«Φριτέζα» γέλιου με αντιθέσεις και ευτράπελα

0
O τίτλος της σειράς "Πέτα τη φριτέζα" ανήκει στον σεναριογράφο Γιώργο Κρητικό. Δική του ιδέα ήταν και άρεσε σ' όλους μας» αναφέρει ο σκηνοθέτης της νέας αυτής φιλόδοξης σειράς του ΑΝΤ1 Ανδρέας Μορφονιός, προσθέτοντας: «Η Φριτέζα είναι μια σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού Ταβερνιάρη με τον φέροντα ευρωπαϊκό αέρα σεφ. Φριτέζα ίσον πέτα το παλιό πίσω και προχώρα μπροστά. Μια τέτοια σημασία έχει για το Γιώργο Κρητικό και γι' αυτό πρότεινε και τον τίτλο αυτόν».

Το στόρι είναι βασισμένο σε ισπανική σειρά και στα 60 επεισόδια που θα προβληθούν θα δούμε πολλούς χαρακτήρες να μπλέκονται σε έρωτες, ευτράπελα και συγκινητικές στιγμές. Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκεται ένας εγνωσμένης αξίας σεφ, ο οποίος μαθαίνει ότι ο άνδρας που τον μεγάλωσε δεν είναι ο πραγματικός του πατέρας. Οπως αναφέρει ο Ανδρέας Μορφονιός, «ο πολύ επιτυχημένος αυτός σεφ καλείται από τον ετοιμοθάνατο πατέρα του στο σπίτι του στην Αθήνα για να του εξομολογηθεί ένα μυστικό.

Του λέει ότι δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας και πως ο πραγματικός είναι ένας φίλος του που κάποτε είχαν μοιραστεί την ίδια κοπέλα και βρίσκεται τώρα σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Πελοπόννησο, τον οποίο και πρέπει να βοηθήσει γιατί είναι οικονομικά κατεστραμμένος.

Και ενώ ο σεφ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτό που του συμβαίνει, ξαφνικά δέχεται την επίσκεψη της πρώην συζύγου του, η οποία του αφήνει τον 16χρονο γιο του γιατί έχει ξαναπαντρευτεί και πρέπει να φύγει στο Ντουμπάι. Ο σεφ βρίσκεται με ένα παιδί στα χέρια του και την υποχρέωση να πάει να δει τον βιολογικό του πατέρα και να τον βοηθήσει.

Τον βρίσκει, δεν του αποκαλύπτει ποιος είναι και του προτείνει να αγοράσει την ταβέρνα του που δεν πάει καθόλου καλά. Κάπου εδώ θα αρχίσει η σύγκρουση της συμβίωσης των δύο αυτών εντελώς αντίθετων ανθρώπων σε σκέψη και σε κοσμοθεωρία. Ο ένας έρχεται από την Ευρώπη, ο άλλος μυημένος στον επαρχιακό τρόπο ζωής, με κολλημένα μυαλά θα λέγαμε. Οι εξελίξεις θα 'ναι καταιγιστικές».

Κατά τον Ανδρέα Μορφονιό δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες ως προς την προσαρμογή του ξένου φορμάτ στα ελληνικά δεδομένα. «Είμαστε μεσογειακοί λαοί και είμαστε αρκετά κοντά με τους Ισπανούς. Σαφώς και ο Γιώργος Κρητικός έχει αλλάξει πράγματα βάζοντας τη δική του σφραγίδα σε μια ιδιαίτερα καλογραμμένη σειρά».

Κατά τα άλλα, ο γνωστός σκηνοθέτης δεν κρύβει το άγχος του για την αποδοχή της σειράς από το κοινό. «Σε κάθε καινούργια σειρά έχω άγχος. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα δεχθεί ο κόομος και τι διάθεση έχει τη δεδομένη στιγμή. Εχουμε δει στο παρελθόν πολλές καλοδουλεμένες σειρές, οι οποίες δεν περπατήσανε γιατί ενδεχομένως δεν κάνανε αυτό που λέμε κλικ στον τηλεθεατή».

Ο έμπειρος σκηνοθέτης εξήρε την προσπάθεια όλων των καναλιών στο κομμάτι της μυθοπλασίας. «Είναι πολύ θετικό σημάδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χαρακτηρίζεται από τη μυθοπλασία. Η κρίση χτύπησε τη μυθοπλασία γιατί, όπως και να το κάνουμε, μια αειρά έχει κόστος για να γυριστεί. Ενώ ένα τηλεπαιχνίδι και στοιχίζει πολύ φθηνότερα και καλύπτει περισσότερες ώρες προγράμματος. Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν να εγκαταλείψει ο κόσμος την τηλεόραση, μια και έχασε την πλέον αγαπημένη του συνήθεια. Γι’ αυτό και ξαναγυρίζουμε πάλι στη μυθοπλασία. Ας ελπίσουμε όπ αυτήν τη φορά θα πάνε όλα καλά».

Για τον Ανδρέα Μορφονιό η «Φριτέζα» είναι ένα στοίχημα για τον ΑΝΤ1 μια και, όπως μας επεσήμανε, είναι από τις ακριβό­τερες νέες παραγωγές του καναλιού, που «φέτος επενδύει στη μυθοπλασία και κα­λά κάνει κατά την άποψη μου γιατί η μυθο­πλασία είναι αυτή που του είχε δώσει πολ­λές πρωτιές τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή: TV Έθνος

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !