Google Doodle: Αφιερωμένο στην Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς

Unknown
0

Η 1η Οκτωβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων από το ΟΗΕ γι αυτό και το σημερινό Google Doodle την αφιερώνει στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας


Όταν το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υοθετούσε την 1η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων - την τιμά και το σημερινό Google Doodle ως Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς - σίγουρα δεν είχαμε φανταστεί την "παράξενη" αγάπη που θα έδειχναν ξαφνικά αρκετοί συμπολίτες μας για τα μέλη της Τρίτης Ηλικίας στα χρόνια της Κρίσης.

Ότι θα τα έβγαζαν από τα γηροκομεία και θα τα έφερναν ξανά στο σπίτι όχι για να νιώσουν την οικογενειακή θαλπωρή αλλά για να συνεισφέρουν με την σύνταξη τους στα οικονομικά του σπιτιού.

Tόσο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέρουν ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς στην σύγχρονη εποχή οι παππούδες και οι γιαγιάδες παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο. Ρόλος που έχει να κάνει τόσο με το εθελοντικό τους έργο, την μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεων τους, την βοήθεια που προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους και όπως προαναφέρθηκε πλέον και στην σημαντική οικονομική στήριξη.


Οι ηλικιωμένοι όπως φαίνεται και από την πρόβλεψη του World Economic Forum θα έχουν ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες τόσο λόγο της υπογεννητικότητας όσο και την σύγχρονης μετανάστευσης.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !