Σε δέσμευση των λογαριασμών του ρ/σ, Αθήνα 9,84, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.Μάλιστα, σε αυτούς τους λογαριασμούς ανήκουν κι εκείνοι της μισθοδοσίας του
προσωπικού, των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας ,και των συγγενικών τους προσώπων.Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του προβαίνει σε καταγγελία, και συγκαλεί συμβούλιο.


Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:
«Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του ''Αθήνα 984'', από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων. 

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική, και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!
Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]