Έντονες επαφές για τη δημιουργία πρακτορείου διανομής Τύπου

0

δες ποιοι ενδιαφέρονται - όλο το ρεπορτάζ

Έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται το τελευταίο διάστηµα στον χώρο της διανοµής Τύπου, µε στελέχη του πρακτορείου ,«Ευρώπη» ,να έχουν προσεγγίσει εκδότες για τη δηµιουργία µιας ανταγωνιστικής επιχείρησης απέναντι στο «Άργος». Σε παρασκηνιακό επίπεδο έχουν γίνει αρκετές επαφές ,και, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, δεν αποκλείεται πολύ σύντοµα να βγει «λευκός καπνός».  Τη συγκεκριµένη πρωτοβουλία, που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν µήνα, ενθαρρύνει, µεταξύ άλλων, και η Κυβέρνηση, διά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ,Νίκου Παππά.

Εκτός ,όµως, από το θεσµικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, αξίζει να σηµειωθεί ότι στον τοµέα τόσο της διανοµής όσο και των εκτυπώσεων θέλει να εµπλακεί ο οµογενής επιχειρηµατίας, Ιβάν Σαββίδης, που ήδη εκδίδει την εφηµερίδα, «Έθνος», και σχεδιάζει να κρεµάσει και άλλα έντυπα στα περίπτερα. Σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές, ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ζητήσει να καταρτιστεί ένα business plan προκειµένου να δει πώς θα µπορέσει να οικοδοµήσει ένα πρότυπο πρακτορείο διανοµής.  Στο ίδιο µήκος κύµατος, χωρίς ,ωστόσο, να έχει υπάρξει κάποια συνάντηση, κινείται και ο εκδότης της «∆ηµοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε επιχειρήσει να αυτονοµηθεί σε επίπεδο διανοµής, δηµιουργώντας έναν µηχανισµό στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Φιλιππάκης, έχοντας αρκετά µεγάλους τζίρους, θεωρεί ότι κάλλιστα µπορεί να δηµιουργηθεί ένα πρακτορείο που, απαλλαγµένο από τα βάρη των παλιών, θα προσφέρει, εκτός όλων των άλλων, και πιο ανταγωνιστικές τιµές στις εκδοτικές επιχειρήσεις.  Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο εκδότης της εφηµερίδας ,«Documento», Κώστας Βαξεβάνης, εκφράζοντας την ανάγκη για άµεση δηµιουργία και τρίτου πρακτορείου.

Ανεξάρτητα από τις ιδέες που έχουν οι εκδότες, εκείνο που είναι περισσότερο από βέβαιο έχει να κάνει µε το γεγονός ότι στο παρασκήνιο παρατηρείται έντονη κινητικότητα, η οποία στοχεύει στη δηµιουργία ενός νέου πρακτορείου διανοµής. Στο πεδίο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο αναπτύσσουν στελέχη µε εµπειρία στον χώρο, τα οποία προέρχονται κυρίως από το πρακτορείο διανοµής, «Ευρώπη». Από τη στιγµή που για το θέµα υπάρχει ενδιαφέρον και από κυβερνητικής πλευράς, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2018 θα έχουν εκδηλωθεί οι όποιες κινήσεις συζητούνται αυτή την περίοδο σε παρασκηνιακό επίπεδο.

Πηγή: Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !