Καινούργια τηλεοπτική σεζόν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί βάζουν σιγά σιγά τα… καλά τους προγράμματα με σκοπό να κερδίσουν τη «μάχη» της τηλεθέασης.

Επίσημα η σεζόν θεωρείται ότι ξεκινά τον Σεπτέμβριο, έστω κι αν οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί το «βαρύ πυροβολικό» τους, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του prime time είθισται να το βγάζουν στον αέρα τέλος του μήνα με αρχές Οκτωβρίου.

Ο σταθμός που αποφάσισε να βγάλει πρώτος πρόγραμμα στο prime time του ήταν ο ALPHA με τη σειρά «Τατουάζ» και όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης και στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, με τον ΣΚΑΪ να ακολουθεί στο γενικό σύνολο, αλλά τον ΑΝΤ1 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του δυναμικού κοινού.

Αναλυτικά λοιπόν το «ταμείο» της τηλεθέασης για τον Σεπτέμβριο είναι:                                                  ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
Τηλεοπτικός σταθμός
Μέσος όρος %
Γενικό σύνολο
Σεπτεμβρίου
Μέσος όρος %
Δυναμικό κοινό
Σεπτεμβρίου
ALPHA1616,1
ΣΚΑΪ13,68,6
ANTENNA11,412,5
STAR9,110,6
MEGA7,68,9
EPSILON7,64,8
EPT 16,34,1
EPT 23,32,9
Ενδιαφέρον είναι ότι το MEGA που παραμένει στην πρίζα από απλήρωτους εργαζόμενους του συνεχίζει να κρατά γερά στη «μάχη» και να σημειώνει νούμερα που παραμένουν «ζηλευτά» από εν ενεργεία τηλεοπτικούς σταθμούς.
Σίγουρα όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το «ραβασάκι» της Nielsen για το τέλος αυτού του μήνα, του Οκτωβρίου, αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν βγάλει όλο σχεδόν το πρόγραμμά τους για τη φετινή σεζόν και θα φανεί ποιοι είναι οι κερδισμένοι αλλά και ποιοι οι χαμένοι που ίσως χρειαστεί να κάνουν αλλαγές για να επιβιώσουν στη «μάχη» της τηλεθέασης… κι όχι μόνο…!
Πηγή: newsit.gr- Γρηγόρης Μελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]