Mediatown: Αλλαγή στον καφέ, πεσμένο 'My style', χαμένα 'Παλληκάρια', εθισμός στην υπερπαραγωγή,απαγορευμένοι καλεσμένοι, Ντάνος-ΑΝΤ1

Κωνσταντίνος Κότσαρης
5

Διανύουμε την τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου ,και το "Mediatown" είναι πιστό στο ραντεβού του και είναι έτοιμο να κάνει την κλασική τηλεοπτική βόλτα στα μονοπάτια των media...



Η αλλαγή του Φτιάξε Καφέ

Πριν μία εβδομάδα έγινε γνωστό πως από τον Ιανουάριο αλλάζει η μορφή της εκπομπής, "Φτιάξε Καφέ", σε μεγάλο βαθμό, αφού η ενότητα του gossip θα περιοριστεί σε 15 λεπτά και το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής, δηλαδή, μέχρι τις 9 το πρωί,  θα αποτελείται από αμιγώς γυναικεία θέματα.

Σίγουρα κάτι τέτοιο ταιριάζει στην Κατερίνα Καινούργιου, αλλά είναι αμφίβολο αν θέλει να δει κάτι τέτοιο ο κόσμος. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως δεν έχει μεγάλη απήχηση η girly θεματολογία, αφού αφορά ένα κοινό πολύ περιορισμένο σε εποχές που τα βασικά ζητήματα είναι διαφορετικά.Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να σταθούν στις 8 το πρωί θέματα για μακιγιάζ, ρούχα, μαλλιά, και όλα τα σχετικά. Ίσως από τις 10-11 και μετά να μπορούσαν να είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση.  Υπάρχουν τόσα ειδικά site για τέτοιες γυναικείες προτάσεις, που καμία δεν περιμένει από μία τέτοια εκπομπή να μάθει όλα τα μυστικά.

Η λέξη-κλειδί είναι το ρεπορτάζ και τα πρωτογενή θέματα. Αν μία εκπομπή έχει τέτοια χαρακτηριστικά, τότε δεν πρέπει να φοβάται τίποτα. Αν βασίζεται σε στείρα αναπαραγωγή, σε άνευρα θέματα ,και μονότονο σχολιασμό, τότε η πολυπόθητη τηλεθέαση δεν θα έρθει. Το "Φτιάξε Καφέ" τα διαθέτει αυτά...

Πάντως, βλέποντας τα αναλυτικά νούμερα της εκπομπής στα νεανικά κοινά, δεν θα μπορούσα να πω πως πλέον οι τηλεφωνικές γραμμές ή τα "Διλήμματα" έχουν απόσταση από το gossip της πρώτης ώρας. 




Έπεσε το My style rocks

Όσοι παρακολουθείτε καθημερινά τα νούμερα τηλεθέασης, θα έχετε διαπιστώσει πως ξαφνικά το "My style rocks" έχει πέσει πάρα πολύ. Πλέον βρίσκεται κάτω από το 15%, ενώ μέχρι πριν κάποιες εβδομάδες ήταν σταθερά πάνω από το 20%. Η πτώση είναι λογική και την είχαμε προβλέψει από την αρχή. 

Η επιτυχία του συγκεκριμένου concept βασίστηκε στη Ραμόνα, αλλά ήταν λογικό όλο αυτό να "ξεφουσκώσει", αφού η συγκεκριμένη εκπομπή δεν έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να καθηλώσουν το κοινό σε μόνιμη βάση και να είναι μία μακροχρόνια σταθερή συνήθεια. Δεν έχει δράση το "My Style rocks", και το ξεκατίνιασμα που έχει μέσα σε διάστημα 5 εβδομάδων έχει κουράσει. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στους διάττοντες αστέρες. 

Το πρόβλημα είναι ότι ενδεχομένως να μην έχει και κανένα ενδιαφέρον για τον πιθανό 2ο κύκλο του ριάλιτι, εκτός και αν ο Τούρκος κάνει τα κολπάκια του και δημιουργήσει ενδιαφέρον από πουθενά. Μη ξεχνάμε ότι γνωρίζει άριστα την τηλεόραση των ριάλιτι. 



Θα χαθούν τα παλληκάρια;

Πολύ καλά προγράμματα έχει φέτος ο ΑΝΤ1, ωστόσο ,δύο από αυτά έχουν αρχίσει να καίγονται λόγω της ξαφνικής αλλαγής προγραμματισμού. Το πρώτο παράδειγμα είναι το "Ρουκ Ζουκ" που αντί να ανεβαίνει σιγά σιγά, βουλιάζει όλο και περισσότερο, και το δεύτερο είναι το "Κάτι χωρισμένα παλληκάρια". Την Παρασκευή τα νούμερα έπεσαν πάρα πολύ και έκαναν στο νεανικό κοινό 11,4%, ενώ στην προηγούμενή του ζώνη έκανε 25άρια. Είναι άδικο για ένα πρόγραμμα να αλλάξει ξαφνικά μέρα και ώρα, και έτσι να διαταραχθούν οι σταθερές συνήθειες του κοινού.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι η καλύτερη της σεζόν και είναι κρίμα να χαθεί έτσι. Ελπίζουμε να ανέβει σιγά σιγά, αλλιώς σίγουρα ο Γιάννης Λάτσιος θα φροντίσει να επιστρέψει το πρόγραμμα στη ζώνη που αναδείχθηκε.



Εθισμός στην υπερπαραγωγή...

Και άλλη φορά μέσα από το "Mediatown" έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο το "Money Drop" έχει αυτή την απογοητευτική πορεία στην τηλεθέαση, ενώ είναι ένα αξιοπρεπέστατο πρόγραμμα. Σίγουρα ένας βασικός λόγος είναι ότι άργησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είχε προλάβει να παγιώσει το κοινό του. Πέρα ,όμως, από αυτό, θεωρώ πως ίσως η πορεία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι, ο κόσμος έχει μάθει πλέον να παρακολουθεί εκπομπές με δόσεις υπερπαραγωγής. Και αναφέρομαι  είτε σε ένα ριάλιτι επιβίωσης με εξωτικές εικόνες, είτε σε ένα πολύ λαμπερό τάλεντ σόου είτε σε μία δραματική σειρά που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα των καθημερινών σίριαλ. Το "Money Drop" είναι αξιόλογο, αλλά πολύ φτωχό στο μάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ίσως στην απογευματινή ζώνη να κατακτούσε άλλο μερίδιο στην τηλεθέαση. Πάντως, είναι και λίγο απογοητευτικό να περιμένουμε από εδώ και πέρα ένα πρόγραμμα να κάνει νούμερα μόνο και μόνο λόγω υψηλού κόστους και όχι καλού περιεχομένου.



Όχι φασισμός στον φασίστα...

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε και εμείς την αξία του "Ράδιο Αρβύλα" και το πόσο ανεβάζει την αισθητική της σημερινής τηλεόρασης. Η αποδοχή είναι πολύ συγκεκριμένη και το 46,3% της πρεμιέρας δεν χρήζει ανάλυσης. Φυσικά, μία εκπομπή-διαμάντι μπορεί να πέφτει και σε ατοπήματα ,και αυτό συνέβη και τη Δευτέρα όσον αφορά τα σχόλια σχετικά με το ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ως καλεσμένος σε εκπομπές ο Νότης Σφακιανάκης, εννοώντας προφανώς τον Γιώργο Λιάγκα που τον υποδέχτηκε στο πλατό τού Late Night.

Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία ταύτιση από μέρους μας στα ρατσιστικά του σχόλια, τα οποία από ένα σημείο δεν είναι κάτι παραπάνω από γραφικά. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι πιο φασιστικό να κλείνεις το στόμα στον φασίστα. Η δημοκρατία είναι να έχουν όλοι το δικαίωμα της έκφρασης και από εκεί και πέρα ο δέκτης να κρίνει αν θα συμφωνήσει ή θα διαφωνήσει. Όσο έχει δικαίωμα να μιλήσει ο Τζίμης Πανούσης στην tv, το ίδιο ακριβώς δικαίωμα έχει ο Νότης Σφακιανάκης. 

Πρέπει να θεωρεί κάποιος πολύ ηλίθιο τον κόσμο για να φοβάται ότι θα επηρεαστεί από τέτοιου είδους σχόλια μίσους...Ανεξάρτητα από αυτό, το σκετς με τον τραγουδιστή και τη γυναίκα του στο σπίτι τους ήταν υπέροχο και άκρως πετυχημένο!



Ο Ντάνος στο Bachelor του ΑΝΤ1;

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με το αν ο Ντάνος θα βρεθεί στον ΑΝΤ1, ώστε να αναλάβει το "The Bachelor", που θα ξεκινήσει από Γενάρη αντικαθιστώντας το "Nomads". Να θυμίσουμε ότι πρώτοι είχαμε το ρεπορτάζ των συζητήσεών του με το κανάλι του Αμαρουσίου (δες εδώ).

Το tvnea.com πάλι θα σας γράψει ακριβώς τι ισχύει, διότι ακούγονται και γράφονται πάρα πολλά αυτές τις μέρες. Ας τελειώσει,επιτέλους, η καραμέλα ότι ο Ντάνος δεσμεύεται με τον ΣΚΑΪ και δεν θα τον αφήσει να πάει στον ανταγωνισμό. Για άλλη μία φορά επικοινωνήσαμε με το κανάλι του Φαλήρου και λάβαμε την εξής απάντηση:  "Δεν έχει συμβόλαιο με τον Σκάι ο Αγγελόπουλος, οπότε δεν ισχύει αυτό. Το συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής έχει λήξει".

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό, οι τελευταίες μας πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος φοβάται να πει το "ναι" στη συγκεκριμένη παραγωγή, διότι μπορεί να ενοχλήσει πολλούς φανς η απόφασή του να συμμετάσχει σε ένα ριάλιτι που θα "πουλά" το ότι είναι ο πιο περιζήτητος εργένης αυτή την περίοδο. Κάποιες γλώσσες λένε να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο Γιάννης Λάτσιος να αναπροσαρμόσει τελικά την πρόταση, ώστε και να αποσπάσει το πολυπόθητο "ναι".




Αυτά και για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και μη διστάζετε να ονειρεύεστε...

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ετσι γινοταν απο την αρχη με το my style rocks απο το 4 πηγε στο 10 κ απο το 10 στο 20 κ απ τοτε συνεχεια κανει ποτε 17 ποτε 20 ποτε 15 αλλα κ λιγοτερο απο 15 κ περισσοτερο απο 20.τωρα ηταν οι μερες που εκανε κατω απο 15 δε νομιζω οτι σημαινει κατι αυτο,αλλωστε ειναι το μοναδικο προγραμμα που απο την αχη ειχε καθαρα ομοειδη ανταγωνισμο.Τα παληκατρια ειναι κλασσης ανωτερα απο το καμμενο σοι,κ ειναι κριμα για μια τετοια σειρα το αν θα κανει νουμερα να εξαρταται απο το τι παιζει απεναντι,κ δεν εχασε μονο απο το σοι αλλα κ απο το my style rocks,κ στη προηγουμενη του ωρα μονο τις τριτες εκανε νουμερα τις δευτερες με το ταλεντο δεν εκανε.φταιει ο εξ αρχης προγρμματισμος του αντ1 να το πεταξει στις 11 κ να αρχιζει τις περισσοτερες φορες 11μιση-12 παρα εκτος απο την ασταθεια δεν ειναι κ ωρα αυτη για τη συγκεκριμενη σειρα,αν το εβαζε εξ αρχης απο το σοι μπορει να το περνουσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά το my style rocks δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Είναι βαρετό να βλέπεις τόσες γυναίκες να δείχνουν ενα concept που δεν έχει και καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης οι κριτές δεν δίνουν καμία στυλιστική συμβουλή για το κοινό ώστε να μπορέσω εγώ η απλή τηλεθεάτρια να ενημερωθώ. Αντίθετα δηλαδή με οτι κάνει η Καγιά και γι αυτό στο δρόμο οι γυναίκες μιλάνε συνέχεια για το shopping star. Επίσης σε σχέση με τα παλικάρια θα συμφωνήσω ότι είναι φανταστική σειρά, αλλά γενικώς φέτος ο προγραμματισμός του Αντεννα χωλαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Φτιαξε καφε προσπαθουν να βουλιαξουν περισσοτερο μαλλον,αντι να βγαζουν καθημερινα αποκλειστικα gossip και τηλεοπτικα νεα και να παιρνουν συνεντευξεις απο καλεσμενους,καθονται και βαζουν μαζι με τις τηλεφωνικες γραμμες,τα διλληματα και τωρα γυναικεια θεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος να μου πει πως τα πάει η στήλη με τις οικογενειακές ιστορίες της Καινούργιου σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ στα καθημερινά νούμερα βλέπω πως το gossip είναι πιο πάνω. Βέβαια στο slot 8 με 9, το STAR είναι εκτός, οπότε ίσως οφείλεται σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !