Αντώνης Κανάκης: «H τηλεθέαση δεν αποτελεί προτεραιότητα μου και αυτό είναι κάτι που ξεκαθάρισα προς το κανάλι»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Απόψε ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει με τους Ράδιο Αρβύλα και λίγο πριν τον δούμε στις οθόνες μας μίλησε στην lifo.gr και στον Γιάννη Πανταζόπουλο για το νέο του ρόλο στον ΑΝΤ1 και τι περιλαμβάνει, αλλά και τη νέα εκπομπή που θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη.

Η επέκταση της συνεργασίας σας με τον ΑΝΤ1 έρχεται να λειτουργήσει και ως ευκαιρία οικοδόμησης ενός νέου προγράμματος, πιο κοντά στη δική σας φιλοσοφία;
Στη βραδινή ζώνη, ελπίζω πως ναι. Στην αρχή, το μεγαλύτερο κομμάτι της βραδινής ζώνης θα φιλοξενεί δικά μου πράγματα, και κυρίως το «Ράδιο Αρβύλα». Στο μέλλον όμως είναι πολύ πιθανό να επιμεληθώ και άλλες εκπομπές, διαφορετικών παρουσιαστών, οι οποίες όμως, όπως είπατε και εσείς, θα έχουν κάποια συγγένεια με τη δική μου φιλοσοφία στην τηλεόραση.

Πώς πείστηκε ο Αντώνης Κανάκης να αναλάβει την late night ζώνη του ΑΝΤ1 και τι ακριβώς σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο;

Εδώ και καιρό, μού έχει εκφραστεί η επιθυμία αυτή του καναλιού και τον τελευταίο καιρό το συζητήσαμε ιδιαιτέρως διεξοδικά με τον Θοδωρή Κυριακού. Αυτά που άκουσα και συζητήσαμε, σε συνδυασμό με την αδυναμία που τρέφω για την βραδινή ζώνη, με οδήγησαν στο να δεχτώ. Εκτός φυσικά από τις δικές μου εκπομπές, σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει πως θα συμφωνούμε από κοινού με το κανάλι τα προγράμματα που τυχόν στο μέλλον θα φιλοξενηθούν στη ζώνη αυτή, και τα προγράμματα αυτά θα τα επιμελούμαι με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Όλα αυτά όμως, ήρεμα, χωρίς πίεση και σε βάθος χρόνου. 

Ήταν εύκολο να δεχτείτε αυτή την πρόταση ή είχατε κάποιους ενδοιασμούς;
Φυσικά και είχα, και έχω ακόμα, ενδοιασμούς. Οι ενδοιασμοί μου έχουν να κάνουν και με την προσωπική μου ζωή αλλά και με την επαγγελματική μου. Έχουν να κάνουν, επίσης, και με τον προβληματισμό που έχω έντονα, σχετικά με το κατά πόσο άνθρωποι, των οποίων η φιλοσοφία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την τηλεοπτική πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί πλέον, μπορούν να αντέξουν ψυχολογικά την έντονη εμπλοκή τους στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Βασίζομαι στο ότι συνήθως δημιουργούμε και μένουμε σε έναν δικό μας κόσμο.

Πώς πήρατε την απόφαση να αυξηθεί η συχνότητα προβολής του «Ράδιο Αρβύλα»;
Εκτός από την ευγενική πίεση που δέχομαι από το κανάλι, το οποίο, ακόμα και αν διαφωνεί, οφείλω να αναγνωρίσω πως πάντα σέβεται και κατανοεί τις αποφάσεις μου για τη συχνότητα μετάδοσης της εκπομπής, δεχόμαστε έντονα και μία καλώς εννοούμενη πίεση από τους τηλεθεατές, η οποία μάς επηρεάζει και αγγίζει πολύ. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, μού έλειψε και εμένα το «Ράδιο Αρβύλα» και μέσα στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μίας νέας βραδινής ζώνης, έκρινα πως είναι μία καλή στιγμή για να αυξήσω τη συχνότητα προβολής. Σ’ αυτό, βέβαια, θα βοηθήσει το ότι τα επεισόδια που θα ετοιμάζω σε εβδομαδιαία βάση, θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα αντίστοιχα των έκτακτων μεταδόσεων. 

Σχετικά με τη νέα εκπομπή της Τετάρτης, πέρα από το Ράδιο Αρβύλα, ποιο θα είναι το περιεχόμενο αλλά και ο στόχος της;
Όσο παράξενο και αν ίσως ακούγεται, μού είναι δύσκολο να περιγράψω με ακρίβεια τη νέα εκπομπή και το περιεχόμενό της. Ουσιαστικά, είναι ένα νέο πλαίσιο για να μπορώ και να μπορούμε να εκφραστούμε και εκτός της σάτιρας. Θέλω σίγουρα να είναι απλή. Για μένα το απλό είναι το πιο ουσιαστικό και όμορφο χαρακτηριστικό. Το περιεχόμενό της δεν επιθυμώ να είναι κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να είναι τελείως ελεύθερη. Τα μυαλά, οι σκέψεις, το χιούμορ, οι ευαισθησίες, οι απόψεις των ανθρώπων που θα βρίσκονται σε κάθε εκπομπή μέσα στο στούντιο, θα καθορίζουν την εκάστοτε εκπομπή, αλλά και το σύνολο αυτής. Έχω δημιουργήσει ένα χώρο μέσα στον οποίο ελπίζω να εξελιχτούν όμορφες και διαφορετικές μεταξύ τους στιγμές. Διάθεση, συναισθήματα, ιστορίες, μουσικές, θέματα και άνθρωποι που θα εναλλάσσονται ανά εκπομπή ή και εντός μίας εκπομπής.

Θέλω να είναι ανθρώπινη και ρομαντική πολλές φορές. Σίγουρα, θα έχει στοιχεία και από την επικαιρότητα, αλλά και από διαχρονικά κοινωνικά θέματα. Σίγουρα, θα έχει πολλή μουσική, σχεδόν θα είναι η βάση της, όπως είναι και στη ζωή μου. Θα υποδεχτούμε φίλους μέσα στο στούντιο, κάτι που έχω 25 χρόνια να το κάνω και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους, όπως θα επικοινωνήσουμε όσο πιο διαδραστικά μπορούμε και με τους τηλεθεατές. Πάντως, όπως σχεδόν όλα τα πράγματα που κάνω, ακόμα περισσότερο η εκπομπή αυτή, θα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θα χτιστεί και θα εξελιχθεί σιγά-σιγά. Δεν θα είναι μία εκπομπή που, από το πρώτο επεισόδιο, θα μπορείς να σχηματίσεις άποψη γι’ αυτήν. Αντιθέτως, θα θέλει χρόνο και πολλά πράγματα θα μάς τα δείξει και η ίδια. Θα την αφήσω, δηλαδή, να πάρει η ίδια τα ηνία και να μάς πάει κάπου καλά ελπίζω. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, όταν θα την ξεκινήσω, θα φροντίσω να έχει μια πολύ ήρεμη έναρξη, χωρίς πυροτεχνήματα ή τεχνάσματα εντυπωσιασμού και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν θα την βγάλω στον αέρα εάν δε νιώσω ότι οι συνθήκες είναι όπως πρέπει.

Σταθερά οι εκπομπές, που κάνετε διαχρονικά στην ελληνική τηλεόραση, σημειώνουν εξαιρετικά μεγάλες τηλεθεάσεις. Σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τηλεοπτικό περιβάλλον έχετε βάλει κάποιο στόχο από πλευράς τηλεθέασης για τη νέα εκπομπή;
Δεν ξέρω κατά πόσο στον κόσμο της τηλεόρασης μπορεί να γίνει πιστευτό αυτό που θα πω, αλλά σε καμία, μα καμία περίπτωση, ειδικά για την εκπομπή αυτή, η τηλεθέαση δεν αποτελεί προτεραιότητα μου και αυτό είναι κάτι που, από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισα προς το κανάλι, το οποίο το δέχτηκε απόλυτα. 

Πηγή: Lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !