Ανδρέας Φυλακτού: Ο ηθοποιός μιλα για την κομμένη σκηνή της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ και ξεσπά...

0
''τα κανάλια εκτελούσαν οδηγίες''

Δεκαπέντε χρόνια μετά το σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ,«Κλείσε τα μάτια», όπου είχε προβληθεί το πρώτο ομοφυλοφιλικό φιλί και το ΕΣΡ είχε ρίξει «καμπάνα» στο Mega, η τηλεοπτική ιστορία επαναλαμβάνεται ελαφρά παραλλαγμένη. Στη σειρά ,«Καταιγίδα», που προβλήθηκε πέρυσι στο κανάλι Σίγμα της Κύπρου και πρόσφατα άρχισε να προβάλλεται από το Ε, κόπηκε -προφανώς από τον φόβο του ΕΣΡ- μια σκηνή, στην οποία δύο άντρες ανταλλάσσουν ερωτικό φιλί. Η σκηνή είχε κοπεί στην προβολή του επεισοδίου στην Κύπρο και δεν προβλήθηκε ούτε στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Φυλακτού, ένας εκ των δύο Κύπριων ηθοποιών που συμμετέχουν στην επίμαχη σκηνή, μιλάει στην εφημερίδα, «Espresso» ,και την Κλάρα Ασημακοπούλου ,και κάνει λόγο για σκοταδισμό. «Για εμένα εννοείται ότι είναι τραγικό εν έτει 2018 να λογοκρίνεται μια τέτοια σκηνή. Βλέπουμε όμως και σε παγκόσμιο επίπεδο ότι στις κοινωνίες επικρατούν ο συντηρητισμός, ο σκοταδισμός ,και ο Μεσαίωνας!», τονίζει ο ηθοποιός, ο οποίος δεν τα βάζει τόσο με τα κανάλια όσο με τη γενικότερη νοοτροπία.

«Τα κανάλια εκτελούσαν οδηγίες. Έκοψαν τη σκηνή, από φόβο να μη φάνε πρόστιμο από το ΕΣΡ. Όμως ,αυτός ο φόβος γιατί υπάρχει; Τι φοβόμαστε; Ότι μπορεί να αλλοιώσουμε την κοινωνία μας με το να δει κάποιος ένα gay φιλί στην τηλεόραση; Θεωρώ ότι είναι χαζό!» ,αναφέρει.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι για έναν ηθοποιό να ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο ρόλο, που μπορεί να τον στιγματίσει;  

«Δεν έχω τίποτα να με φοβίσει. Δεν σκότωσα άνθρωπο! Το να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο δεν είναι καθόλου εύκολο. Ξέρεις ότι εκτίθεσαι και εκθέτεις κι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στο ευρύ κοινό... Παίρνεις το ρίσκο, ζυγίζεις τι έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα και λες θα υποστηρίξω αυτή την ομάδα ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο. Να δείξω πόσο φυσιολογικό είναι όλο αυτό. Δεν με απασχολεί μήπως το κοινό μπερδέψει τον ρόλο με τη ζωή μου».

Με την ίδια λογική, ο Κύπριος καλλιτέχνης δηλώνει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να συνάψει σχέση με μια Τουρκάλα...

«Το λέω και δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό. Τον άνθρωπο ερωτεύεσαι, όχι την καταγωγή! Η οικογένεια της μητέρας μου, που είναι από την Κερύνεια, την ώρα της εισβολής έτρεχε να κρυφτεί και τη βοήθησαν οι γείτονες, οι Τουρκοκύπριοι. Δεν έχει να κάνει με τη "ράτσα" ,λοιπόν! Έχει να κάνει με τον άνθρωπο!», λέει και συνεχίζει: «Στις "Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, που θα παίξουμε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ο θίασος είναι πολυπολιτισμικός! Με έναν Τουρκοκύπριο αναπτύξαμε δυνατή φιλία και θέλουμε να κάνουμε κι άλλες δουλειές μαζί. Να δείξουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν! Αλλού είναι τα προβλήματα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !