Nicole Kidman: Η συγκλονιστική επιστολή για τις γυναίκες- θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Unknown
0

Μία συγκλονιστική επιστολή με θέμα τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας απέστειλε, η Nicole Kidman ενώνοντας τη φωνή της με τις δικές τους και στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα.


Η διάσημη ηθοποιός η οποία είναι και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών, στην παθιασμένη της επιστολή στο Porter, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ποτέ της δεν πίστευε ότι θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, επειδή είναι γυναίκα.

«Είναι στο DNA μου η άποψη ότι οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ίσοι. Με μεγάλωσε μία δυναμική φεμινίστρια και ένας υποστηρικτικός πατέρας», γράφει χαρακτηριστικά. Και όπως τονίζει ότι οι «ρίζες» της ήταν ακριβώς αυτός ο λόγος που την οδήγησαν στο κατώφλι του ΟΗΕ.

Μάλιστα, ο ρόλος της ως Πρέσβειρα τη βοήθησε να καταλάβει από πρώτο χέρι και απόλυτα, τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στην πρόσφατη απονομή στα βραβεία Emmy, η 50χονη ηθοποιός είχε επίσης αναφερθεί στο θέμα την ενδοοικογενειακής βίας.

«Οι ιστορίες που έχω ακούσει, με άλλαξαν για πάντα ως άνθρωπο» σημειώνει σε κάποιο σημείο της επιστολής της. Και καλεί τις γυναίκες να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και να βοηθήσει η μία την άλλη. «Κάθε μία από εμάς, λίγο έως πολύ θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, που συχνά οφείλονται στο γεγονός ότι είμαστε γυναίκες, σε έναν κόσμο άνισο. Έχει συμβεί σε εμένα, σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς». Και συνεχίζει: «Τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι εκείνες που με στηρίζουν, με σηκώνουν και με ενθαρρύνουν να πιστεύω στον εαυτό μου» . Τέλος, επισημαίνει ότι η ίδια υπήρξε μάρτυρας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που «πήραν πίσω τις ζωές τους», συνειδητοποιώντας πόσο σημαντικό ήταν αυτό.

mother's blog

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !