Η Ελλάδα στην 69η διεθνή έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης

Unknown
0

Με πλούσια συλλογή 200 βιβλίων από 60 εκδότες και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα σηματοδοτηθεί η παρουσία της Ελλάδας στην 69η διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.


Μετά την συμμετοχή της χώρας μας στην 24η διεθνή έκθεση βιβλίου του Πεκίνου (23-27 Αυγούστου), όπου διακρίθηκε με το Βραβείο Αριστείας Εκθέτη, και στην 30η διεθνή έκθεση βιβλίου της Μόσχας (6-10 Σεπτεμβρίου), όπου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, επόμενη στάση είναι η Φρανκφούρτη όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου στην Ευρώπη. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Γαλλία.


Την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, το Γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη και το γραφείο ΕΟΤ Φρανκφούρτης.

Αυξημένος και ο αριθμός των εκδοτών που συμμετέχουν με δική τους βιβλιοθήκη φέτος, φτάνοντας τους 24, έναντι των 20 το 2016, και 11 το 2014. Οι εκδόσεις: Άγρα, Αιώρα, Ενάλιος - Ωκεανός, Εστία, Ίκαρος, Καλέντης, Καπόν, Καστανιώτης, Κέδρος, Κλειδάριθμος, Cube Art Edition, Libron Εκδοτική, Μελάνι, Μέλισσα, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Οσελότος, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Όπερα, Romiosini, Society for Biotechnology-Biosciences & Culture, Συμπαντικές Διαδρομές, University Studio Press, δίνουν ενεργά το παρόν τους μαζί με τα λογοτεχνικά πρακτορεία δικαιωμάτων Ersilia και Iris συμβάλλοντας σε μια νέα ανανεωμένη και δυναμική παρουσία του ελληνικού βιβλίου εκτός συνόρων.


Παιδικό βιβλίο, σύγχρονη ελληνική ποίηση και πεζογραφία, δοκίμιο, μεταφρασμένα ελληνικά βιβλία και λευκώματα τέχνης αποτελούν τις βασικές θεματικές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ελληνικού περιπτέρου στη Φρανκφούρτη.

Η εντεινόμενη παρουσία του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό αποτυπώνεται και στον κατάλογο μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων για το 2016-2017 όπου παρουσιάζονται βιβλία για παιδιά και για ενήλικες, 40 Ελλήνων συγγραφέων που εκδόθηκαν από 13 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και έχουν ήδη μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Ξεχωρίζουν οι 5 ανθολογίες δοκιμίων και ποιημάτων για την Ελλάδα της κρίσης που εκδόθηκαν από διακεκριμένους εκδοτικούς οίκους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση.


Το Ελληνικό Περίπτερο θα εγκαινιάσει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη κα Μαρία Ζήση, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. ενώ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο ελληνικό κοκτέιλ με την ευγενική υποστήριξη του γραφείου ΕΟΤ.

 naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !