Mediatown: Δεν φταίει το Survivor, επιτέλους έστω και με τούρκικο, Survivor με προβλήματα, περιττά τα λόγια για το Power of love, ο Πετρετζίκης

Κωνσταντίνος Κότσαρης
12

Εδώ είμαστε και αυτή την εβδομάδα στο "Mediatown". Για πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα σε αυτά τα ιδιαίτερα τηλεοπτικά στενά.


     Δεν φταίει το "Survivor"

Δεν λέει να ανεβάσει στροφές το "Sunday Live" του ΑΝΤ1 και δεν φταίει το "Survivor". Τρανή απόδειξη είναι το γεγονός πως πέρυσι που το ριάλιτι του SKAΙ σάρωνε, απέναντι το "Rising Star" έκανε στο σύνολο 24αρια και στα νεανικά κοινά 20αρια. Ακόμα και η αδύναμη σεζόν του "Your face sounds familiar" στεκόταν σε ένα 16%.

Αυτό δείχνει ότι τα δύο περσινά σόου του ΑΝΤ1 μπορούσαν παρά τον "τυφώνα" του "Survivor" με τα 65αρια να κρατήσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Αντίθετα, το "Sunday Live" μάχεται ένα τελείως αποδυναμωμένο "Survivor" με 13αρια. Μέσα από αυτή τη στήλη έχουμε προτείνει ξανά διάφορες ιδέες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κυριακάτικο σόου, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει η διάθεση από την πλευρά της παραγωγής να σώσει το αποτέλεσμα. Επιμένει σε ανούσια παιδικά καραόκε με τραγουδιστές άλλων δεκαετιών, με κακοσκηνοθετημένες φάρσες και με παιχνίδια με ερωτήσεις που θα μπορούσαν να είναι ένθετα σε πρωινές ή μεσημεριανές εκπομπές.

Το σόου θέλει πραγματική λάμψη και κάτι ξεχωριστό! Δεν απευθύνεσαι στη νοικοκυρά που βλέπει (ή για την ακρίβεια ακούει) τηλεόραση, κάνοντας παράλληλα δουλειές στο σπίτι. Όταν το κανάλι το καταλάβει αυτό, ενδεχομένως θα μπορέσει να αυξήσει την τηλεθέαση του "Sunday Live".



Επιτέλους έστω και με τούρκικο...

Πάμε και στα καλά του καναλιού. Επιτέλους, ενεργοποιείται η απογευματινή ζώνη 4-6, έστω και με τούρκικο σήριαλ. Μπορεί εκείνη την ώρα να προτιμούσαμε κάτι καινούργιο ελληνικό, αλλά είναι μια αρχή το γεγονός πως φεύγουν οι χιλιοπαιγμένες επαναλήψεις για να μπει κάτι σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Σύντομα θα δούμε αν αυτή η αλλαγή θα φέρει την περιβόητη ανάσταση σε αυτή την πολύπαθη ζώνη. H αλήθεια είναι βέβαια πως μία τέτοια ενεργοποίηση ζώνης είναι πολύ σημαντική, επειδή από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, τα νούμερα του ΑΝΤ1 είναι ικανοποιητικά με εξαίρεση αυτό το δίωρο slot.  Πάντως, δεν θα ήταν κακή ιδέα για του χρόνου να τοποθετηθεί εκεί ένα δυνατό  μαγκαζίνο με τον Λιάγκα ή τον Αρναούτογλου ή κάποιο νέο ενδιαφέρον concept (Θα μπορούσε για παράδειγμα να προβληθεί εκεί το "The game of love", για να μη στερήσει από την prime time ώρες ελληνικής μυθοπλασίας).



Survivor με προβλήματα...

Δεν είναι μόνο στον ΑΝΤ1 που τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά. Και στον SKAI δεν πετάνε και τη σκούφια τους για τις επιδόσεις που σημειώνει η ψυχαγωγία τους. Αυτή τη στιγμή, αν κρίνει κανείς την τηλεθέαση, αντιλαμβάνεται πως το "Survivor" έχει χάσει τελείως τη δυναμική του, όχι βλέποντας τα νούμερα του ριάλιτι, αλλά αξιολογώντας αυτά του "Survivor Πανόραμα". Τα 12αρια είναι απογοητευτικά νούμερα για μία εκπομπή που πέρυσι σάρωνε στην απογευματινή ζώνη. Και όχι, δεν φταίει η Ντορέττα, αλλά το γεγονός πως το ίδιο το "Survivor" δεν συζητιέται πουθενά.

Τα 30αρια, πάντως, στην prime time καλά κρατούν και πάνω-κάτω παραμένει η ίδια δυναμική με το "Nomads".  Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την πορεία αυτή αποτυχημένη. Πριν αρχίσετε τα ανώνυμα κακεντρεχή σχόλια, αξίζει να σκεφτείτε πως το "Nomads" είχε να αντιμετωπίσει τα δυνατά σόου του ΣΚΑΙ με υψηλά νεανικά κοινά και όχι το "Anne" που προορίζεται για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη, υπήρχε απέναντι ένα "Survival Secret" με ομοειδές θέαμα. Και το πιο βασικό: Τελείωνε πολύ νωρίς και δεν "τραβούσε" μέχρι τα ξημερώματα, ώστε να ανεβαίνει κατά πολύ ο μέσος όρος στη ζώνη νεκρού ανταγωνισμού.

 Η πρώτη λύση για την άνοδο κρίθηκε πως είναι οι προσθήκες νέων παικτών, αλλά  δεν ξέρω αν θα βοηθήσουν την εκπομπή ή θα την ανακατέψουν σε τέτοιο βαθμό που το φανατικό κοινό της θα χάσει το ενδιαφέρον του.



Τα λόγια είναι περιττά...

Συνεχίζω με το "Power of love". Τα λόγια είναι περιττά και δεν νομίζει ότι χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός. Το παιχνίδι αυτό υμνεί το τρας και ανυψώνει στα μάτια μας τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολύ σκληρά λόγια για αυτό που βλέπουμε κάθε απόγευμα μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, αλλά δεν έχει νόημα. Μάτια έχετε και βλέπετε, με αποτέλεσμα να μπορείτε να αντιληφθείτε το ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Τα νούμερα, πάντως, έχουν υποχωρήσει και έχουν πτωτική τάση, σε αντίθεση με την ανοδική πορεία που είχε ανά επεισόδιο το "My style rocks". Και αν το νέο τούρκικο του ΑΝΤ1 πάει καλά, ενδέχεται να έχουμε πτώση. Είναι νωρίς ακόμα για να το χαρακτηρίσουμε αποτυχημένο ή επιτυχημένο πρόγραμμα σε επίπεδο τηλεθέασης. To "Ρουκ Ζουκ" και το "Shopping Star" καλά κρατούν. Ίσως, αν και ο ALPHA είχε κάνει πιο σωστές κινήσεις εκείνη την ώρα, τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά.



Δεν έχει βρει ακόμα τη φόρμα του...

 Όλοι αναρωτιόμαστε το λόγο που  ο Άκης Πετρετζικης δεν μπορεί να κάνει την επιτυχία του mega στα επόμενα τηλεοπτικά του βήματα. Κατά την άποψη μου το κοινό τον είχε ταυτίσει με το μεγάλο κανάλι, που τον ανέδειξε  και ότι η εκπομπή μαγειρικής που έκανε  ήταν σε καθημερινή βάση  . Τα κοινά τα σαββατοκύριακα είναι λίγο διαφορετικά διότι  μαζεύεται όλη η οικογένεια στο  σπίτι με κυρίαρχη παρουσία αυτή των ανδρών και των παιδιών, που τις καθημερινές είναι πιο αραιές οι εμφανίσεις τους ως τηλεθεατές. Ακόμη, μη ξεχνάμε πως από την άλλη μια τέτοια μεγάλη  μετάβαση σε άλλο κανάλι θέλει χρόνο και μην ξεχνάμε την περσινή αποτυχία  στον ALPHA με το τηλεπαιχνίδι που τον έβγαλε έξω από τα νερά του και του διατάραξε τη σχέση του με το φανατικό του κοινό. Η εκπομπή του στον SKAI  είναι  αυτό που ξέρει να κάνει καλά  και για αυτό το λόγο ακριβώς χρειάζεται υπομονή.

Αυτά λοιπόν και για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να ξεφεύγετε όσο μπορείτε από τη "βαβούρα" της καθημερινότητας...

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ο ακης μια χαρα νουμερα κανει, πια δυναμικη νοματς κ σαρβαιβορ το ενα ειναι στο τοπ 10 καθε μερα πρωτο το αλλο παλευε στην 4 θεση ασχετος τι ειχε απεναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Sunday Live είναι ότι χηρότερο έχει υπαρξει στον αντ1 έχουν αντιγράψει το Πόλη την Κυριακή και το Μπράβο Ρουλά άλλα η ξεπατικούρα δεν τους πέτυχε ....έλλειψη ιδεών και ανθρώπους δημιουργικούς θέλουν αυτά τα σόου και το δίδυμο μέτριο με ένα χιούμορ που το αντιλαμβανονται οι ίδιοι στο βαθμό που θέλουν να περάσουν στο κοινό υπάρχει δυσκολία αντίληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευστοχος οπως πάντα!

    αυτο που λες για την φετινη απηχηση του Survivor ειναι ακριβως ετσι.
    τα νουμερα του ειναι σχεδον πλασματικα.
    με το γνωστο τεχνασμα του Ιλιτζαλι, το reality ουσιαστικα ξεκιναει στις 10 και τελειωνει... το πρωι προκειμενου να αυξησει τους μεσους ορους του σε ωρες που το κοινο... κοιμαται.
    Αρκει να δει κανεις τις επιδοσεις του απο τις 9 εως τις 12 για να καταλαβει οτι πλεον μπορει να ειναι και δευτερο στο συνολο του κοινου!

    περσι πηγαινε τρενο απο την εναρξη και ισοπεδωνε τον ανταγωνισμο. Τις τελευταιες μερες το Τατουαζ το περναει οταν το βρισκει απεναντι του!

    Αλλα μην παμε μακρυα... αφενος αξιζει να τσεκαρουμε τα νουμερα του Survivor Πανοραμα οπως γραφεις κι εσυ αλλα και να τσεκαρουμε τις παρεες μας οπου περσυ το Survivor κυριαρχουσε στις συζητησεις και φετος ειναι αφαντο!

    Η εικονα δε, δεν μπορει να αλλαξει ιδιαιτερα στο επομενο διαστημα οτι μαγικα κι αν γινουν γιατι εχει πιασει μαλλον ταβανι. Ο δε ανταγωνισμος ξεδιπλωνεται ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αν ήμουν Alpha θα τοποθετούσα τουλάχιστον δοκιμαστικά τις Οικογενειακές Ιστορίες στις 15:00 το μεσημέρι και όσο για το Sunday live διαφωνώ δεν πιστεύω ότι είναι ξεπερασμένες οι Φάρσες και τα παιχνίδια και φαίνεται ότι έχετε εμπάθεια απέναντι τους και σε κάθε βήμα τους στήνεται στον τοίχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντέ παλι!το nomads ήταν 3 στη ώρα προβολής του και 9 με 10 έπαιζε σχεδόν μόνο του,να θυμησω ότι τόσο το ταλέντο όσο και το voice μέχρι και 9 κ 40 ειχαν highlights αλλά από την εμπάθεια στο survivor τα ξεχνάνε αυτά.Ακόμα να πω ότι και πέρυσι 9 κ 45 άρχιζε to survivor απλά πέρυσι έκαναν 30 τα highlights και 50 το επεισόδιο,προφανώς και φέτος έχει πέσει αρκετά άλλα δε θα βγάλουμε ένα πρόγραμμα που κάνει 30 άρια και37αρια τη κυριακη,χαμένο επειδή κάποιοι θέλουν,κρατάει το σκαι πρώτο κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι ακομά.πέρυσι ακριβώς τέτοια μέρα βλέπουμε τα νουμεράλλα και δείχνουν survivor 29.8% Μπρουσκο 23.1% μουρμούρα 22% συμμαθητές 16% η λέξη που δε λες 17.3%.θέλω να πω ότι ο σκαι σε λιγο καιρό θα καταλάβει στη πράξη ότι φέτος η ανταπόκριση είναι μικότερη προς το παρόν εχθές έκανε 32%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένα μου φιλαράκια... πρώτα από όλα τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συντάκτη για το όμορφο κείμενο που με παρακίνησε να σχολιάσω κι εγώ. Το θέμα Survivor σηκώνει αρκετή κουβέντα, μάλιστα το πρώτο κείμενο του νεοσύστατου μπλογκ μου είναι αφιερωμένο σε αυτό.
    Τώρα για το Sunday, τρίωρο σώου χωρίς κόνσεπτ με παρουσιάστρια την Ξανθιά Υπερεκτιμημένη Παναγιά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτά τα προγράμματα θέλουν ατάκα, προσωπικότητα, χιούμορ και τηλεοπτικά αντανακλαστικά. Η ατραξιόν του Πανελίστα που έκανε σχολή σχολιάζοντας φουστάνια προ δεκαετίας, δεν έχει να προσφέρει κάτι σε αυτό το πρόγραμμα.

    Την καλησπέρα μου σε όλους, σας αγαπώ πολύ. Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι
    σαφως το survivor παει χειροτερα απο περισυ, αλλα αληθεια περιμενε κανεις να παει το ιδιο με περισυ?
    Tετοιες επιτυχιες οπως η περσινη γινονται καθε εικοσι χρονια.....
    Παρολα αυτα το survivor εχει στο γενικο κοινο καθημερινα γυρω στο τριαντα τις εκατο και στο νεανικο γυρω στο τριανταπεντε , τις δε κυριακες εχει στο γενικο και στο νεανικο κοντα στο 40. Αν αυτα τα νουμερα συνιστουν για καποιους αποτυχια ας το ξανασκεφτουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το NOMADS δεν έπαιζε μόνο του. Είχε δυνατά προγράμματα. ΤΑΤΟΥΑΖ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, THE VOICE, MONEY DROP, ΤΟ ΣΟΙ , ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ.
    Επίσης το NOMADS έφερε στο δυναμικό κοινό 15-44 την πρώτη θέση τον ΑΝΤ1 στο Α ΜΙΣΟ και τώρα είναι 3ο και μερικές φορές 2ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απορω με το κολλημα καποιων εδω μεσα με το nomads οταν ο ιδιος ο αντεννα το εχει ξεχασει ηδη..... ασε που το χιλιομετανιωσε που το προβαλλε.
    Συγγνωμη αλλα το nomads ειναι μια κακη ιδεα και κακως υλποιηθηκε
    Δεν ειχε ξεκαθαρη ιδεα αλλα προσπαθησε να χωρεσει πολλες ιδεες μεσα σε μια για αυτο και μπερδεψε.
    Και κακα τα ψεματα αρχισε με εικοσι τις εκατο και στην πορεια κινηθηκε γυρω στο 16 και 17, με αλλα λογια μεγαλη αποτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο το survivor είναι πρώτο στην ώρα μετάδοσης του,δεν μπορεί να θεωρείτε αποτυχία.Και αν τελικά είναι σημαντικό το 18.55 τότε είναι που δεν θεωρείτε αποτυχία αφού είναι σταθερά στο 40 που προφανώς και το υπολογίζουν εδώ μέσα μιας και συνεχώς λένε για την πρωτια still standing η οποία δεν είναι στο σύνολο αλλά στο δυναμικό και εδώ απορεις γιατί βγάζουν χαμένο ένα πρόγραμμα που στο δυναμικό κενό σκίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνω για το sunday live.Σιγουρα θα μπορουσε να ειναι καλυτερο αλλα σε συγκριση με τα υπολοιπα προγραμματα που βλεπουμε φετος το προτιμω χιλιες φορες..
    Οσον αφορα το power of love ειναι σιγουρα το χειροτερο προγραμμα της χρονιας. Αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι πως δεχτηκε η μπακοδημου να παρουσιασει αυτο το σκουπιδι.. Άλλοτε θα το εκραζε -οπως του αξιζει- στην εκπομπη της και τωρα το παρουσιαζει.. Κριμα γιατι ειναι απτις καλες παρουσιαστριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !