Ακόμα μία ξενοδοχειακή επένδυση αναμένεται να πάρει "σάρκα και οστά", ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει προσφυγές που εμπόδιζαν την συνέχισή της.


Πρόκειται για την τουριστική εγκατάσταση στα Αστέρια Γλυφάδας, μία ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών.

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 2456/2017 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση έξι κατοίκων της Γλυφάδας, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η από 5.5.2016 υπουργική απόφαση με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. και η από 12.5.2016 απόφαση του γενικού γραμματέας της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένη Διοίκησης, με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο τουριστικό συγκρότημα.

Στο σκεπτικό της απόφασης, το ΣτΕ καταλήγει στην κρίση ότι το Σύνταγμα και ο Δασικός Κώδικας "επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ήδη κατασκευαστεί, ανεξάρτητα εάν είναι χωρίς άδεια".

Παράλληλα, υποστηρίζεται πως σωστά η περιβαλλοντική μελέτη εκδόθηκε από το γενικό γραμματέα της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένη Διοίκησης.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]