Μικρή αναβολή 72 ωρών ζήτησαν οι πιστώτριες τράπεζες για να δώσουν την οριστική τους απάντηση στο σχέδιο για τη σωτηρία του Mega.

Όπως είπαν στους εκπροσώπους των μετόχων του καναλιού ,είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των εγκρίσεων και την Παρασκευή θα έχει διαμορφωθεί η τελική απάντησή τους.

Πρόσωπα που έχουν άμεση γνώση των συζητήσεων δεν θεωρούν αρνητική την εξέλιξη. Αντίθετα, εκτιμούν ότι η τελική απόκριση των τραπεζιτών και για το θέμα του επιτοκίου θα κινείται σε λογικά επίπεδα (σήμερα έχει φτάσει στο απίθανο 11%).

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο προβλέπει:

«Ζεστό» χρήμα 15 εκατ. ευρώ ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη-Σαββίδη. Αν ο τρίτος αρνηθεί να συνεισφέρει (λόγω απόκτησης του Epsilon) θα καταβάλουν όλο το ποσό οι δύο πρώτοι.

Δέσμευση για καταβολή των οφειλομένων στους απλήρωτους εργαζομένους, μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μέσω του επικείμενου διαγωνισμού, με άλλο εταιρικό σχήμα -όχι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, σημερινής ιδιοκτήτριας του σταθμού, η οποία θα υπαχθεί στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα. Στη συνέχεια οι δύο εταιρείες θα συγχωνευτούν.

Πηγή: aixmi.gr

1 σχόλιο:

Niki είπε...

λίγο θωλό το σενάριο με την άδεια.
Κι αν δηλαδή κάποια νέα εταιρεία διεκδικήσει και πάρει την άδεια, πως δεσμεύεται ότι θα επαναλειτουργήσει ως MEGA? και με ποιό προσωπικό?
επίσης, η διαδικασία αυτή θα στέκεται νομικά ή θα βρεθούν οι γνωστοί καλοθελητές/ανταγωνιστές και θα κάνουν ενστάσεις για την έμμεση απόκτηση άδειας του MEGA με αυτο τον τροπο, τις αγοραπωλησίες, συγχωνεύσεις κλπ.?
περίεργα σενάρια...
ίδωμεν....

Bottom Ad [Post Page]