Κατά πρώτον στην μυθοπλασία δεν πάει καλά πλην της απογευματινής σαπουνόπερας πριν τις ειδήσεις. Η Επιστροφή κινείται μέτρια, όπως και η Φριτέζα.Η τελευταία έχει καλό καστ (αν κα σε επίπεδο δευτεραγωνιστών μοιάζει με σύναξη του Αστέρα Ραχούλας) αλλά σεναριακά δεν μπορεί να κάνει την έκπληξη όπως π.χ. το Στο παρά πέντε ή το Κάτω Παρτάλι.
    Το NOMADS είναι ήδη μεγάλη αποτυχία.
    Ακόμα και στην πρωινή ζώνη υπάρχει κόπωση καθώς στο σύνολο Καλημέρα ελλάδα και το Πρωινό είναι στην δέυτερη θέση.
    Εντωμεταξύ η επιστροφή στην θέση του leader είναι πολύ δύσκολο.
    Διότι ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ έχουν ενδυναμωθεί.
    Στο παιχνίδι μπάινει το OPEN.
    Ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μέσω της 6ης άδειας δεν θα επιστρέψει στον αέρα ένα νέο MEGA, απαλλαγμένο από βάρη και με προίκα την χρυσή ταινιοθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοειται πως ο ανταγωνισμος θα ηταν εντελως διαφορετικος αν στο παιχνιδι της τηλεθεασης υπηρχε και το Μεγκα.
    Οσον αφορα στον αντ1 το προβλημα ειναι οτι παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του προσωπικου καποια στελεχη (θελω να πιστευω απο ασχετοσυνη κι οχι δολο) σπρωχνουν το καναλι στο γκρεμο. Δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !