Σε μείζον θέμα για την τηλεοπτική αγορά εξελίσσεται η υπόθεση των μετρήσεων, κυρίως λόγω των αλλαγών που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,η AGB Nielsen φέρεται να είναι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και τους παράγοντες της αγοράς, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν σε μια σειρά αλλαγών ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της έρευνας. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι, ούτε απλή ούτε σύντομη!

Παρόλα αυτά φαίνεται να έχει γίνει πρόοδος και να υπάρχει κοινή βάση στις συζητήσεις που γίνονται, αλλά υπάρχουν και «αγκάθια». Όχι ,όμως, όπως θα περίμενε κανείς μεταξύ των δυο πλευρών, δηλαδή της AGB Nielsen και των καναλαρχών, αλλά εσωτερικά, μεταξύ των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα ,λοιπόν, με τις ίδιες πηγές, λέγεται ότι μία από τις βασικές εισηγήσεις του επικεφαλής της εταιρίας μετρήσεων ,Σπύρου Ζαβιτσάνου, προς τους καναλάρχες είναι η αλλαγή της μέτρησης που αφορά τα νεανικά κοινά, δηλαδή του πληθυσμού από 15 έως 44 ετών. Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της AGB Nielsen υποστηρίζει ότι λόγω της μετανάστευσης των νέων που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 500.000, η κατηγορία 15-44 θα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από μια νέα διευρυμένη που θα περιλαμβάνει τις ηλικίες από 18 έως 54 ετών και η μέτρηση να αφορά αυτή την ηλικιακή γκάμα του πληθυσμού.

Εδώ ,όμως,βρίσκεται και το «αγκάθι»! Αφού συμφωνούν όλοι, εκτός από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ,Γιάννη Αλαφούζο!

Πηγή: Enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]