Mediatown: Αποκλ: Ο Αρβανίτης με καθημερινό στον ΑΝΤ1;-Τα πρώτα αποτελέσματα στη μάχη της τηλεθέασης-Κουίζ-Η εξήγηση για την πτώση της Ελένης-Λάθη στο Εδώ-Άργησε το STAR

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Φτάσαμε αισίως στο 5ο "Mediatown" της φετινής σεζόν! Εδώ είμαστε, λοιπόν, και αυτή την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στα σοκάκια αυτής της μιντιακής πόλης, όπως κάθε Τετάρτη, άλλωστε. Για πάμε...




Με καθημερινό στον ΑΝΤ1 ο Αρβανίτης;

Γνωστό έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό πως ο ΑΝΤ1 επιθυμεί να εντάξει και δεύτερη καθημερινή σειρά στην απογευματινή του ζώνη από τον Γενάρη. Η συγκεκριμένη είδηση δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, αλλά είναι γεγονός πως το κανάλι θέλει να ενισχύσει το slot 4 με 6 και για αυτό μπαίνει στη διαδικασία να μειώσει τις ώρες του προγράμματος που υπάρχουν επαναλήψεις.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvnea.com αναφέρει πως τα στελέχη του ΑΝΤ1 επιθυμούν διακαώς το νέο τους καθημερινό σήριαλ να το αναλάβει ο Δημήτρης Αρβανίτης. Προφανώς αναλογίστηκαν τις μεγάλες επιτυχίες του στην καθημερινή ζώνη του Mega (Μία στιγμή, δύο ζωές, Η Ζωή της άλλης, Κλεμμένα Όνειρα και Δικαίωση), και γι' αυτό θέλουν όλη αυτή η κατάσταση να μεταφερθεί και στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης δεν έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του με ένα καθημερινό σήριαλ και για αυτό αν πει το "ναι", τότε θα έχει εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες σε επίπεδο παραγωγής (budget, ηθοποιοί, τεχνικά μέσα, χρόνος δημιουργίας). Όσο για το "4χχχ4", η συμφωνία είναι να ολοκληρωθεί στα μέσα με τέλη Δεκέμβρη, οπότε δεν θα μιλάμε για διπλή, ταυτόχρονη παρουσία τού δημιουργού στο κανάλι.

Πάντως, ακόμη και να μην τα βρουν με τον Δημήτρη Αρβανίτη, θα αναζητήσουν νέες λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε κάποια κυπριακή ή ελληνοκυπριακή παραγωγή, αφού αποδείχθηκε πέρυσι πως δεν φέρνουν τα επιθυμητά νούμερα τηλεθέασης.



 Τα πρώτα δείγματα της φετινής μάχης...

Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που ξεκίνησε η τηλεοπτική σεζόν, ωστόσο, έχουμε τις πρώτες διαπιστώσεις. Το tvnea.com ,σας παραθέτει τα συνολικά ποσοστά των προγραμμάτων σε 4 σημαντικές ζώνες ,από την πρώτη μέρα του ανταγωνισμού στα νεανικά κοινά, Μην ξεχνάμε πως αυτά ενδιαφέρουν πραγματικά τα κανάλια και με γνώμονα αυτά στήνουν το πρόγραμμά τους.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή ζώνη 10 με 1 η εκπομπή, "Το Πρωινό" ,με τη Φαίη Σκορδά από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα έχει σημειώσει 22,3%, ενώ το "Τώρα" μόλις 9,6. Η εκπομπή, "Στην φωλιά των κου κου", με Κατσούλη-Καραβάτου βρίσκεται στο 14,5.

Στη μάχη των 6 κερδίζει το "Still Standing" της Μαρίας Μπεκατώρου, το οποίο τον πρώτο μήνα έκλεισε με 22,4, ενώ το "Deal" περιορίστηκε στο 17%. Να σημειωθεί πως από τις 22 ημέρες ανταγωνισμού, ο ALPHA βρέθηκε πρώτος μόνο τις 5.

Εκεί που ακόμα δεν έχει παγιωθεί η πρωτιά είναι στη ζώνη των 7, ανάμεσα στην "Παρθένα Ζωή" και τις ειδήσεις του ALPHA. Η σειρά του ΑΝΤ1 "κλείδωσε" στο 19,9, ενώ μία ανάσα πιο πίσω βρίσκεται ο Αντώνης Σρόιτερ με 19,1%. Πολύ πίσω βλέπουμε τον "Τροχό της Τύχης" με ποσοστό 11,9, ενώ το "Ροντέο" βρίσκεται κάτω από τη βάση με 7,3%.

Τέλος, στην prime time η "ψαλίδα" έχει πλέον ανοίξει υπέρ του ΑΝΤ1. Στο 30,9% έχουμε το "Nomads" και το "Τατουάζ" βρίσκεται στο 21,2%. Να σημειώσουμε πως τα ποσοστά αυτά αναφέρονται μόνο στις μέρες που τα δύο προγράμματα έρχονται αντιμέτωπα (Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη).



Τηλεοπτικό κουίζ

Έχουμε ένα τηλεοπτικό πρόσωπο καθημερινής εκπομπής, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ένα μεγάλο άγχος. Δεν έχουμε να κάνουμε με αγωνία για "κόψιμο", αλλά για αλλαγές στις ισορροπίες στον σταθμό λόγω διοικητικών αλλαγών και ανακατατάξεων. Το πρόσωπο αυτό είχε "λευκή επιταγή" από το προηγούμενο καθεστώς, και τώρα φοβάται πως τα δεδομένα θα αλλάξουν. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να είσαι ο βασιλιάς του καθημερινού προγράμματος σε ένα κανάλι και ξαφνικά αυτό να αμφισβητείται.

Δέχομαι τις προβλέψεις σας στο mail μου, το artemiadisangelos@gmail.com. Εκεί θα δώσω και απαντήσεις...


Ελένη σε ελεύθερη πτώση...Δεν είναι ανεξήγητο!

Μπορεί η πτώση στα νούμερα της Ελένης σε σχέση με την πρεμιέρα να ήταν αναμενόμενη, ωστόσο,τέτοια κατρακύλα δεν την περίμενε κανείς. Καθόλου ,όμως, ανεξήγητη δεν είναι και αυτό το καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν δει τις πρώτες 7 εκπομπές της φετινής σεζόν. Η Ελένη, δυστυχώς, δεν κατάφερε να κάνει πιο "σφικτή" την εκπομπή της με τη μείωση της μίας ώρας, αλλά αυτό που πέτυχε ήταν να αφαιρέσει εκείνες τις πολύ αστείες στιγμές που μοιραζόταν με το δίδυμο, Γκουντάρας-Ζαρίφη. Συζητήσεις και σχόλια που προκαλούσαν το γέλιο στον τηλεθεατή και τον έκαναν να μένει στη συχνότητα του ALPHA.

Γιατί να δει κανείς τώρα την Ελένη Μενεγάκη; Για τη στήλη της μαγειρικής, στην οποία έχει επιλέξει έναν αδιάφορο τηλε-σεφ ή για να δει παιχνίδια, όταν μπορεί να δει αντίστοιχα σε πολύ καλύτερη ποιότητα στα τόσα τηλεπαιχνίδια της φετινής σεζόν;

Δυστυχώς, οι δύο παραπάνω λόγοι είναι ικανοί να ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη φετινή καθίζηση. Δεν φταίνε φυσικά μόνο αυτά! Φέτος η Ελένη έχει επενδύσει πάρα πολύ σε θέματα κινηματογράφου με οδηγό τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο. Και έχω την εξής απορία: Το κοινό που αγαπά και στηρίζει την Ελένη ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για όλες αυτές εξελίξεις του σινεμά και να ακούσει αναλύσεις;  Μάλλον όχι! Μπορεί, λοιπόν, να αναβαθμίζεται η εκπομπή, ωστόσο, αυτό δεν εξυπηρετεί την τηλεθέαση. Δεν μπορείς να ενώσεις πάντα το...σκυλάδικο με την κλασική επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως με τη σωστή φόρμουλα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, αυτό δεν συμβαίνει.

Τέλος, πολύ μεγάλο λάθος κάνει η Ελένη με το να θέλει να αποδείξει πάση θυσία πως μπορεί να ασχοληθεί και με μία πιο σοβαρή ειδησεογραφία. Το να "ξεπετάς" τρία λεπτά πριν το φινάλε ένα θέμα του Τάσου Τεργιάκη με την επικαιρότητα, αποδεικνύει πως η ενημερωτική πινελιά πραγματοποιείται για λόγους βιτρίνας.



Πολλά λάθη...

Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα η εκπομπή, "Εδώ" ,στον ΣΚΑΪ, με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η εκπομπή αυτή θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται "SKAI Πανόραμα". Είναι πολύ αδιάφορο να βλέπουμε μία εκπομπή να ασχολείται τόσο πολύ με το "My style rocks" και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Ειδικά το δεύτερο πρόγραμμα έχει μία πολύ αδιάφορη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης στην Prime time ,και για αυτό τον λόγο δεν δικαιολογείται η ύπαρξη μίας εκπομπής που θα πραγματεύεται τόσο πολύ αυτό.

Τα θέματα εσωτερικής κατανάλωσης δεν θα βοηθήσουν την εκπομπή να σημειώνει διψήφια ποσοστά και θα πρέπει να το καταλάβουν σύντομα. Επίσης, επιβεβαιώθηκε όλη η "πιάτσα" που περίμενε να δει έναν Κωνσταντίνο Βασάλο να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη, και να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η θέση του στο πάνελ θα μπορούσε να καλυφθεί από έναν άξιο δημοσιογράφο, που θα μπορούσε να προσφέρει σχόλιο, ρεπορτάζ, άποψη και ατάκα. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά τα στελέχη των καναλιών έπεσαν στην παγίδα να επιλέξουν ανθρώπους χωρίς κανένα τηλεοπτικό ταλέντο, διότι είναι διαφορετικό πράγμα να αγωνίζεσαι στο Survivor από το να βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι. Ο συγκεκριμένος, κιόλα, βαριέται, και φαίνεται πως βρίσκεται εκεί απλά για να βρεθεί. Επική στιγμή ήταν όταν φάνηκε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο Στέλιος Κουδουνάρης (κριτής του "My style rocks), από τη στιγμή που βασικό θέμα συζήτησης στην εκπομπή είναι το ριάλιτι μόδας.

Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθεί η Ντορέττα να του βγάλει μία κουβέντα σαν να είναι καλεσμένος. Καλύτερα το "παιχνίδι" να γίνεται ανάμεσα σε εκείνη και τον Δημήτρη Μηλιόγλου. Είναι εξαιρετικοί και οι δύο σε αυτό που κάνουν, και ίσως θα είναι και ο μόνος λόγος για να μπορεί να βρει η εκπομπή κάποια ελπίδα στους πίνακες τηλεθέασης.

Θεματολογικά θα πρέπει, πάντως, να βρουν πιο ενδιαφέροντα θέματα και να εστιάσουν περισσότερο στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Κάποια πραγματάκια, ωστόσο, έχουν κάποιο ενδιαφέρον (Συνέντευξη Σκιαδαρέση, Μουρατίδη και Σπαλιάρα), αλλά ένας κούκος δεν φέρνει εύκολα την Άνοιξη...



Άργησε το STAR...

Πολύ αργά θα ξεκινήσει η Prime time του STAR με την έλευση του "Money Drop". Η συγκεκριμένη κίνηση έκανε ένα εξαιρετικό "δώρο" στα υπόλοιπα κανάλια, αφού έχουν αφήσει χώρο στο "Nomads", στο "Τατουάζ", στο "The Voice" και στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Ακόμη και το τηλεπαιχνίδι με τη Βίκυ Σταυροπούλου να είναι εξαιρετικό, το γεγονός πως τα άλλα προγράμματα έχουν παγιώσει σε έναν μεγάλο βαθμό το κοινό τους, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μεγάλη σημασία για ένα πρόγραμμα έχει να ρίχνεται στη "μάχη" τη σωστή χρονική στιγμή και όχι 1,5 μήνα μετά την έλευση του ανταγωνισμού! Πάντως, τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και μαθαίνουμε πως οι ιθύνοντες είναι πολύ ικανοποιημένοι από το πρώτο υλικό. Βέβαια, αν καταφέρει το "Money Drop" να κάνει πάνω από 12%, τότε θεωρώ πως δεν θα είναι και άσχημα. Μην ξεχνάμε τον δύσκολο ανταγωνισμό...

Αυτά ,λοιπόν, και για σήμερα!

Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη. Να είστε καλά και μην ξεχνάτε να μην ασχολείστε με γελοίους τύπους που προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν...


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !