«Ίριδα»: Κινούνται διαδικασίες πλειστηριασμού;

0

Τη στιγµή που η Κυβέρνηση εµφανί ζεται ως υπέρµαχος της διαφάνειας και τους υγιούς ανταγωνισµού στις επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης, προκαλεί εντύπωση η απάθεια
µε την οποία αντιµετωπίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην «Ίριδα» οι ελεγκτικές Αρχές, το ελληνικό Δηµόσιο και οι τράπεζες.  Ως γνωστόν, η συγκεκριµένη επιχείρηση είχε µέχρι πρότινος ως ιδιοκτήτες τους Σταύρο Ψυχάρη (∆ΟΛ) και Φώτη Μπόµπολα (Πήγασος).

Οι δύο πρώην ιδιοκτήτες κατάφεραν µέσα σε λίγα χρόνια να οδηγήσουν την πιο σύγχρονη εκτυπωτική µονάδα σε απόλυτο αδιέξοδο, αφού οι συνολικές υποχρεώσεις σε τράπεζες, ασφαλιστικούς φορείς, Δηµόσιο και προµηθευτές προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ. Από τη στιγµή που «βάρεσε κανόνι» το πρακτορείο διανοµής ,«Ευρώπη» ,του Φώτη Μπόµπολα, οι περισσότεροι πελάτες της «Ίριδας» άρχισαν να αναζητούν άλλη στέγη, µε τους περισσότερους (και µεγαλύτερους) να καταλήγουν στην εκτυπωτική µονάδα της «Καθηµερινής» του Θέµη Αλαφούζου. Παρά το γεγονός ότι η «Ίριδα» έχασε το 80% του πελατολογίου της, και κόντρα στις εκτιµήσεις της αγοράς, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της χωρίς κανείς να γνωρίζει το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργεί, όπως επίσης αν είναι συνεπής απέναντι στις συµβατικές υποχρεώσεις προς το Δηµόσιο και τις τράπεζες.

Μπροστά σ' αυτή την πραγµατικότητα, οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι υπουργοί επί των Μέσων Ενηµέρωσης ,Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος, αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά. Προφανώς, επειδή οι περισσότεροι από τους πελάτες που τυπώνονται στην «Ίριδα» διαθέτουν έµµεση ή άµεση σχέση µε την κυβέρνηση. Συγκεκριµένα, στο εν λόγω πιεστήριο τυπώνονται το «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη, η «Νέα Σελίδα» του Ηλία Λιβάνη και η κοµµατική «Αυγή».

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί ότι κυκλοφορεί εντόνως η πληροφορία που θέλει κάποια από τα στελέχη της εκτυπωτικής µονάδας να προσπαθούν να κινήσουν τις διαδικασίες προκειµένου να ξεκινήσει σταδιακά ο πλειστηριασµός των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Από τη στιγµή που θα επιτευχθεί ο συγκεκριµένος στόχος, τότε ένας από τους ενδιαφερόµενους είναι ο εκδότης του «Έθνους» ,Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος όταν συζητούσε µε τον Φώτη Μπόµπολα την εξαγορά του «Πήγασου» είχε ενθουσιαστεί µε τις εγκαταστάσεις της «Ίριδας».

Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !