Γιάννης Σμαραγδής: O "Καζαντζάκης", οι άσχημες κριτικές και η πρόταση στον...Σάκη Ρουβά!

0

Τα «Παραπολιτικά» και η Σάσα Σταμάτη συνάντησαν τον διεθνούς φήμης, κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη στα γραφεία της «Alexandros Films» στο Χαλάνδρι. Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι συκοφάντησαν τη νέα του ταινία «Καζαντζάκης», αποκάλυψε για ποιον λόγο δεν έπαιξε σε ταινία του ο Σάκης Ρουβάς, ενώ γνωστοποίησε το θέμα της επόμενης ταινίας του.

Περίμενες να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία η ταινία για τον Ν. Καζαντζάκη;

Περίμενα ότι η ταινία θα έκανε αυτό που έκανε, δεν περίμενα ωστόσο αυτήν τη μεθοδευμένη επίθεση από τα πλοκάμια της φατρίας του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι μια χούφτα ελεγχόμενων «κριτικών», οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με το σκοτεινό Διαδίκτυο προσπαθούν να ελέγξουν το κινηματογραφικό τοπίο και να επιβάλουν τη διαβλητή αισθητική τους της «ασχήμιας».

Πώς αισθάνθηκες που έγραψαν κάποιοι τόσο άσχημες κριτικές για την ταινία;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας πω ότι δεν τις είχα διαβάσει. Τις διάβασα πρόσφατα και ανατρίχιασα και κυρίως ντράπηκα για τις ασχήμιες και τις χυδαιότητες που γράφτηκαν. Έτσι, αποφάσισα να κάνω το αυτονόητο, δηλαδή να καταφύγω στη Δικαιοσύνη, όπως θα έκανε ο κάθε θιγόμενος Έλληνας πολίτης όταν συκοφαντείται και προσβάλλεται. Και δεν προσβάλλουν μόνο εμένα, αλλά και τους συνεργάτες μου. Θα κάνω αγωγές και όποια ποσά μού επιδικαστούν θα δοθούν στο Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» και στα Παιδικά Χωριά SΟS. Τουλάχιστον αυτά τα κατάπτυστα άτομα που υπηρετούν το κακό και το σκοτάδι να είναι χρήσιμα στις παιδικές ψυχές. Διότι με τον τρόπο που λειτούργησαν αυτά τα άτομα ήθελαν να κάνουν κακό σε μένα προσωπικά, στον Καζαντζάκη, στον ελληνισμό, τον οποίο υπερασπίζομαι, και στο ελληνικό φως. Αυτά τα άτομα είναι μέρος μιας φατρίας, η οποία ελέγχει τον ελληνικό κινηματογράφο και της οποίας τα κίνητρα είναι σκοτεινά. Δεν θέλει ανθρώπους σαν εμένα και με διώκουν γιατί υπερασπίζομαι ό,τι τους τρομάζει: το ελληνικό ήθος και το αμόλευτο ελληνικό φως. Ο Καζαντζάκης έλεγε: «Πολεμικός σου έλαχε ο κλήρος, πολέμα». Εγώ πολεμάω γιατί υπερασπίζομαι το αγαθό φως και προσπαθώ να εντάξω στα έργα μου τη συμπαντική ομορφιά, από όπου όλοι προερχόμαστε. Αυτοί τι υπερασπίζονται; Το χάος ή την κακότητα; Και πού οδηγεί αυτό; Στους ίδιους δεν θα επιστρέψει; Γιατί το σύμπαν πάντα σου επιστρέφει ό,τι στέλνεις.

Ποια θα είναι η επόμενη ταινία σου;

Ο Καποδίστριας. Η νέα ταινία θα είναι πάνω σε αυτόν τον μεγάλο και φωτεινό Έλληνα πολιτικό, τον άγιο της ελληνικής πολιτικής, τον Καποδίστρια! Κι αυτόν μια φατρία δεν τον κυνήγησε και εντέλει τον δολοφόνησε, σκοτώνοντας τελικά και το φωτεινό μέλλον της Ελλάδας; Στην ταινία θα συμπεριληφθεί και η υπόθεση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και τα ηρωικά πρόσωπα που μας ελευθέρωσαν. Ήρωες της ταινίας θα είναι ο Κολοκοτρώνης, αλλά και ο Υψηλάντης, ο οποίος ήταν πρώτος ξάδελφος της Ρωξάνδρας Στούρτζα, του μεγάλου ανεκπλήρωτου έρωτα του Καποδίστρια. Θα είναι κομβικό πρόσωπο στην ταινία αυτή ο Υψηλάντης, του οποίου διακεκριμένοι απόγονοι υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα.

Έχεις σκεφτεί να προτείνεις στον Σάκη Ρουβά να παίξει σε κάποια ταινία σου;

Ο Ρουβάς είναι ένας πάρα πολύ ωραίος και αρρενωπός άνδρας, με πάρα πολύ καλή ψυχή. Είναι καλός άνθρωπος. Οι καλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ωραία πράγματα, οι κακοί δεν μπορούν. Θα σου αποκαλύψω ότι στην ταινία «Καβάφης», που βγήκε το 1996, είχα σκεφτεί να παίξει ο Ρουβάς έναν Απόλλωνα. Έκανα το λάθος και δεν του το πρότεινα . Φυσικά και θα τον έπαιρνα σε μια ταινία μου, αρκεί να υπήρχε ένας ρόλος που να αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να τον υπερασπιστώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !