Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κρίση των Ιμίων, αλλά και ιστορίες που συγκλονίζουν έρχονται απόψε στον ALPHA!

0

Ελληνοτουρκικές σχέσεις – Οι «πεσόντες εν καιρώ ειρήνης»

«Πριν φύγει από το σπίτι, πήγε και χαιρέτησε τον πατέρα του, την αδελφή του, πήρε τηλέφωνο τους γονείς μου και τους είπε ‘να προσέχετε την Ειρήνη και το παιδί’. Όταν του είπαν στη φρεγάτα ότι έπρεπε να κάνει αυτή την αποστολή, έβγαλε το ρολόι του και τη βέρα του και τα άφησε σε έναν συνάδελφο λέγοντας: βγάζω αυτά τα αντικείμενα, να τα δώσετε στη γυναίκα μου γιατί δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω».

Η τότε σύζυγος του Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην κρίση των Ιμίων, μιλά για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, στην κάμερα της εκπομπής «360°» και τη Σοφία Παπαϊωάννου. Δείχνει τη στολή που φορούσε ο τότε σύζυγός της, εκείνο το πρωινό του 1996 και εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για όσα ακολούθησαν.

Ο αδελφός του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, του πιλότου που έπεσε νεκρός σε αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών το 2006, μιλά για τον αδελφό του και για τους «πεσόντες εν καιρώ ειρήνης».

Σε μια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται για ακόμα μια φορά σε ένταση, οι «360°» θυμούνται τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε ένα θερμό επεισόδιο, μια αερομαχία, μια κρίση στο Αιγαίο, εν μέσω προκλήσεων και αμφισβητήσεων, που διαρκούν αρκετές δεκαετίες.

Τι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις στο Αιγαίο, με τελευταίο επεισόδιο τον εμβολισμό του ελληνικού λιμενικού σκάφους στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό; Γιατί οι Τούρκοι προσπαθούν να «παγώσουν» κάθε προσπάθεια έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έγινε στο Αιγαίο; Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα;

 «360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Απόψε στις 23:50 στον ALPHA!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !