ΕΡΤ3: Επέστρεψε μεν, απουσιάζει δε...

0

Χλιαρή ή αδιάφορη; Όποιο επιθετικό προσδιορισμό και να διαλέξει κανείς για την ΕΡΤ 3, δεν είναι δα και να το περηφανεύεται. Με δεδομένο ότι η «κατάληψή» της «έπεσε» ουσιαστικά τη μέρα που
ξανάνοιγε επισήμως, οι προσδοκίες ήταν κυριολεκτικά μεγάλες. Η σχεδόν δίχρονη «κατάληψη» που δεν έπεσε ποτέ είχε έρθει σε επικοινωνία με τα πιο δυναμικά και ενεργά πολιτικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης. Όλοι περίμεναν ότι η «άνοιξη» θα συνεχιζόταν ακόμη κι αν έμπαιναν περιφράξεις στους μαξιμαλισμούς ή τις ουτοπικές στοχεύσεις.

 Αλλά δυστυχώς η «άνοιξη» μαράθηκε και αντικαταστάθηκε από την παλιά καλή δημοσιοϋπαλληλική συνήθεια των ισορροπιστών ή των… προστατών της φωλιάς που προσέχουν ακόμη και τα αβγά του κούκου. Είναι να απορείς πώς δυο χρόνια τώρα η τηλεόραση της ΕΡΤ 3 δεν κατάφερε -ή δεν της επιτράπηκε;- να αναδείξει ούτε ένα θέμα από αυτά που απασχόλησαν τη Θεσσαλονίκη. Η ΕΡΤ 3 δεν ενόχλησε κανέναν και για τίποτα.

Στην τηλεόραση το «Αντιδραστήριο» προσπάθησε φιλότιμα να κρατήσει επαφή με τα κοινωνικά κινήματα, όχι χωρίς προβλήματα, αφού, 1ον) κάποιοι από παλιά είχαν ευαίσθητες μύτες στις εργατικές και κινηματικές μασχάλες ,και 2ον) ίσως κάποιοι απέκτησαν αβρές μυτούλες παρότι διατυμπάνιζαν ότι οι παλιές αμαρτίες και οι συνέπειές τους είχαν διαμορφώσει προς το καλύτερο τις συνειδήσεις.

Διοικητικά καταβλήθηκε προσπάθεια «να μην ανοίξει μύτη» και η αποστείρωση είχε ως συνέπεια την πλήρη απονεύρωση. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ας είμαστε λίγο επιεικείς, αφού η γνωστή έλλειψη χρημάτων και η εξάρτηση από τον κεντρικό προϋπολογισμό της ΕΡΤ δεν άφηναν και πολλά περιθώρια.

Μερικά πράγματα ,όμως, τα κερδίζει κανείς, δεν περιμένει να του τα χαρίσουν. Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ 3 και οι συντελεστές τους είχαν ζωντανή μεν την «ανησυχία», αλλά δεν κατάφεραν να την κάνουν πράξη, δεν ελίχθηκαν με επιτυχία ανάμεσα στο δέον και το επιδιωκόμενο, δυνάμει είναι μια υπόθεση ανοιχτή σε καλύτερες μέρες και νύχτες, αν...

Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !