Το δημοσιογραφικό βραβείο, «Ελένη Βλάχου 2017» ,απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής
,Νικόλαο Βούτση, στον δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.», Κώστα Ζαφειρόπουλο, για την αφοσίωσή του στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την επιμέλεια που διακρίνει τις έρευνές του, τη χρήση της γλώσσας και το εύρος των θεμάτων που καλύπτει. Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το δημοσιογραφικό βραβείο στο όνομα της Ελένης Βλάχου, υπενθυμίζει τη θαρραλέα, συμβολική κίνησή της να κλείσει την εφημερίδα, «Καθημερινή» ,κατά τη διάρκεια της χούντας, γεγονός ευρύτερο από την παράταξη την οποία με συνέπεια, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά, υπηρέτησε.

Με την αφορμή αυτή, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι τιμώνται οι δημοσιογράφοι, που μετά τους στρατιωτικούς έχουν τα περισσότερα θύματα ως επαγγελματικός κλάδος κάθε χρόνο. Όπως υπογράμμισε, σήμερα που όλα θεωρούνται ότι λειτουργούν με αυτοματισμούς και δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία, υπάρχουν λειτουργοί της ενημέρωσης οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, των εκρήξεων, των συμβάντων σε όλον τον κόσμο κι έχουν πάρα πολλά θύματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το σκεφτόμαστε αυτό, ακόμη και αν κάνουμε αυστηρή κριτική στα δεδομένα της δημοσιογραφίας, τόνισε.

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πάτρας, ο Κ. Ζαφειρόπουλος έχει εργαστεί από το 2006 στην εφημερίδα, «Αυγή», στην ΕΡΤ, καθώς και στο Mega, όπου ήταν για επτά χρόνια ρεπόρτερ στην εκπομπή ,«Έρευνα». Από την πρώτη μέρα έκδοσης της συνεταιριστικής ''Εφημερίδας των Συντακτών'', έως και σήμερα εργάζεται ως συντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ, εστιάζοντας σε ερευνητικά θέματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Το καλοκαίρι παρακολούθησε με υποτροφία εντατικό σεμινάριο ερευνητικής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Επίσης, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» ,Σταύρο Τζίμα, ως αναγνώριση του συνολικού δημοσιογραφικού του έργου.

Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο, «Ελένη Βλάχου» ,καθιερώθηκε το 2003 από τη γερμανική πρεσβεία και απονέμεται από την επιτροπή ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]