Δεν αντέχει η αγορά 7 τηλεοπτικούς σταθμούς

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Περίπου 60 εκ. ευρώ υπολογίζεται ότι αυξήθηκε το 2017 το κόστος για την παραγωγή προγράμματος στο σύνολο των ιδιωτικών καναλιών σε σχέση με το 2016. Συγκεκριμένα από 110 εκ ευρώ που ήταν πέρυσι φέτος εκτινάχθηκε στα 170 εκ ευρώ. Νούμερο εξαιρετικά μεγάλο που αποτυπώνει την πραγματικότητα της αγοράς ενόψει – μάλιστα, της αδειοδότησης, αποδεικνύοντας ότι πολύ δύσκολα η ελληνικά αγορά θα μπορέσει να συντηρήσει για τα επόμενα 10 χρόνια παραπάνω από 4 με 5 τηλεοπτικούς σταθμούς, δεδομένου ότι η διαφημιστική δαπάνη κυμαίνεται από 200 έως 220 εκ ευρώ!

Αναμφισβήτητα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αφού εάν στο κόστος παραγωγής προγράμματος που φέτος άγγιξε τα 170 εκ ευρώ προστεθούν και τα υπόλοιπα έξοδα των ιδιωτικών σταθμών που υπολογίζονται περίπου στα 50 εκ ευρώ… το νούμερο αγγίζει πλέον τα 220 εκ. ευρώ.

Κατά συνέπεια στις παρούσες συνθήκες οι ιδιωτικοί σταθμοί με μεγάλη δυσκολία ισορροπούν μεταξύ εσόδων και εξόδων… που σημαίνει ότι αν τελικά εμφανιστούν 7 υποψήφιοι και χορηγηθούν τελικά ισάριθμες άδειες η αγορά δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα κόστη όπως εμφανίζονται παραπάνω.
Πηγή: enimerosi24

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. αυξηθηκε τοσο το κοστος λογω της εισοδου του τουρκου παραγωγου προφανως!
    ομως αποδεικνυεται οτι μαζι με την αυξηση του κοστους ειχαμε και αυξηση της πιτας.
    οι μεγαλες παραγωγες μπορει να κοστιζουν αλλα αντιστοιχα δημιουργουν και εσοδα οχι μονο για τους σταθμους αλλα για ολη την αγορα των ΜΜΕ. ποσα site δεν εκτιναξαν την επισκεψιμοτητα τους λογω αρθρων πχ. για το Survivor???
    εξαλλου, μην ξεχνατε οτι τα πρωτα χρονια της κρισης με μικροτερα κοστη κλπ εκλεισαν κανάλια και απολυθηκαν ανθρωποι σε αντιθεση με τη σημερινη κατασταση στα καναλια.
    Συμπερασμα απλο: οσο πιο ακριβο ή σωστό ποιοτικα προγραμμα παρεχουν τα καναλια στους τηλεθεατες τοσο θα αυξανεται η τηλεθεαση και οι τζιροι/κέρδη τους.
    Ισως μονοι χαμενοι απο ολο αυτο ειναι τα συνδρομητικα που δεν εχουν πλεον το επιχειρημα "βαλτε εμας γιατι τα καναλια παιζουν επαναληψεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !