Καμια εφημερίδα στα περίπτερα την Παρασκευή...

0

απεργούν οι υπάλληλοι στα πρακτορεία Τύπου



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/01 στις 12:00

Ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες τις λαϊκής οικογένειας.

Ενάντια στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Ενάντια στην πτώχευση της ζωής μας που επιβάλλουν οι εκδότες και η κυβέρνησή τους, πετώντας στο δρόμο 250 εργαζόμενους της «Ευρώπης», επιβάλλοντας εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, με ελαστικές μορφές εργασίας, καθυστερήσεις μισθών και εντατικοποίηση στην «Άργος».

Το Δ.Σ. του σωματείου μας, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου κ’ Χάρτου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα πρακτορεία Τύπου, από Πέμπτη 11/01, ώρα 17:00, έως Παρασκευή 12/01, ώρα 17:00. Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων την Παρασκευή 12/01 στις 12:00, στην πλ. Ομονοίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει με αμείωτη ένταση να «χτυπάει» τα εργατικά δικαιώματα, να βγάζει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου Κεφαλαίου. Καταθέτει πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, που περιλαμβάνει ,μεταξύ άλλων, επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, επιτάχυνση των διαδικασιών για να εκπλειστηριάζονται πιο σύντομα οι λαϊκές κατοικίες, επιτάχυνση της εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου ορίου σε περίπτωση «αστοχιών» του προγράμματος, μείωση προνοιακών επιδομάτων. Φέρνουν εκ νέου το ξεθεμελίωμα του δικαιώματος στην απεργία, επικαλούμενοι τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες. Επιβάλλουν απαρτία του «50% +1», για να αποφασίσει ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να απεργήσει.

Θα μπορούσε να γελάσει κανείς, αν δεν ήταν τραγικό, να επικαλούνται τη δημοκρατία αυτοί που κυβερνούν λόγω του καλπονοθευτικού συστήματος που δίνει το μπόνους των 50 εδρών στη βουλή, αυτοί που διατηρούν το μνημονιακό νόμο που επιτρέπει στο 15% των εργαζομένων μιας επιχείρησης (τα καλοπληρωμένα στελέχη της δηλαδή), να συγκροτούν Ενώσεις Προσώπων και να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις για το υπόλοιπο 85%. Επικαλούνται τη δημοκρατία αυτοί που δίνουν εντολή στην αστυνομία, στα ΜΑΤ, στην ΟΠΚΕ, στα περιπολικά, να σουλατσάρουν ελεύθερα μέσα στα πρακτορεία και σε άλλους χώρους εργασίας, για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εκδοτών, που «κινδυνεύουν» από τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης και των εκδοτών, έχουν από τον Ιούλη απλήρωτους και στον δρόμο τους συναδέλφους της «Ευρώπης» και έχουν ξεθεμελιώσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων στην «Άργος». Ο αγώνας που ξεκινήσαμε, για τις θέσεις εργασίας μας με τα δικαιώματά μας, συνεχίζεται και η απεργία που ξεκινάει την Πέμπτη και λήγει Παρασκευή είναι σταθμός. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν. Έχουμε χρέος να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις και αποτελούν τα «πειθήνια όργανα» των αφεντικών.

Είναι χαρακτηριστική η στάση τους στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις, όπου απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα. Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η στάση των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών του Κλάδου, που απ’ ό,τι φαίνεται η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας από την κυβέρνηση τους βγάζει από τη δύσκολη θέση να απεργούν μόνο μετά από άδεια των εκδοτών. Τώρα θα κρύβονται πίσω από το νόμο. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που οι δυνάμεις τους έλεγαν πως οι απεργίες είναι ξεπερασμένο μέσο πίεσης και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι. «Ξεχνούν» βέβαια πως για να είναι αυτοί συνδικαλιστές και να λένε την αντιδραστική γνώμη τους, κάποιοι έκαναν απεργίες, κάποιοι «μάτωσαν», κάποιοι στήθηκαν στον τοίχο!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαχθούν από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες που το μόνο που κάνουν είναι ρίχνουν νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας! Να δώσουν το παρών στην περιφρούρηση στις πύλες των πρακτορείων και των πιεστηρίων!  Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία απεργούν!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων.

Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι της «Ευρώπης», με όλα τους τα δικαιώματα από την «Άργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου.

Υπογραφή νέας ΣΣΕ στα πρακτορεία τώρα !

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη δράση των εργολάβων.

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !