Η πρόθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει τη… ντουλάπα με τους σκελετούς του “μαύρου” στην ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2013, είναι μια στρατηγική επιλογή, οι επιπτώσεις της οποίας
στο πολιτικό σκηνικό έχουν υποτιμηθεί. Διά χειρός του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ ,Νίκου Παππά, ειδική επιτροπή αναλαμβάνει να διερευνήσει το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το καλοκαίρι στο Ραδιομέγαρο.  Πώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφτασε στη συγκεκριμένη απόφαση, που λίγο έλειψε να τη γκρεμίσει από την εξουσία, μετά την αποστασιοποίηση και αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τη μετάβαση στο καθεστώς της Δημόσιας Τηλεόρασης και αργότερα της ΝΕΡΙΤ, και ,πάνω από όλα, το παρασκήνιο της εμπλοκής της Digea.

Όλα αυτά, που φαντάζουν σήμερα σχετικά μακρινό παρελθόν, έχουν πολιτικό αποτύπωμα και… ουρές. Που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να ανοίξουν ζητήματα στο εσωτερικό των δυο τότε κυβερνητικών κομμάτων εξουσίας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στην επιτροπή θα έχει συμμετοχή και πρώην εισαγγελικός λειτουργός.

Πηγή: Ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

loading...