Mediatown: Ξεψαχνίζοντας το Survivor, η κατάρρευση των παλληκαριών, κρίμα Μουρμούρα, αξιοπρεπές το σόι, αλλά..

Κωνσταντίνος Κότσαρης
3

Το "Mediatown" είναι εδώ και αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμο να κάνει μία βόλτα από πολλές και διαφορετικές τηλεοπτικές γωνίες αυτής της μιντιακής πόλης. Για πάμε...

"Ξεψαχνίζοντας το Survivor"

Ξεκινάμε με το "Survivor", το οποίο είναι το θέμα συζήτησης των ημερών. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το επίπεδο της παραγωγής και το πόσο δυνατή είναι η εικόνα που βλέπουμε. Ακόμα και τα trailers είναι ανατριχιαστικά και τα αγωνίσματα διαμορφωμένα έτσι, ώστε να μην κάνουν κοιλιά. Κάπως έτσι, αντιλαμβανόμαστε και για ποιο λόγο το "Nomads" δεν σάρωσε. Δεν υπήρχε αυτός ο γρήγορος παλμός στο αγώνισμα, που θα καθηλώσει. Ήταν πολύ χρονοβόρο και χωρίς εναλλαγές. 

Το "Survivor" φέτος όμως έχει μία σοβαρή έλλειψη. Οι παίκτες είναι άτομα που δεν ξεχωρίζουν και δεν είναι άτομα της διπλανής πόρτας. Δεν μπορεί να ταυτιστεί ο τηλεθεατής με αυτούς και δεν έχουν δημιουργηθεί και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι να δημιουργούν πανικό στα social media. Βέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε που κατασταλάζει το πράγμα. 

Η είσοδος της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου ανέβασε τη μηχανάκια της Agb στα ύψη και είναι λογικό, αφού ακόμα και κόσμος που δεν αρέσκεται στα ριάλιτι επιβίωσης ήθελε να δει την ξανθιά άλλοτε υπέρλαμπρη παρουσιάστρια να εντάσσεται σε ένα τέτοιο φορμάτ. Ίσως αν o ΑΝΤ1 τελικά την είχε εξασφαλίσει στο "Nomads" να ξεκινούσε με 40αρια...Το αν το θέμα "Σπυροπούλου" ξεφουσκώσει ή όχι θα φανεί στα επόμενα επεισόδια, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη έχει τον τηλεθεατοδιώκτη.

Όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, δεν χρειάζεται να είμαστε αυστηροί. Το πρόγραμμα με δυνατό ανταγωνισμό σαρώνει και ο Τούρκος παραγωγός έχει την τεχνογνωσία να το διατηρήσει όλο αυτό. Η πρόβλεψη που είχα κάνει πριν περίπου ένα μήνα είναι ότι ο δεύτερος κύκλος του "Survivor" θα βρίσκεται σε ποσοστά μεταξύ του 30%-40%.



Η κατάρρευση των παλληκαριών

Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα. Είναι από τις πιο καλοστημένες κωμικές σειρές των τελευταίων χρόνων, με δομημένους χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα πλοκή και δυνατές ατάκες. Τα ποσοστά των τελευταίων εβδομάδων δεν αξίζουν στο "Κάτι χωρισμένα παλληκάρια". Άξιζαν τα 25αρια και 28αρια της σειράς όταν έπαιζε στη ζώνη 11 με 12. Το θέμα είναι τι φταίει, διότι σίγουρα το σήριαλ δεν έχει κανένα τρωτό σημείο. 

Είναι μία σειρά που ταιριάζει πιο πολύ κοντά στα μεσάνυχτα λόγω της αισθητικής της και επίσης μη ξεχνάμε ότι το κανάλι σε επίπεδο προγραμματισμού έχει μπερδέψει τόσο πολύ τους τηλεθεατές με τις μέρες και ώρες προβολής, με αποτέλεσμα αυτοί να χάσουν το μέτρημα. Τα στελέχη του ΑΝΤ1 πιστεύουν ότι πρέπει να δώσουν χρόνο στη ζώνη των 9, αλλά εγώ θεωρώ πως άμεσα πρέπει να γίνει αλλαγή ώρας και δεν θα ήταν και άσχημο να μεταφερθεί στη ζώνη 12 με 1, από τη στιγμή που δεν υπάρχει late night πρόγραμμα. Εξάλλου, το να ξεκινάνε τα νέα ριάλιτι στις 10 δεν είναι και ότι πιο έξυπνο, διότι τόσο το "Survivor", όσο και το "Master chef" θα έχουν προλάβει να "κλέψουν" όλο το κοινό.

Αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί...

Το "Σόι σου" μπορεί να χαρακτηριστεί  μια μέτρια σειρά, αν την συγκρίνει κανείς με τις μεγάλες επιτυχίες των προηγουμένων σήριαλ που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση και καθήλωσαν το κοινό. Αυτό όμως που την έκανε να ξεχωρίζει είναι ότι επέλεξαν ηθοποιούς, οι όποιοι έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο θέατρο και στην τηλεόραση και  ότι τα επεισόδια είναι αυτοτελή που μπορεί ο κόσμος ανά πάσα στιγμή να την παρακολουθήσει .Το σενάριο και η ατάκα στην σειρά αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά από την πρώτη ημέρα προβολή της, ωστόσο δεν πηγαίνει τη μυθοπλασία ένα βήμα μπροστά. Η  σειρά αυτή έχει σαν στόχο να ασχοληθεί με προβλήματα και παρεξηγήσεις που συμβαίνουν μέσα σε μια οικογένεια. Σαν βασικός πυλώνας στη σειρά έχουν επιλεγεί οικογένειες από δυο διαφορετικές κοινωνικές  τάξεις που πλέον αποτελεί κλισέ για τις  ελληνικές σειρές  διότι έχει θιχτεί πολλές φόρες από την ελληνική τηλεόραση.  Τα θέματα που θίγονται στην σειρά έχουν κάποιο ενδιαφέρον  αλλά δεν αποτυπώνεται η ελληνική κοινωνία ώστε να ταυτιστεί το κοινό .Το θετικό είναι ότι υπάρχει η αίσθηση του μέτρου, δεν τραβάνε  τις ερμηνείες και τις ιστορίες από τα μαλλιά.


Κρίμα να τη θυμόμαστε έτσι...

Χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων χρόνων. Η επιτυχία της σειράς οφείλεται στο ευρηματικό σενάριο και στους καλογραμμένους διάλογους αλλά και ότι τα  θέματα που θίγονται  είναι πολύ επίκαιρα και καθημερινά. Σημαντικό σε μια επιτυχημένη σειρά είναι να ολοκληρώνεται τη στιγμή  που σημειώνει την επιτυχία και όχι να εξαργυρώνουν τα πάντα για την τηλεθέαση ,αυτό έχει συμβεί στην μουρμούρα, που έχει κάνει το κύκλο της και πλέον έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Με την αποχώρηση Τιανταφιλίδου-Βλάχου, όλες οι αντικαταστάσεις που έγιναν δεν μπόρεσαν να καλύψουν αυτό το κενό και πλέον τα πάντα βασίζονται πάνω  στα ζευγάρια Λαμπρογιαννη-Κυριακιδη και Αντονιου-Κοκκιδου  που κρατούν κάπως το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι κρίμα να θυμόμαστε αυτή τη σειρά με τα 15αρια της φετινής και όχι με τα 45αρια της πρώτης. 

Αυτά λοιπόν και για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να είστε σίγουροι πως πριν κατηγόρησε κάποιον έχετε εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα....

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Για μία ακόμη φορά μπράβο σου! Αντικειμενικός κ χωρίς εμπάθειες-συμπάθειες στο σχολιασμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστοι ειστε σε ολα κυριως στο survivor οι παικτες φετος ειναι πιο αδιαφοροι αλλα και παλι το κοινο εδειξε τη προτιμηση του και την αναμονη του για το συγκεκριμενο προγραμμα,κριμα για την σειρα χωρισμενα παλικαρια να κινειται σε τετοια επιπεδα,απορω πως πριτιμηθηκαν μετριοτητες οπως σοι και μουρμουρα και αδικειται τοσο αυτη η σειρα κα δε θα ελεγα οτι φταιει η αλλαγη στον προγραμματισμο γιατι παιζει καιρο τωρα σε αυτη τη ζωνη οποτε θα μπορουσε ανετα να εχει χτισει κοινο εως τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Tα παλληκάρια είναι μια καλή κωμωδία, με άριστη γραφή από την πάντα πολύ καλή Βίκυ Αλεξοπούλου. Το μόνο ίσως φάουλ -εκτός από τις αλλαγές στον προγραμματισμό- είναι ότι ο Θωμόπουλος χρησιμοποίησε αρκετούς από τους Συμμαθητές, οι οποίοι παίζουν στο ίδιο μοτίβο (Αθανασίου-Πούλης)
    Η έκπληξη της σειράς είναι ο Γιώργος Κοντοπόδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !