Mediatown: Δυνατή Σάσα με αδύναμη ομάδα, μη αναστρέψιμη η κατάσταση στον ΑΝΤ1, μεσημεριανή Καινούργιου, υπομονετικό STAR, Βερύκιος

Κωνσταντίνος Κότσαρης
4

Εδώ είμαστε και αυτή την Τετάρτη πιο πιστοί από ποτέ στο ραντεβού μας. Και σήμερα το τηλεοπτικό καλαθάκι μας είναι πλούσιο και είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης. Για πάμε...


Δυνατή Σάσα με άοσμη ομάδα

Το "Oh la la" της Σάσας Σταμάτη είναι εδώ και δύο Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΙ και τα πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει. Η Σάσα Σταμάτη είναι εξαιρετική σε αυτό που κάνει και δεν έπεσε στην παγίδα της κεντρικής παρουσιάστριας, στο να αποβάλλει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά που διέθετε ως "πανελίστρια", εξωραΐζοντας τον εαυτό της. Αντίθετα, εμφανίστηκε στον αέρα με την γνωστή ανατρεπτικότητά της και μας κέρδισε. Πολύ δυνατή είναι και η θεματολογία, αφού γίνεται προσπάθεια για πρωτογενή αποκλειστικά θέματα, σε αντίθεση με το "Εδώ". Στις αδυναμίες θα μπορούσαμε να σημειώσουμε την εμμονή με τα ριάλιτι του ΣΚΑΙ, το κακό πλατό και την αδιάφορη ομάδα. Το πάνελ της Σάσας είναι πολύ άνευρο και δεν έχει καμία σχέση με τη δυναμική που έχει αναπτύξει το αντίστοιχο της εκπομπής "Αποκαλυπτικά". Το κανάλι του Φαλήρου δεν φρόντισε να στελεχώσει τη νέα εκπομπή με πρόσωπα που έχουν εκτόπισμα και τα σχόλια τους θα προκαλέσουν ντόρο και συζήτηση. Όσον αφορά τη Γεωργία Γεωργίου, τα λόγια είναι περιττά. Όσοι την επέλεξαν, θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Πάντως, το ότι η εκπομπή έχει καταφέρει να βρίσκεται στα νούμερα κοντά στα "Αποκαλυπτικά" είναι άθλος, αφού η δεύτερη εκπομπή βρίσκεται στο ίδιο πόστο επί 5 χρόνια και έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη δυναμική. Όλα θέλουν χρόνο για να στηθούν, αρκεί να μην προχωρήσει ο ΣΚΑΙ σε περίεργα κοψίματα.


Κατάσταση που δεν σώζεται...

Η κατάσταση για τον ANT1 φαίνεται πως είναι αναστρέψιμη και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σώσει την κατάσταση. Οι λανθασμένες κινήσεις πληρώνονται, όπως τα αδικαιολόγητα κοψίματα, το πράσινο φως σε κακές παραγωγές και η καθυστέρηση των νέων προγραμμάτων. Είναι αναμενόμενο να μην τα πάει καλά η νέα εκπομπή του Έκτορα Μποτρίνι, όταν απέναντι το "Master chef" δύο μήνες τώρα έχει κατακτήσει το κοινό του (Μπράβο και στο STAR για την κίνηση-ματ να βάλει το ριάλιτι μαγειρικής του τη Δευτέρα, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό). Νομίζω το καλύτερο που έχει να κάνει ο Γιάννης Λάτσιος για να σώσει την κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα παραγωγή είναι να τη μετακινήσει τις Κυριακές, από τις οποίες λείπει το ομοειδές μαγειρικό πρόγραμμα.

Αλλά και οι "Ράδιο Αρβύλα" δεν κατάφεραν στην πρεμιέρα της Δευτέρας να εντυπωσιάσουν, αφού επέστρεψαν πιο κουρασμένοι από ποτέ. Καμία σχέση η ευρηματικότητα της εκπομπής του Νοεμβρίου με αυτή της Δευτέρας. Τέλος, είναι πια ξεκάθαρο πως το κόψιμο του "Late night" με τον Γιώργο Λιάγκα δεν είχε κανένα λόγο να γίνει, αφού και ο Αντώνης Κανάκης δεν έκανε καλύτερα νούμερα από όσα θα μπορούσε να κάνει ο πρώτος. Μη ξεχνάμε πως το "Late night" απέναντι από τον τελικό του "The Voice" σημείωσε τα ίδια νούμερα με τους "Ράδιο Αρβύλα". Το σίγουρο είναι πως εκπομπές με καλές βάσεις θέλουν "χτίσιμο" και όχι απρόσμενα κοψίματα. 



Υψηλή δυναμική σε λάθος ζώνη...

Το "Φτιάξε καφέ να στα πω" της Κατερίνας Καινούργιου έχει αποκτήσει μία ικανοποιητική δυναμική. Σε αυτό έχουν συμβάλλει τα δυνατά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, οι ιντριγκαδόρικες τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και τα "Διλήμματα". Μία εκπομπή που καταφέρνει να σημειώνει αξιοπρεπή νούμερα τηλεθέασης και ειδικά το 13% της Δευτέρας στα νεανικά κοινά κρίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Έχει "πέσει" πολύ δουλειά για αυτό το project και σιγά σιγά αναγνωρίζεται η αξία της.

Αυτό που, βέβαια, θεωρώ ότι θα μπορούσε να απογειώσει τελείως την εκπομπή είναι η μετακίνηση στη μεσημεριανή ζώνη. Τα ρεπορτάζ, αλλά και οι ενότητες της εκπομπής ταιριάζουν περισσότερο με αυτά που θέλει να δει το κοινό το μεσημέρι και όχι το πρωί. Στη ζώνη αυτή, η Κατερίνα Καινούργου θα μπορούσε να περνάει άνετα την Ελένη Μενεγάκη στα νούμερα τηλεθέασης και αυτό θα ήταν και η καλύτερη εκδίκηση που θα μπορούσε να πάρει από τον ALPHA. Στην παρούσα φάση, η Φαίη Σκορδά δύσκολα θα αποχωριστεί την πρωτιά, παρά την εμφανή πτώση στα νούμερα τηλεθέασης. Νομίζω πως η Άλκηστις Μαραγκουδάκη πρέπει να σκεφτεί σοβαρά μία τέτοια αλλαγή.



Η τεράστια νίκη της Ζήνας...

Τα καλά πρέπει να αναγνωρίζονται και να τονίζονται! Δεν μπορούμε να μην τονίσουμε πως το STAR φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν του. Ξεκινώντας με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, να σημειωθεί πως τους πρώτους μήνες της παρουσίασης της σημείωνε μονοψήφια, με αποτέλεσμα να δημοσιεύματα για επικείμενο κόψιμο να κυριαρχούν. Ο σταθμός δεν βιάστηκε και έκανε υπομονή παρά τα τραγικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα μέσα στην πρώτη σεζόν να αρχίζει σιγά σιγά το πρόγραμμα να βρίσκει το κοινό του. Πλέον, βαδίζει στην τρίτη σεζόν και τα νούμερα τηλεθέασης είναι κάτι παραπάνω ικανοποιητικά με τον Φεβρουάριο να σημειώνει ποσοστά-ρεκόρ για τη μεσημεριανή ζώνη του STAR.

Η επιτυχία κατά 50% ανήκει στη Ζήνα Κουτσελίνη και στην ομάδα της για την σκληρή δουλειά, αλλά και την υπομονή που έδειξε το STAR που δεν μπήκε στη λογική των γρήγορων κοψιμάτων, όπως βλέπουμε να εφαρμόζει ο ανταγωνισμός. 



Το βαρέλι της TV δεν έχει πάτο...

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τη φράση "Αποτυχημένος καράφλας" που χρησιμοποίησε ο Δήμος Βερύκιος για τον Νίκο Μουτσινά μετά το κόψιμο του "Sunday Live". Τι να πει κανείς για αυτό τον άνθρωπο που καθημερινά αποδεικνύει πως το βαρέλι της tv δεν έχει πάτο. Η εμμονή με τον Μουτσινά είναι γνωστή, αλλά το να πανηγυρίζει κανείς με τέτοια χαιρεκακία για το κόψιμο ενός ανθρώπου δείχνει το ήθος και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου. Αλλά τι να περιμένεις από έναν δημοσιογράφο, που όλος ο ALPHA τον κατηγορεί στους διαδρόμους και από έναν άνθρωπο που προβάλλει στον άμοιρο τηλεθεατή ένα τελείως διαφορετικό προφίλ από αυτό που πραγματικά είναι και ο νοών νοείτω...

Αυτά και για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη και μη ξεχνάτε πως πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα και όσοι χρειάζονται ξεκούραση, θα την έχουν. 

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εκεί που γράφεις για Βερύκιο Μουτσινά, καλύτερα βάλε κόψιμο της εκπομπής ενός ανθρώπου. Κόψιμο ανθρώπου είναι σα να έπιασε κόψιμο το Μουτσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα, πλην Κουτσελίνη, Άγγελε. Εκπομπή εμπορευματοποίησης ανθρώπινου πόνου, κηδειών κλπ. Τι άλλο να πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποκλίνομαι στο προηγούμενο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω με ολα οσα λετε,πρωτον η εκπομπη της Σασας πρεπει να αλλαξει λιγο θεματολογια να αφησει τις πολλες συνεντευξεις παλιων ηθοποιων και να βαλουν περισσοτερο κοτσομπολιο και τηλεοπτικο ρεπορταζ γιατι ειδικα απο το δευτερο δεν εχει καθολου κ η Σασα ειναι μανουλα σε αυτα,κ φυσικα οταν λεμε τηλεοπτικο ρεπορταζ δεν εννοουμε προωθηση των ριαλιτι του καναλιου,απο την ομαδα να κρατησουν μονο τον Μηλιογλου κ να φερουν στη θεση τους τηλεκριτικους π.χ Ποσειδονα Γιαννοπουλο κ Αφροδιτη Γραμμελη,γενικως να κανουν μια εκπομπη τυπου αποκαλυπτικα.Το χελς κιτσεν πρεπει οντως να παει κυριακη η και σαββατο οποιαδηποτε αλλη μερα ειναι καταδικασμενο στην αποτυχια κ δε του αξιζει κ οντως η Καινουργιου θα ταιριαζε πολυ μεσημερι η θεματολογια της εκπομπης ταιριαζει περισσοτερο σε μεσημεριανη εκπομπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !