TV ΜΠΑΛΟΘΙά: My Style για ύπνο! -Το πάνελ της Φαίης-Η εικόνα του Τροχού-Το μοντέρνο ANT1 NEWS-Το Alpha Ρεπορτάζ- Ο πανικός του ΣΚΑΪ

4

Άλλη μια TV ΜΠΑΛΟΘΙά είναι και σήμερα κοντά σας έτοιμη να κάνει τη δική της ανάγνωση στην τηλεοπτική επικαιρότητα, ρίχνοντας φυσικά νέες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, μπαλοθιές!
Αρχίζουμε;


#ΜΠΑΛΟΘΙά  
My Style για…ύπνο !  
Την εμφάνισή του στις οθόνες μας έκανε βιαστικά κι αθόρυβα η νέα πρόταση του ΣΚΑΪ, My style rocks. Κι όσο βιαστικά ήρθε, άλλο τόσο το πρόσεξαν κι οι τηλεθεατές. Έχουμε και λέμε: Άνθρωπος δεν γνώριζε για αυτό το πρότζεκτ, όχι μόνο για το πότε κάνει πρεμιέρα, αλλά και για το τι είναι. Βλέπετε, οι άνθρωποι έκλεισαν με τον ΣΚΑΪ λίγες ώρες πριν, και τα γυρίσματα ξεκίνησαν μόλις…2 μέρες πριν την πρεμιέρα! Έτσι, όταν οι συμφωνίες κλείνονται στο παρά ένα  ,κι η πρεμιέρα είναι μόλις λίγα 24ωρα μετά, τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εξ αρχής, λοιπόν, το πρότζεκτ το έχασε το μπαλάκι επικοινωνιακά, κι οι πανικόβλητες ανακοινώσεις …40 λεπτά-κυριολεκτώ- πριν την πρεμιέρα, είναι... για να γελάμε εμείς στα γραφεία! Έχουμε να κάνουμε με ένα σόου με ένα πολύ εντυπωσιακό πλατό, αλλά από μόνο του τι να σου κάνει; Άνευρη ροή, αδικαιολόγητη διάρκεια ( σα να λέμε παντρεύεσαι, χωρίζεις ,κι ακόμα η Αραβανή είναι στον αέρα!), και τεχνικά κωλύματα-αντίλαλος μες στο στούντιο, προβληματική σκηνοθεσία σε κομβικές στιγμές (βλ. βαθμολογία), απαράδεκτος φωτισμός . Όσο για τις παίκτριες; Με τουπέ και ματαιοδοξία, που επελέγησαν για να γεμίσουν απλώς το στούντιο. Οι κριτές θα έλεγα πως έχουν δέσει και δημιουργούν ωραία εικόνα (ήδη ξεχωρίζω την παρουσία του Χριστόπουλου), όμως, και λόγω της…μαραθώνιας διάρκειας, ωθούνται σε ακατάπαυστες αερολογίες για να γεμίσουν απλά το επεισόδιο. Ωστόσο, θυμάστε τι σας έγραφα; Πως συζητά για κριτική επιτροπή ο Γαβαλάς. ΤΙ ΚΡΙΜΑ που τελικά δεν τα βρήκαν, και μόνο η ατάκα σου ίσως και να έσωζε το άνευρο αυτό πρόγραμμα. Τα νούμερα πού τα πάτε; Τέτοια παταγώδη αποτυχία ομολογώ δεν περίμενα! Η μόνη θετική πλευρά στο όλο εγχείρημα ,η παρουσιάστριά του. Εξαιρετική, με ατάκα που σε κεντρίζει, διαβασμένη ,κι ετοιμόλογη. Αν κι ο ρόλος της καθαρά διεκπεραιτωτικός, εκείνη κατόρθωσε να ξεχωρίσει. Πάντως, μετά κ’ από αυτό το ναυάγιο, κάνουν …τάματα η Μελέτη κι η Ντορέττα που είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ. Ένα My style για ύπνο και για γέλια, συνεπώς, και νομίζω πως ,όσες φωνές μες στο κανάλι πίεζαν να μην βγει στον αέρα ακόμα αυτό το πρότζεκτ, τελικά επιβεβαιώνονται…πανηγυρικά!

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Η ανατομία του ΠΡΩΙΝΟΥ  
Εδώ και δυο εβδομάδες βρίσκεται στον αέρα το ‘’Πρωινό’’ της Φαίης, με αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά, αν και λόγω πλέον και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού αλλά και της χαμηλής πάσας από Παπαδάκη, είναι σε μικρότερα επίπεδα από ό,τι άλλες σεζόν. Σε προηγούμενη ΜΠΑΛΟΘΙά μιλήσαμε κυρίως για την εκ βάθρων ανανεωμένη εικόνα της εκπομπής, και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε μια…ανατομία στο ΠΡΩΙΝΟ και να δούμε την ομάδα. Θέμης Γεωργαντάς, Κλεοπάτρα Πατλάκη, Σοφία Τουντούρη, Κώστας Τσουρός, Άρης Καβατζίκης είναι οι φετινοί συνταξιδιώτες της Φαίης. Κατ' εμέ, το τωρινό πρωινό παρεάκι, είναι η πιο  ιδανική επιλογή που μπορεί να έχει ο τηλεθεατής όταν στις 10 το πρωί ανοίγει τους δέκτες του. Σχολιασμός χωρίς φωνές και νεύρα, πάνελ με χημεία, συζήτηση χωρίς ένταση και...χαμό, αλλά και στρωτή ροή. Κάθε ένας έχει τη δική του θέση αλλά και τον δικό του χώρο και χρόνο να τοποθετηθεί, ενώ και τα θέματα ξετυλίγονται με χιουμοριστικό τρόπο, καίριο σχόλιο αλλά και διάθεση να δώσουν μια πιο ανάλαφρη και οικεία ματιά στο κάθε τι.

Θέμης Γεωργαντάς: Όπως έχω ξανατονίσει, στόμα είχε και μιλιά δεν έβγαζε,όμως, φέτος έχει δώσει έναν άλλο,αξιοπρεπή εαυτό που με αφήνει ενεό! Συμμετέχει σε κάθε θέμα, εκφράζει άποψη ακόμη και για ζητήματα που δεν άπτονται του μουσικού κόσμου, όπως και συνήθιζε, κάνει παιχνίδι, κι έχει αφήσει επιτέλους στην άκρη… τους παλιμπαιδισμούς –κάτι που ήταν μείζον πρόβλημα.

Κλεοπάτρα Πατλάκη: πρόκειται για μια δημοσιογράφο που διακρίνεται για την εγκυρότητα αλλά και τον μετρημένο λόγο της. Είναι μια ήρεμη παρουσία, που νομίζω πως έδεσε αμέσως με το στιλ και τη φιλοσοφία του πρωινού προγράμματος. Έχει άποψη, τρόπο να κάνει χιούμορ πάνω στα θέματα, εκφράζεται με επιχειρήματα. Εκείνο που λείπει προς το παρόν, είναι το- πολύ καλό -τηλεοπτικό ρεπορτάζ της, που αναμφίβολα τη χαρακτηρίζει. Θεωρώ πως πρέπει να είναι πιο ‘’μάχιμη’’, και πρέπει και μέσα από το ‘’Πρωινό’’ να καθιερώσει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ,το οποίο ομολογουμένως λείπει από την εκπομπή τόσα χρόνια και που το κοινό έχει δείξει ότι αγαπά.

Κώστας Τσουρός: μια ιδιάζουσα περίπτωση δημοσιογράφου, καθώς κατόρθωσε να φύγει από την ενημερωτική δημοσιογραφία ,να μπει σε πιο ψυχαγωγικά μονοπάτια, κι αυτή η μετάβασή του δεν ξένισε ούτε έφερε μαζί της κατάλοιπα από το ενημερωτικό του προφίλ .Είναι από τα πρόσωπα που, αν μετά από 5 χρόνια κληθεί να παρουσιάσει ξανά κάτι ενημερωτικό ,θα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ απ' την ενημέρωση. Η άποψή του δεν περνά απαρατήρητη, δεν φοβάται να σπάσει -όπως λέμε- τ' αβγά, και δεν είναι τυχαίο που κι η Φαίη κοντράρεται μαζί του.Αργότερα,ο ''αιχμηρός'' λόγος του είναι ιδανικό να βρει θέση σε ένα late night concept ...

Άρης Καβατζίκης: είναι μια περίπτωση δημοσιογράφου που παίζει στα δάχτυλα το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, κ’ έτσι η παρουσία του σίγουρα είναι απαραίτητη. Η άποψή του σίγουρα δεν είναι εκείνη που θα προκαλέσει, ούτε και θα ακούσεις από αυτόν κάτι αιχμηρό και...πικάντικο, αλλά, ωστόσο, η ηρεμία και η γνώση που ‘’εκπέμπει’’ στο κοινό, ταιριάζουν απολύτως στο ύφος του ‘’Πρωινού’’.

Σοφία Τουντούρη: Κατ' εμέ, η έκπληξη για φέτος στην πρωινή εκπομπή της Φαίης. Όταν έρχεται η σειρά της να μιλήσει, η γνώμη της δεν είναι ανούσια. Φυσικά, εξαιρώ κάποιες στιγμές που διέκρινα μια άσκοπη υπερβολή . Έχει ρεπορτάζ, συμμετοχή στον σχολιασμό, και το κυριότερο; Σε κάθε θέμα είναι διαβασμένη ,κάτι που δείχνει πολλά. Είναι κι αυτή μια τηλεοπτική περσόνα που σου δίνει ηρεμία και ''παιδικότητα''-στοιχεία που κουμπώνουν σε ένα πρωινό μαγκαζίνο-,όμως, πολλές φορές παρατηρώ ότι βγάζει μια ενοχή σε ό,τι σχολιάζει, και που πρέπει να αποτινάξει άμεσα...

Υ.Γ.: Για να προλάβω μερικά στόματα ( ξέρεις εσύ ), όχι, δεν έκανα …αγιογραφία αλλά αυτο το πάνελ μού αποδεικνύει πως το κανάλι ξέρει να στήνει δυνατές ομάδες!

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Σούπερ η εικόνα του ‘Τροχού’  
Για ακόμη μια σεζόν είναι στις οθόνες μας ο καθημερινός ‘’Τροχός’’ του STAR , με τον Πέτρο Πολυχρονίδη. Είναι σίγουρα από τις…διαχρονικές εκπλήξεις στο πρόγραμμα του καναλιού, που έχει το δικό του κοινό και τα νούμερά του κρίνονται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Και μπορεί ,όπως σας έχω ξαναγράψει, να μην βρίσκω καθόλου ενδιαφέρον το εν λόγω πρότζεκτ κι ειλικρινά το θεωρώ εντελώς ανιαρό, όμως, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως η οπτική ανανέωση που έγινε στο πλατό, είναι ό,τι χρειαζόταν. Ζωντανά χρώματα, και ένα πολύ παιχνιδιάρικο κι άνετο πλατό, δίνουν στον φετινό ‘’Τροχό’’ μια σούπερ εικόνα που απολαμβάνεις…

#ΜΠΑΛΟΘΙά4η  
Παίρνει άριστα το στούντιο του Χατζηνικολάου…  
Την εμφάνισή του στους δέκτες μας έκανε την προηγούμενη Δευτέρα το ANT1 NEWS, με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Δεν θα μείνω στα μέχρι τώρα ποσοστά, το δελτίο για έναν λόγο που ακόμα ψάχνω μοιάζει να μη δουλεύτηκε ικανοποιητικά σε επίπεδο θεματολογίας και αποκλειστικοτήτων, οπότε ,μέχρι ο ΑΝΤ1...να συνέλθει, αυτό το δελτίο δύσκολα βλέπεται -κάτι που προκαλεί εντύπωση διότι πέρσι το Δελτίο ήταν ό,τι πιο άρτιο είχαμε σε επίπεδο ειδήσεων-ούτε θα δει νούμερα που ταιριάζουν σε μια ναυαρχίδα με καπετάνιο τον Χατζηνικολάου. Επιλέγω στη σημερινή στήλη να μιλήσω για τη νέα εικόνα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο σταθμός βγάζει το Δελτίο του από ένα τόσο μοντέρνο, με πολλές δυνατότητες τεχνολογικές, και καλοσχεδιασμένο στούντιο. Επί πλέον, πέραν της ωραίας αισθητικής, είναι κι η πρώτη φορά που το Δελτίο του ΑΝΤ1 δεν βγαίνει από μια…γωνίτσα αλλά επιτέλους είδαμε ένα στούντιο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα του εξωτερικού ,και που είναι τόσο άνετο και μεγάλο που κατ’ εμέ -κι είναι πάγια αντίληψή μου-αυτό δίνει επιπρόσθετο γόητρο και κύρος σε ένα δελτίο. Σας έγραφα πριν 2 βδομάδες πως το υπερσύγχρονο πλατό του Σρόιτερ είναι αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο σε επίπεδο ειδήσεων. Τώρα, έρχομαι να προσθέσω στη λίστα αυτή και εκείνο του ΑΝΤ1, κι από μένα το στούντιο του Χατζηνικολάου, αναμφίβολα παίρνει Άριστα!

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
ALPHA Ρεπορτάζ με οικείο ύφος και προβλήματα  
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ενημερωτικής πλευράς του, ο ALPHA έβγαλε στον αέρα μια ολοκαίνουργια εκπομπή, το ALPHA Ρεπορτάζ, δημιουργώντας παράλληλα κι ένα νέο ενημερωτικό δίδυμο. Ράνια Τζίμα –Σπύρος Λάμπρου καθημερινά, από τις 11 έως και τις 12.30, κάνουν μια καινούργια προσπάθεια, που έρχεται σα σφήνα ανάμεσα σε Τσιμτσιλή κι Ελένη. Πέραν του ότι κρίνω αρκετά ορθή την κίνηση των ιθυνόντων να δώσουν μερικές ακόμη ενημερωτικές πινελιές στο πρόγραμμα, κρίνω εξ ίσου ενδιαφέρουσα και την εκπομπή αυτή. Είναι γεγονός πως η ενημέρωση εν έτει 2017, μπορεί να είναι απαραίτητη αλλά μας πέφτει και λίγο…βαριά. Έτσι, το να έχουμε μια ενημερωτική επιλογή πιο ανάλαφρου ύφους, είναι ιδανικό. Αυτό συμβαίνει και στο ALPHA Ρεπορτάζ. Γρήγορη εναλλαγή των ρεπορτάζ, στρωτή ροή που δεν δημιουργεί κοιλιά, κατανοητός σχολιασμός ακόμη και πολύπλοκων ειδσεογραφικών ζητημάτων,και το πιο βασικό: οικείο ύφος. Οι δυο παρουσιαστές έχουν κατορθώσει να μεταφέρουν κάθε μέρα την είδηση με νεανική ματιά, πολύ χιούμορ, και χαλαρή διάθεση, και τους βγάζω το καπέλο. Όπως σας είπα ,όμως, και στον τίτλο, έχουμε και κάποια…προβλήματα, καθώς μπορεί οι δυο τους να έχουν δέσει τηλεοπτικά, όμως, ο Σπύρος Λάμπρου θέλει πολλή δουλειά. Δεν αφήνει άνθρωπο να σταυρώσει λέξη, σχολιάζει σε στιγμές που δεν χρειάζεται δημιουργώντας βαβούρα την ώρα της ανάλυσης ενός ρεπορτάζ,κάτι που κουράζει, ενώ πολλές φορές έχει μια παραπάνω...άνεση μες στο πλατό και μια υπερκινητικότητα αδικαιολόγητη, που τηλεοπτικά ξενίζει. Δεν μπορώ, εν συνεχεία, να αγνοήσω και το εντυπωσιακό πλατό. Ο σταθμός ξαναλέω επένδυσε στην ενημέρωση κι αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Τέλος, τα ποσοστά, αν και στην αρχή ήταν πολύ ικανοποιητικά, πλέον είναι πολύ χαμηλά, και μετά βίας το δίδυμο ξεπερνά το 10% . Σίγουρα είναι μια νέα εκπομπή σε μια πάρα πολύ σκληρή ζώνη ,κι έτσι θέλει χρόνο για να χτίσει κοινό, ωστόσο, το πρόγραμμα θέλει στήριξη...

#ΜΠΑΛΟΘΙά  
Σπασμωδικές κινήσεις ο Σκάι…  
Σάββατο βράδυ , και από τον Σκάι…σκάει βόμβα για ριζική αναθεώρηση του προγραμματισμού. Ελλάδα και Voice έρχονται (το πρώτο δηλαδή ήρθε ήδη) νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί ,διότι η... σκιά των Φιλιππίνων καραδοκεί. Κι ερωτώ: ο ΑΝΤ1 έχει ανακοινώσει εδώ και κάτι καιρούς πως απόψε βγάζει στον αέρα το ριάλιτί του, ο ΣΚΑΪ δεν το ‘χε καταλάβει ώστε εξ αρχής να φροντίσει να μπει στη μάχη νωρίτερα χωρίς πανικό κι αλλαγές στο παρά πέντε; Δεν είχαν αντιληφθεί ότι 2 Οκτωβρίου το Nomads βγαίνει αέρα, ώστε οι πρεμιέρες τους να προγραμματιστούν εξ αρχής στην ώρα τους ;Προφανώς, ή αγρόν ηγόρασον ή ξαφνικά…συνήλθαν από το κώμα! Ό,τι δουλειά κι αν είχε γίνει, ό,τι επικοινωνιακή τακτική κι αν ακολουθήθηκε, εν μια νυκτί ακυρώθηκε από το ίδιο το κανάλι. Σπασμωδικές κινήσεις ,που το μόνο που κατάφεραν είναι να δείξουν στον ‘’εχθρό’’ πόσο τον φοβούνται. Κινήσεις φόβου ,εν ολίγοις, που μαρτύρησαν ξεκάθαρα στο κοινό πως δεν εμπιστεύονται το...  ίδιο το πρόγραμμά τους. Άραγε, υπολόγισε κανείς τον Τύπο; Υπολόγισε κανείς την ψυχρολουσία από τη βιαστική πρεμιέρα του My Style που ακόμα τους κυνηγά;Τα σημερινά  νούμερα του ''Ταλέντου'',απολύτως εντυπωσιακά, όμως, προφανώς και στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αποτέλεσμα...zapping ,σε μια εντελώς ανιαρή Κυριακή που τίποτα δεν είχε απέναντι για να κρατήσει το κοινό - εν ολίγοις, με τέτοιες κινήσεις πανικού, κανείς δεν ήξερε πως τελικά χθες βράδυ θα έβγαινε ένα ''Ταλέντο'',κι απλώς το ζάπινγκ έκανε πολύ καλά τη δουλειά του! Είναι ηλίου φαεινότερον πως οι τουρκικές εντολές έχουν γίνει πια ευαγγέλιο, και του ΣΚΑΪ η γνώμη έχει μπει για τα καλά  στο...αθόρυβο!


Κάπου εδώ η 3η TV ΜΠΑΛΟΘΙά ολοκληρώθηκε ,και εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας ,για περισσότερες μπαλοθιές στον τηλεοπτικό ουρανό, για την επόμενη Δευτέρα...

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. η ανακοινωση του σκαι για το my style rocks βγηκε τη δευτερα 25/9. τι εννοειτε εσεις λεγοντας 40 λεπτα πριν την πρεμιερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Νίκο, η ανακοίνωση στις 25 ήταν απλά η γνωστοποίηση των 3 κριτών, η ανακοίνωση για το τι είναι το παιχνίδι, το έπαθλο,τον διαγωνισμό και τις όλες διαδικασίες, εν ολίγοις, ήρθε ...3.30 την ημέρα της πρεμιέρας-και πάλι ήταν ελλιπής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και συγχαρητηρια για την πολυ πετυχημενη στηλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !