Τηλεοπτικές άδειες – Παππάς: Έξι υποψήφιοι! Δεν θα γίνει δημοπρασία...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Για μεγάλα βήματα στην τηλεοπτική αγορά κάνει έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, αμέσως μετά της κατάθεσης των αιτήσεων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Παππάς ανέφερε η διαδικασία που έχει ετοιμάσει το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι άρτια και πολύ καλά οργανωμένη. Μάλιστα ανέφερε ότι με βάση τον ισχύοντα νόμο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μια διαδικασία άρτια, μια διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ανέφερε ότι εφόσον οι συχνότητες είναι επτά και οι ενδιαφερόμενοι που προσήλθαν έξι, αυτό σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Μάλιστα σχολίασε πως από αυτή την εξέλιξη είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και λόγος προσφυγής στο ΣτΕ, αφού δεν κινδυνεύει κάποιος να χάσει την άδεια από κάποιον άλλο. Προέβλεψε ότι δεν θα υπάρχουν ενστάσεις, σημειώνοντας ότι εάν υπήρχαν όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκούσε πάνω από 4 μήνες.

Σχετικά με την «ορφανή» άδεια, ο κ. Νίκος Παππάς είπε πως θα είναι στην ευχέρεια του ΕΣΡ. Μόλις εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, μπορεί να του την δώσει. Αν εμφανιστούν 2 ενδιαφερόμενοι θα γίνει δημοπρασία. Φυσικά όλα αυτά μετά την οριστικοποίηση και παροχή των 6 αδειών.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, ο κ. Νίκος Παππάς είπε πως δεν θα αδικηθεί κανένας. Στην Ευρώπη υπάρχουν 12.500 ραδιόφωνα, στην Ελλάδα 1000. «Θα προκηρύξουμε 60-70 άδειες σε κάθε Περιφέρεια. Αν τις προσθέσετε όλες μαζί πάλι κοντά στις 1000 θα είναι»

Ερωτηθείς για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο υπουργός καθησύχασε λέγοντας «μην ανησυχείτε, κανείς δεν θα αδικηθεί. Το τίμημα θα είναι απολύτως συμβολικό»

Τέλος, ερωτηθείς για τη μη συμμετοχή του ΜΕGA o κ. Νίκος Παππάς σχολίασε λακωνικά πως είναι φανερό πως πρόκειται για μια επιχειρηματική απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. "επιχειρηματική απόφαση". Μάλιστα. Μπορεί όντως να είναι. Αλλά γιατί να πληρώσει ο Μαρινάκης για να πάρει το 22% των μετοχών του Mega το καλοκαίρι; Δεν είναι σαν να πετάει αυτά τα λεφτά
    Τέλος πάντων. Σημασια έχει ότι υπάρχει μα άδεια ακόμα διαθέσιμη που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !